Американски генерал: Украйна не може да победи Русия, въпреки американската помощ!

Украйна никога няма да има достатъчно сила, за да победи Русия. Това заяви в свой коментар американският генерал- лейтенант Стивън Туити, който е бивш командир на военните сили на САЩ в Европа.

Русия  надделява в Донбас. Във втората фаза от операцията им в Украйна настъпи кардинална промяна в тактиката на руските сили – те започнаха да настъпват с по- малки по численост формирования и да превземат град по град и село по село, вместо да стоварват всички сили на бойното поле. Използват основно артилерия, а не танкове и това им носи успех. Зачистват терена с масирани артилерийски обстрели и едва тогава пускат пехотата напред. С тази тактика те си спестяват и много жертви и ранени сред личния състав на войските.

САЩ заяви, че чрез конфликта в Украйна има намерение да обезсили, обезкърви Русия. Но все още не е ясно как това ще се случи – не сме си изяснили и какво означава „да обезсилим“ Русия. Украйна няма никакъв шанс да спечели този конфликт, независимо от помощта, която получава от НАТО и персонално от САЩ. Не смятам, че има военна тактика, стратегия или пък ресурс, чрез които да успеят да изтласкат Русия обратно до границите отпреди конфликта.

Украинската армия няма сили, за да си върне териториите отпреди 2014 година. Нищо не се чува за броя на загиналите войници от украинска страна, информацията е доста оскъдна. Но всеки, който наблюдава конфликта, може да предположи с голяма доза достоверност, че загубите на украинската армия са в пъти повече от тези на руската. В началото на конфликта, армията на Украйна наброяваше 200 хиляди професионални войници. Сега обаче не е известно какъв е съставът и състоянието й. Това е явно най-строго пазената тайна в тази война, коментира още генерал Туити.

Имаме налице военен конфликт, при който обаче много осезаемо отсъства дипломацията. Не се правят никакви сериозни опити за мирни преговори. Опити за такива имаше съвсем в началото на конфликта, след което Украйна категорично отказа да участва в тях. Западните сили също не изглежда да се опитват да търсят мирно решение. В момента е много трудно Русия да бъде убедена да седне на масата за преговори, особено като се вземат предвид военните успехи на Русия през последните седмици и какво в Кремъл мислят за нас. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Това се знае и от децата. Целта,както пишат много чужди анализатори е да се съсипе Русия, чрез война с един братски народ, докаран през годините на нейната независимост до абсолютен нацизъм. Да се прекъсне връзката между Русия и Германия и да се съсипе и Европа.Всичко това за да оцелее Хегемонът, да нулира огромния си трильонен дълг и да запази световното си господство, което години наред му позволяваше да изсмуква десетки страни по света, всички задължени да се навеждат под нейния военен и финансов диктат. Е това е исторически поврат, който се извършва пред очите ни. Той ще бъде повече финансов и икономически, защото никой не иска ядрена война.Комбиниран обаче с огромна миграционна вълна от Африка и невиждани досега климатични аномалии ще съсипе не само Европа, ще съсипе света.И авторът на целия този апокалипсис са Щатите, техните европейски лакей и великата Британия, която не иска да се примири със загубата на колониалния си авторитет, за да прилага отново най-мръсните си геополитически проекти.

  2. Накрая,Народите от целият свят ще запеят Марсилезата!РУСИЯ ,даде тон!СЛАВА НА ВЕЛИКИЯТ РУСКИ НАРОД!ПОКЛОН ПРЕД МАЙКИТЕ,РОДИЛИ И ОТГЛЕДАЛИ ДЕЦА,КОИТО ДАВАТ ЖИВОТА СИ ЗА РОДИНА,ЕЗИК,МОРАЛ И ВСИЧКИ ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ!!!РУСИЯ Е ВЕЛИКА И НЕПОБЕДИМА, ТОЧНО КАТО МАФИЯТА!

  3. „Comment la Russie peut (et va ?) débarrasser l’Europe de l’OTAN ?“ Карикатураhttps://i0.wp.com/reseauinternational.net/wp-content/uploads/2022/06/855-1.jpg?w=656&ssl=1 Как Русия може и ще разтовари Европа от НАТО Malheureusement,(les dirigeants de l’Europe sont stupides et compromis).За нащастие ръководителите на Европа са тъпи и компроментирани, нашите , българските в още по- голяма степен.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *