Американска трагедия: Застреляха двама журналисти в ефир, убиецът е техен колега

журналистиУбийство в пряк ефир шокира зрителите на американския град Монета във  Вирджиния. Двама журналисти бяха застреляни, докато правеха интервю на живо, съобщи  телевизия WDBJ7, където са работели загиналите.

Докато  24-годишната Алисън Паркър взема интервю, неизвестен в момента извършител открива огън. Тя и операторът  27-годишният Адам Уорд, прекъсват предаването и  се разбягват с писъци, търсейки къде да се скрият. Хвърлената камера обаче продължава да работи и излъчва и лицето на убиеца. Двамата загинали на място, ранена е и интервюираната жена, която била закарана в болница, направена й е сложна операция и сега животът  й е извън опасност.

От последния запечатан на камерата и излъчен кадър бързо бил разпознат убиеца. Той е бивш служител на телевизията, уволнен заради конфликти и постоянни оплаквания, че го дискриминират, понеже бил чернокож.

Вестър Фланаган, който уби колегите си имал проблеми и на други работни места.
Бившият служител на телевизия WDBJ, е заснел с камера  хладнокръвно смъртта на двамата журналисти и веднага  публикувал видеото в  интернет. След това побягнал с кола, но полицаите го приклещили. Тогава той стрелял в себе си, но не могъл да се самоубие веднага. Починал по-късно в болницата от раните си.

В жалбата след уволнението си той посочил, че двамата му колеги го обиждали на цвят на кожата и се държали подигравателно с него. Днес стана ясно, че бил хомосексуалист и продавал тялото си и бил обиждан още от дете, а с постъпката си искал да отмъсти на белите, които дискриминирали чернокожите в САЩ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *