Американският посланик: Искаме по-малка зависимост на България от Русия

„САЩ искат да видят по-малка зависимост на България от Русия в определени сфери като например енергетиката. Напълно разбираме историческата роля, която Русия е изиграла за България, например за независимостта й. Нашият проблем не е с Русия, тя е допринесла много за световните култура и изкуство. Но властта в Русия предприе стъпки, които остро осъждаме, защото са опасни за всички ни, по целия свят. Нашата цел е да гарантираме, че властта в Русия ще си плати и че агресията няма да бъде допусната повече“. Това заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен в интервю за БНТ.

По отношение на действията на България спрямо конфликта в България американският посланик заяви: „Високо ценим всичко, което българското правителство направи в последната година и половина. Подходът на сегашното правителство оценяваме като по-решителен. Високо оценяваме това, което кабинетът обяви, че ще прави за Украйна. Много сме удовлетворени от ролята, която България играе относно Украйна“.

На въпрос дали ще коментира партия „Възраждане“ и обвиненията срещу посолството на САЩ, че се меси във вътрешната политика на България, Кенет Мертен отговори: „Лидерът на „Възраждане“ очевидно е човек, който обича страната си и е много ревностен, но трябва да кажа, че в неговата партия разбират нашето или моето влияние напълно погрешно. Не се занимаваме с нещата, за които ни обвиняват. Дипломатите се застъпват за позиции, това правим във всяка страна. Понякога успяваме да убедим правителствата в страните домакини да подкрепят нашата позиция – било за резолюция на ООН, било за друга политика – а понякога – не. Абсолютно не сме оказвали влияние или натиск за сформирането на правителството на България. Това, което ние като посланици правим, е да се застъпваме за политиките, които САЩ подкрепят. Но не участваме в избора на управляващи, не осъществяваме контрол върху избора на когото и да било. Готови сме да работим с тези, които българите изберат“.

Американският посланик нарече „фалшива информация“ тиражираните съобщения, че България може да прати войски в Украйна. „Чета за това в медиите. Според мен е фалшива информация. Разпространява се, за да плаши хората – не само в България, но и другаде. Според мен просто не е вярно. Не смятам, че изпращането на войници в Украйна е в дневния ред на когото и да било“, коментира той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

22 коментара

  1. НАД 80% от Българският народ иска американските терористи да си заминат тан откъдето са дошли.
    Хайде ХВВАЩАЙТЕ ПЪТЯ.

    • Пак си в грешка. Искаме тази подчовешка паплач да бъде избита. Възмездие и справедливост, а не просто да си вземат заграбеното и да си отидат. Толерантните роби свършиха и не искаме да им простим за геноцида над българите.

  2. Закъснели са с едни 145 години, да търсят влияние. Могат да дадат всичко. макар да не са се затичали и карфица да дават, но свободата ни е дадена от Русия. Този неподготвен човечец се държи като слон в стъкларски магазин и даже не го осъзнава, което е двойно по-дразнещо. Ако американците освен наглост, имаха и малко разум, нямаше днес да са в положение да се опитват да спасяват колониите си с брутални действия. За тяхно съжаление, дори от грешките си не се учат и даже ние ще гледаме техният разпад от нещо до нищо!

  3. Колкото повече такива неща приказват – толкова повече настройват българите срещу себе си. Наистина не разбират въобще къде са и какво правят. Но е прав за едно – днешна Русия е слаба и именно заради това тези като този си позволяват такова поведение и политики…

    • Ако днешна Русия беше слаба, те нямаше да са притеснени. Точно обратното, Русия стана, отръска се, не от всички паразити, но от доста и започна да се връща на мястото си. САЩ мобилизират все повече ресурси, не жалят васалите си и все пак успех няма. Русия воюва с 10% от възможностите си, ползва времето за тестове на всичките си въоръжени сили, команден състав, генералитет, икономика. Единственото жалко е смъртта на братя от двете страни, но това ще бъде припомнено, когато започне да постига целите си, тежко на тези, които ще поемат цената.

  4. Американския посРаник да си взема дребната п*шка в ръчичка и да си ходи отдето е дошъл,докато още може.Като дойде ред да се кръстим с юмруци ще е късно.

    • Ама хич не си права :)
      Кенеф Мъртав никъде не се меси, нищо не прави и никого не избира. Ние знаем, че той като обикаля министерските кабинети, служби, учреждения и заводи е защото му е интересен живота на туземците и обикаля по тези екзотични места, за да си прави селфита.

  5. Целият коментар на негово превъзходителство е дълбоко обиден за целия ни народ.Това негово поведение е напълно оправдано от скандалното роболепие,което демонстрира целият ни политичесски „елит“, роболепие невъобразимо за коя да е държава с минимум национален суверенитет.Има ОГРОМЕН ФАКТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ, който опровергава всяка негова дума,която на този фон е даже елементарно лицемерие.Как така,за нула време на най-важните постове в държавата бяха определени изявени, доказани подлоги.Тагарев е демонстрирал многократно своята омраза към Русия.Кои сте вие бе господин посланник за да ИСКАТЕ, след като ни задължихте да се откажем от южния поток, от БЕЛЕНЕ,след като ни съсипахте армията и всичко останало. Посочете друг случай, когато държава заплаща за Ф-16 по 200милиона, когато стойността му е само 14,5 милиона, при това с години недоставени. Това си е чиста форма на БАНДИТИЗЪМ.

  6. А не е ли важно какво иска народът, а не някакъв си посланник И България не е била зависима от Русия, защото руснаците винаги са спазсали договорите с нас и не са ни налагали санкции и списъци Магнитски, дори не са ни и бомбардирали когато сме били на страната на смътния й враг.

    • В колониалните територии, мнението на туземците е без значение.
      Важното е шебека населяващ България да се смята за европеец и да рупа ГМО банани.

  7. Уважаеми г-н посланник,България е вече една срината икономически държава,с гниещи в бедност и липса на адекватни здравни мерки хиляди пенсионери.За съжаление, никога камерите на нашите журналисти няма да покажат този сатанински геноцид, на който сме подложени. И на фона на цялата ни мизерия,Вие хвалите правителството,че е позорно роболепно в обслужването на една братоубийствена война, на която всички аспекти са подготвени много старателн и много отдавна.Ми защо не благодарите пред целия свят за любовта,която заслужихте в Афганистан,в Ирак,в съседна Югославия,която бомбардирахте с възможно най-голяма ярост с бомби с обединен уран.Побъркан свят, който ще си получи възмездието, бъдете сигурни.

  8. И за да не си помисли някой,че се изхвърлям,че съм изпълнен с омраза, вижте какво мислят и пишат даже японците, а и много в Европа.“В Европа разбраха: без Съединените щати светът би бил по-добър“ Без колониална Англия, много страни видяха свободата. Цитирам за кой ли път Ванга. Русия ще спаси света (от американската хегемония единствено) и не само,ще стане негов духовен водач.Това се вижда вече в отношението на Африка.

    • Тука въпроса е дали България се числи към СВЕТА, или вече сме в сатанисктата му половина, която е просто грехота да бъде спасявана?

  9. България и българите искат Русия да заличи напълно целият британоварварски свят.
    Сатанинските изроди , трябва да бъдат тотално избити, за да може да живее целият свят нормално.
    Краваря масов убиец и дебил да обяснява глупостите си на мисловните пигмей в краварско. В България този подчовек изглежда, като дивак пред сложна машина.

    • Не,не Русия за разлика от Запада не иска да заличи никого,тя обаче иска да не я заплашват както досега,а ще помогне и на целия свят да бъде освободен от колониалните лапи на същия този Запад.Цяла Африка,измъчена от колониалния бандитизъм на Европа вече е на път да се освободи от него.Латинска Америка, Азия очакват сгромолясването на този сатанински диктат.Нека всеки живее според труда и ума си, да си плаща, а не да ограбва суровини и друго от колониите.Известно беше, че Щатите консумират два пъти повече блага отколкото създават, естествено за сметка на останалия свят. Да си приберат военните бази,самолетоносачите и печатаните долари, светът няма никаква нужда от тях.

      • А къде видя да съм писал за мераците на Русия?
        Между другото, точно робските=толерантни разсъждения като твоето заробват света от векове.
        Хора с подобно мислене, така и не искат да разберат, че всички беди, убийства и геноциди по земята са дело на британоварварите.
        Но нищо продължавайте да сте толерантни, докато избиват децата ви. Дори може мирни протести да организирате, за да изплашите смъртно масовите убийци.

  10. Абе FuckEU,щом има още такива като тебе,че и доста други,които не искат да се афишират,но мислят като нас, има надежда.Истина е, че старци революция не правят, но ПОСЛЕДНА УМИРА НАДЕЖДАТА.(ДУМ СПИРО СПЕРО)РИМСКА ПОГОВОРКА.САМО В ЕДНО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ И ТОВА СА ПРЕДСКАЗАНИЯТА НА ВАНГА И СЕВРЮКОВА.В тези вълчи времена България ще оцелее.

    • Аз пък съм чувал, че революции и смяна на властта, се правят с пари и военизирани структури, но нещо не ги виждам в България. Затова не споделям оптимизма ти, колкото и да ми се иска. От ден на ден ставам все по-голям песимист, за съжаление.

  11. Писах ли някъде,за някакъв оптимизъм. Въздържам се да афиширам песимизма си,просто искам все още да съзерцавам света,колкото и да е отчаян.

    • О не, не. Света го отчайват умишлено. Според мен тъмните сили ще бъдат победени и на света идва много по-добър период от съществуващия в момента.
      Само че, на мен някак си въобще ни ми пука за света, ако в него няма да има българи и България.
      Главно в това се изразява песимизма ми, не като цяло за света.

  12. Нагъл и арогантен тип ! Занеси си исканията и желанията в краварника и не ни давай посока и скорост ! Ние сами можем да режим с кого да търгуваме. Ако търговията с Русия е зависимост, то как да наречем тази с краварите…за едни еФки питам.

  13. Някой спомня ли си преди да се довлече смъртоносната за страната ми демокрация да е чувал какво правят чуждите посланици у нас? Запомнено ли е поне едно име, някакво действие, намеса или оставащо в паметта изказване? Даже руските посланици бяха почти незабележими. Дойде промяната и заедно с нея безобразията и терора на башибозуците от краварската амбасада, водени от все по-озлобените им към страната ни и към братска Русия тартори. У нас с добро име и известна признателност се само помнят май само двама журналисти – ирландеца Джеймс Баучер и американеца Макгахан, описвали истината за турските зверства по нашите земи, но останали напълно неизвестни за страните си. Няма, подчертавам няма държавник или посланик у нас от САЩ, Великобритания или Франция, който да е бил добронамерен или дружелюбен към България, независимо дали преди или след съдбовните за нас дати 1878, 1918, 1944, 1989 г. Неприкрити с никаква дипломатичност презрение, омраза, пъклени замисли и смазваща проклетия срещу борбата ни за оцеляване, въпреки пълното отсъствие на ответна реакция.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *