Александър Симов: Народът иска оставка и скандира „Мутри, вън“! ГЕРБ кое от двете не разбират?!

„ГЕРБ не могат да разберат, че младите хора на площада изобщо не се интересуват от миналото и тия анти-комунистически лозунги за отвличане на вниманието не вървят. Нещата стоят другояче: Хората на площада са обединени от идеята, че това – кой ще управлява и какво ще е управлението, ще се реши единствено след като ГЕРБ паднат от власт. Не е вярно, че между групите протестиращи навън (леви и десни) няма нищо общо – те искат оставка и казват „Мутри, вън“. Това са двата най-важни лозунга, които обединяват всички на този площад.“ Това каза Александър Симов, говорител на ПГ на „БСП за България“, пред НТВ.

„Не смятам, че ГЕРБ могат да прикрият своята срамна коалиция с ДПС. Всички я виждат. Не напразно премиерът, осквернен, заговори за „Шиши“ – за първи път заговори за депутата Делян Пеевски, макар и споменавайки само неговия прякор. Нека ГЕРБ си признаят, че управляват с ДПС и че те са ги подкрепяли за най-важните антинародни закони“, коментира Симов. Той припомни, че петте вота на недоверие срещу това правителство са внасяни само от БСП, което по неговите думи ясно показвало коя е единствената и истинска опозиция в този парламент.

Борисов на практика вече е „Бойко лишен от доверие. Вместо да поеме някаква ясна отговорност за ситуацията в България, днес виждаме едно негово твърдение, че дядото на зверски пребитото на протеста момче бил комунист и като такъв спрял младия Борисов да учи в Брюксел. А отгоре на туй същият тоя дядо накарал днешният ни министър-председател като пионерче да марширува под радиоактивния чернобилски дъжд. Само дето се оказа, че дядото на битото момче е известен хирург и никога не е членувал в БКП. А по време на Чернобилската авария Борисов е бил на 27 години. Дърто пионерче, така да се каже. С подобно ниво на мислене и изказ и с подобно отношение към исканията на хората, Борисов отдавна трябваше да си е заминал“, смята народният представител от левицата.

„Има разлика между легално и легитимно правителство. Да, правителството на ГЕРБ е законно и легално, но легитимност то вече няма. В очите на хората това правителство е нелегитимно, мафиотско, с изчерпано доверие и катастрофирало напълно“, каза още Симов. Според него оттук – нататък само предсрочните избори са някакво решение на тази криза, но не напълно. По думите му не по-малко важно е искането на протеста главният прокурор Иван Гешев също да подаде оставка. „Хората не разглеждат Иван Гешев като нещо различно, независимо и автономно от Борисов. Всички знаем как са били избирани последните двама главни прокурори и помним записа от 2013 г., в който софийския прокурор Кокинов казва на Бойко Борисов: „Ти си го избра“, говорейки за Сотир Цацаров. Същото важи сега и за Гешев. С това разрушено доверие към него и със своя обичаен пиротехнически стил, той просто не може да бъде повече главен прокурор“, категоричен е социалистът. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ТОЗИ Е ПОСЛЕДНИЯ НИ ШАНС В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ ДОЛУ ДИКТАТУРАТА НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ФАШИСТКАТА ХУНТА МАФИЯ ГЕРБ СВОБОДА НА БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *