Американски военен експерт: Целият свят ненавижда САЩ, ние защитаваме олигархичен хищнически капитализъм, това не е демокрация (С ВИДЕО)

Полк. Лорънс Уилкерсън: Днес САЩ се управляват от безумци, които не осъзнават, че срещу себе си имат наистина могъщ противник в лицето на Русия, Китай, Иран, Сев. Корея и целия останал свят

Постоянната намеса в чужди войни, желанието да наложи своята хегемония на целия свят и невъзможността да признае силата и правото на суверенитет на другите държави — всичко това бавно, но сигурно води Съединените щати към самоунищожение. Това мнение изрази бившият съветник на държавния секретар на САЩ, полковникът в оставка Лорънс Уилкерсън в интервю за Dialogue works. Видео интервюто можете да гледате под тази статия.

Недоволството към Вашингтон и неговият еднополюсен „ред, основан на правила“ в много страни вече е прераснало в откровена омраза към Америка и всичко американско и ако САЩ не „намалят плама си“, ще им „дойде краят“, счита полковникът.

Позволете ми да ви върна в 2002 г. Влязох в кабинета на Колин Пауъл – същият кабинет, който сега заема Тони Блинкен, колкото и да ми е тъжно да го кажа – и казах:

„Г-н държавен секретар, позволете ми да говоря с вас за тази стратегия за национална сигурност, която Кондолиза току-що ни изпрати. В тази стратегия за национална сигурност се твърди, че ще станем световния хегемон и точка. Просто ще станем световен хегемон“.

На което той отговори: „Не искаш ли това, Лари?“

Казвам: „Г-н държавен секретар, вижте сега, това не е добре. В тази стратегия ние на практика казваме, че ще унищожим всеки, който дори едва си пъхне носа в подножието на нашата планина. Разбирате ли какво ще стане след 20-25 години? Светът толкова ще се умори от нас, че ще реши да промени баланса на силите».

Днес сутринта взех в ръцете си The New York Times. Обикновено не правя това, защото The New York Times е рупор на интересите на американските глобалисти в Азиатско-Тихоокеанския регион, и съответно е рупор на Израел, а това означава рупор на войната.

Там те наричат САЩ демокрация, а другите страни — тоталитарни държави, диктатури и много други термини. Но признават, че четири държави — Китай, Русия, Северна Корея и Иран понастоящем си сътрудничат в необявен съюз, споделят помежду си оръжия, разпределят си геополитически задачи, споделят обща идеология – за установяването на многополюсен свят, споделят всичко, което е необходимо за създаването на действително мощен алианс.

Дори в момента не обсъждам ядреното им оръжие — три от тези държави имат ядрено оръжие. А Иран се стреми да се сдобие с такова и скоро ще го има. И така, а ние какво правим? С нашата Газа, Украйна и незаконните санкции ние принуждаваме останалия свят да се надигне и да ни вкара в релсите. Политиката ни е повече от безумна. В някои страни избухна силно раздразнение и неприязън заради нашите санкции. Днес това прерасна в огромна ненавист от страна на много хора, които не одобряват убийствата и геноцида, случващи се в Газа, които убийства ние подкрепяме с всички средства. Сега това е явна ненавист. Всички тези хора не стоят със скръстени ръце — те имат намерение да ни поставят на мястото ни. Точно това се случва с всяка империя в историята на човечеството, която в един момент изяви амбиция да управлява света. А ние заставаме в поза и както правим всеки път – лицемерно казваме:

„Ние сме демокрация, а вие сте диктатури! Ние сме демокрацията, ние защитаваме демокрацията!“

Каква простотия! Ние защитаваме олигархичен хищнически капитализъм — ето това защитаваме. Това е тя, нашата хегемония, нашият хегемонистичен метод! Целият останал свят се измори от всичко това. Ако не признаем това в най-близко време, ако не се успокоим, ако не намалим беса си, ако не станем много по-меки и добри — това ще ни е краят.

Когато разговарях с Колин Пауъл за американската стратегия на Кондолиза Райс, в която се твърдеше в прав текст, че ние „трябва да станем световен хегемон и с военна сила да ликвидираме всеки, който е против това“, мислех, че в рамките на живота си ще видя само пукнатините, само началото на края на империята на САЩ. Сега съм почти на 80 г. Животът ми няма да е достатъчно дълъг, за да видя пълното рухване на империята. Но съм сигурен, че ще съм още жив, когато пукнатините ще се превърнат в разломи. И въпросът тук дори не е за Украйна и Газа, те тук са по-скоро като примери, като „симптоми“. Ние се самоунищожаваме, а останалият свят не иска да следва нашия път.

Затова те ще се изправят срещу нас. Точно това правят сега, водени, както писа днес The New York Times, от Китай, Русия, Иран и Северна Корея.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Никой ли от нашите т.н. политици не отваря този сайт. Тука рядко се появяват руски коментатори, предимно американски експерти, хора със студен разум, какъвто е например канадският Мишел Шосудовски.Защо тези наши хора са толкова упорити в своето роболепие, щото са сигурни, че никой няма да ги пипне когато свърши диктата ли.Докога ще се радват на определението фантастични съюзници (подлоги), когато е очевадно например, че мерака да се смени министъра на външните работи беше само под диктата на ам. чиновник, който не търпи други освен подлоги.

  2. Много е точно и вярно. Не го виждат и разбират само слепците с очи и простоидиотите.
    Нашите продажници трябва да си го получат по пълна програма – това заслужават.

  3. Адвокат и Иванов, много добре виждат нещата всички „политици“ по света. Не само ги виждат, ами и правят всичко възможно това да се случи, за да може хората да започнат да се избиват…..
    Но пък, има и такива дето се надяват, тези които ги избиват масово да прогледнат и спрат геноцида. Даже някой се надяват на божествена намеса, събуждане на някакъв си юнак балкански, раждането на лидера-супермен….
    И така, робите от времената на Египет да до сега се надяват да им дарят свободата, без да осъзнаят че робството си е съвсем законно.
    Краварските банки вече имат закони, чрез които НАШИТЕ банкови депозити, акции и облигации, в случай че изпаднат в затруднение, стават техни. А като се сетя колко пъти са ми отговаряли – това тук няма как да се случи. Кой и как ще ни вземе собствеността……
    Ето ви го узаконено: „Няма да притежавате нищо, но ще бъдете щастливи“.
    И така очакваме, макар и глуповато – щастливото осъзнаване и проглеждане на масовите убийци, да започнат да мислят за нашето доруване…

  4. Голата истина рано или късно изплува. Целият свят знае това. Нашите идиоти малоумни също проумяват какво е и НАТО и САЩ но парите са по сладки от истината. Докато им се дават и им пълнят джобовете те ще крещят до полуда колко е силна демокрацията и в ЕС и САЩ и какъв агресор е Русия. Жалко но това е черната фалшива истината.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *