Американски анализатор: Путин накара Обама да изглежда като нерешителна ученичка

ОбамаВладимир Путин промени положението Русия  на световната сцена, а в момента  възстановява влиянието й в Близкия Изток.

В това време нерешителните и хаотични действия на американските власти и тяхната доста спорна и напълно несполучлива политика в този регион станаха просто помогнаха без да искат на Русия да получи преимущество, пише военният анализатор Ралф Питърс във вестник  „Ню Йорк поуст“.

В статията си той нарича Путин стихийно явление и човек със силна воля,  превърна разрушената Русия и старата й армия в силен инструмент за решителни промени в света. Питърс прави паралел и нарича държанието на  Обама, като на ученичка, изоставена от приятелчето  си.

Военният анализатор стига доста по-далеч. Той смята, че Русия ще  създаде в Близкия Изток и в Украйна ситуация,  която е капан за следващия американски президент ще той ще претърпи сериозно поражение в САЩ и пред света още преди да влезе в Белия дом.  Ако реши  сирийския конфликт Русия ще възстанови своето величие и слава в света и своето влияние. .

В същото време обърканата и само лаеща външна политика на САЩ доведе до това, че вече никой от арабските страни, даже и Израел, повече да не вярва във  Вашингтон.
Ние нямаме президент, а едно страхливо и нерешително  дете, а Путин знае това”, казва в заключение  Питърс.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *