Александър Симов: За пореден път българските пенсионери бяха излъгани

„Оказа се, че проамериканската “Демократична България“ независимо от претенциите си, че е единственият носител на демокрацията у нас, не може да изтърпи различно от собственото си мнение, което много ясно показва какъв е характера на тази политическа формация. ДБ получиха възможност да ни изрецитират своето, писано в американското посолство, моралистично есе на тема 9-ти септември, но категорично отказаха да чуят другата гледна точка към тази забележителна дата.“ Така народният представител от ПГ на „БСП за България” Александър Симов коментира събитията и скандалите от пленарното заседание на НС вчера в ефира на телевизия България он еър.

В предаването “Денят он еър“ социалистът бе категоричен, че в парламента левицата е имала последователно политическо поведение по темата за пенсиите. „Ние гласувахме за тези 120 лева, които не са част от пенсионната политика, а анти-кризисна мярка във влъзка с пандемията, която ще е в сила през следващите 3 месеца и също така подкрепихме актуализацията на пенсиите, въпреки че имахме наша по-добра формула за актуализацията“, обясни той. По думите му целта на левицата е била българските пенсионери да получат максимално повече пари с оглед на проблемите,  които предстоят и набиращата все по-голяма скорост инфлация, която вече е изяла и бъдещото увеличение на пенсиите.

„Когато гласувахме индексацията на пенсиите да стане факт от следващия месец, финансовият служебен министър дойде разтревожен в парламента, за да предложи своя собствена версия на гласуваното от парламента. Той предложи: 120 лв. до края на годината и след това от 25 декември актуализация на пенсиите. В крайна сметка неговото предложение беше прието. Аз обаче не вярвам че обещаната от министър Василев и приета от парламента актуализация ще се реализира. Смятам, че за пореден път българските пенсионери бяха излъгани“, категоричен бе Симов.

Депутатът от левицата припомни, че в предишния парламент предложената от БСП индексация на пенсиите мина на първо гласуване, но след това с процедурни хватки “Има такъв народ“, ДПС, “Демократична България“ и всички останали партии са я унищожили, като не са я подложили на второ гласуване: „Сега предлагат индексацията да стане след 25-ти декември, но дотогава ще минем през няколко политически събития – нови парламентарни избори, формиране на ново управленско мнозинство в парламента. И по всяко време тази индексация може да бъде отменена. Това е нашето притеснение“, предупреди Александър Симов.

По думите на социалиста не е вярно твърдението, че м хазната няма достатъчно пари индексацията да се случи още от 1-ви октомври тази тодина: „Необходими са едни 500 млн., при условие, че икономическите ни специалисти много ясно казаха, че приходите, заложени в актуализацията на бюджета са занижени и има възможност парите да бъдат намерени. Ако трябва да купим американски самолети на чертеж, винаги намираме пари, но когато е жизнено необходимо да дадем повече пари на пенсионерите, се оказва, че най-мистично пари няма“, възмутено заяви той.

„От БСП  10 години се борим по тази тема, а специално през последните 5 непрекъснато я поставяме за разглеждане. Всъщност темата за актуализацията на пенсиите съществува единствено заради БСП. 4 години я предлагаме за обсъждане и 4 години ни обясняват, че пари няма. Заради нас в последната година тази тема влезе в дневния ред, но за съжаление коалицията “Има такъв народ“, “Демократична България“ и ДПС напълно преднамерено съсипаха тази актуализация“, поясни депутатът от левицата.

По думите на социалиста от левицата са знаели, че това ще се случи и заради това са направили и невъзможното да се установи диалог за правителство в този парламент.

„Хората гласуваха за новата партия – спасител ИТН, но се оказа, че тя не върши никаква работа. Виждаме, че “Има такъв народ“ на инат отказаха да подкрепят правителство с третия мандат, който беше в БСП, а там имаше възможност за диалог“, припомни Александър Симов. „Стигаме до трети парламентарни избори тази година, защото някои партии не са независими, а работят по чужда поръчка“, каза още той. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ЗАЩО НЕ СЕ НАУЧИШ ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАШ БЪЛГАРИНО ЗАЩО САМ ВЪРВИШ КЪМ УНИЩОЖЕНИЕТО СИ НЕ РАЗБРА ЧЕ ОСВЕН БСП НИКОЙ ДРУГ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ЗА ТЕБ ЧЕ ГИНЕШ

  2. Никога в човешката история дясно мислещите не ги интересува как ще е животът на бедните и раб класа!Те комулират богатствата си благодарение на ограбването на народите и нашият прост вече достатъчно народ не му увря тиквата, за да види кой го краде и продава!

  3. Нали гледам каква човешка паплач се влачи по улиците на Пловдив,каква физическа и духовна деградация получихме след шоковата ТЕРАПИЯ- опростели, отлъстели, но модерно подстригани, със скъсани панталони, с оформени шкембета във всички възрасти, за пенсионерите да не говорим. Те едва се влачат по скапаните тротоари, търсят намаленията от стотинки и никой не знае, че разминахме американците не в друго в цените, на храните от малката кошница, най- необходимите, на бензина и на тока, че и на всичко останало. Ядем долнопробни сирена с вносно сухо мляко, нискокачествени вносни млека и палмово масло. Взехме и здравната система на Янките, а вече си имаме милионери и милиардери.Как да не им се радваме на такива като масона Гергов, Домусчиевите, Марешки и колко други. Всички крадени пари отидоха за хотели по черноморието.

  4. Е няма ли да се намерят ЛУДИ журналисти, да направят един кратък филмов материал за дворците, които строят днешните преуспели бизнесмени, дворците и луксозните хотели по морето, които са плът и кръв от гърба на народа, на тези нещастни пенсионери, на които подхвърлят символични пенсии,за да се множат принцовете, родните принцове. Няма никакъв начин това общество да оздравее при такава крещяща разлика в средствата за съществуване. Днес случайно попаднах в полите на Родопите над село Белащица, Пловдивско за да видя невиждан разкош, какъвто няма и в богати държави. Това е резултатът от ШОКОВАТА терапия, 30 години демокрация, БГ граждани подгонени към европейските гробища с лъжа, лицемерие и безкрайна мерзост.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *