Планът на САЩ след „Голямата Измама” е: Да Превземем Света, като нагнетим Глобален Хаос!

САЩ трябва да продължат икономически, а следователно и политически, да доминират на световната арена, което може да се постигне само чрез използване на природните ресурси на планетата, но без възникване на политически проблеми. За целта трябва да се разрушат държавите с техните организирани суверенни структури и да се създаде политико-икономически хаос по цялата планета. Това може да се реализира чрез разделяне на страните по етнически и религиозен принцип, което според САЩ на първо време е най-лесно приложимо в страните, простиращи се от Мароко до Пакистан – този богат на петрол и газ регион е наречен от САЩ „Големият Близък изток” и именно за него полковник Ралф Петерс през 1905 г. разработва известната карта за промяна на границите на държавите в него по безугледен начин, така че да се създаде етническо и религиозно напрежение (между сунити и шиити).

Определението „Чудовищната измама” е заимствано от книгата на Тиери Мейсан „L’Effroyable imposture”, изд. 2002 г. и се отнася за терористичния акт от 11 септември 2001 г., в резултат на който бяха съборени двете впечетляващи сгради на Световния търговски център в Южен Манхатън, Ню Йорк. Тогава, според официалните данни, 19 ислямски терористи извършиха четири самоубийствени атаки с четири отвлечени пътнически самолета. Терористите са от „Ал Кайда” (”Базата”) на Осама бин Ладен, създадена и финансирана навремето от САЩ с цел борба срещу съветските войски в Афганистан. Два от самолетите се врязват в двете кули-близнаци на Световния търговски център, третият се разбива в Пентагона, Вирджиния, а четвъртият пада в открито поле в Пенсилвания. По официални данни броят на загиналите при атентатите е 2974 души, повечето от които са граждани на 90 държави, работили в офисите на 430 компании, базирани в унищожените небостъргачи.

Впрочем ето малко информация за Световния търговски център: Той е комплекс от седем сгради, построени на площ от 65 дка в местността „Граунд Зеро”. Изграждането му започва през 1966 г. и се финансира със 750 млн. долара от Дейвид Рокфелер. Открит е през 1973 г. От седемте сгради най-известни са внушителните „Twin towers” („Кули близнаци“) – северната кула е висока 417 м, а южната 415 м. Те са с по 110 етажа, върху покривите им има площадки за вертолети, а 50-те хиляди работещи в тях се придвижват с общо 104 асансьора.

Досега не е представено нито едно логично обяснение за това как така се срутиха кулите-близнаци. И двете са ударени странично, но се срутват вертикално. Няма обяснение и за велижните малки взривове по етажите, споменати от пожарникарите и чути от свидетели, нито за скъсаните, а не стопени от възникналия пожар носещи стоманени конструкции на сградите – и двата факта са доказателство за организирано взривяване на кулите отвътре. Няма и данни ударът в Пентагона да е от самолет – на следващия ден, на пресконференция, пожарникарите заявяват, че не са открили части на самолет около и в петоъгълната сграда

За този терористичен акт има множество предположения и дори доказателства кой и как го е организирал – дали идеята е на „Ал Кайда” или чрез посредници им е била подсказана от специалните служби на САЩ, знаели ли са за него специалните US-служби за този терористичен план и не са го предотвратили, или са били в пълно неведение за неговата подготовка и осъществяване. Всичко това буди интерес, но то не е същественото в случая. Важно е какво се случи след него.

Още в 10 часа сутринта на 11 септември Ричард Алан Кларк, специален съветник на президента Дж. Буш-младши по борба с терроризма, въвежда плана за т.нар. непрекъснат контрол. Този план е разработен от президента Айзенхауер и се активира в случай на ядрена война. На 11 септември обаче не е обявена ядрена война, което позволява на редица експерти да твърдят, че взривяването на кулите си е вътрешна американска работа, чиято цел е била да предизвика силно обществено напрежение и подходяща обстановка за осъществяване на предварително планирани незаконни интервенции в Близкия Изток под прикритието – широкомащабна борба с тероризма.

И унищожаването на двете кули-близнаци дава много добър повод за интервенциите. От каквато и гледна точка да се погледне, унищожаването им прави силно впечатление и действително предизвиква напрежение не само в САЩ. По този начин и въвеждането на плана за непрекъснат контрол и подслушване на населението изглежда оправдано.

След въвеждане на плана в действие президентът Буш и Конгресът са отстранени от власт, връзката с тях е прекъсната и те са поставени под военна защита. Интересен момент в събитията около 11 септември е включването на руския президент – след като Генералния щаб му докладва, че Космическото разузнаване е установило изстрелване на ракета от кораб на ВМФ на САЩ по посока на Пентагона, той прави опит да се свърже по телефона с американския си колега, но не успява. По това време президентът Буш-младши е настанен във военната база в Небраска, а членовете на Конгреса са транспортирани в специално защитено укритие на Комплекса „Raven Rock Mountain”. Правомощията им са възстановени в края на същия ден.

В нагнетилата се обстановка на неувереност, съмнения и страх от нови заплахи, президентът Буш-младши внася в Конгреса Закон за борба с тероризма, наречен „Патриотичен акт” – твърди се, че той е подготвян в продължение на две години преди удара. След влизането му в сила известната американска „Декларация за правата на гражданите“ губи сила и става неприложима. Въвежда се масов контрол на американските граждани от специално създадено по-късно за тази цел Министерство на националната сигурност. Това се отнася до вътрешната политика. Но по-важно е какви ще ги свършат американците във външно-политически план. Следва цяла канонада от действия, които трябва да осигурят постоянното лидерство на САЩ в глобализиращата се световната икономика. Особено на фона на все по-засилващият се икономически Китай.

Силовият подход, приложен от САЩ през 1999 г. срещу Югославия, е успешен, но и твърде опасен – той може да нанесе съществени вреди на американските си вдъхновители и изпълнители. Затова е нужен друг подход и неговата същност е в новата политико-икономическа доктрина „Ръмсфелд-Цебровски”. Според нея природните ресурси на планетата, и преди всичко енергийните, трябва да се контролират от САЩ. Това важи с най-голяма сила за слаборазвитите страни, притежаващи значителни природни ресурси. Изключение се прави за развитите западни държави, съюзници на САЩ – но е те е предвидено да ги използват само с благоволението на САЩ – ако не ви се вярва, припомнете си перипетиите около руския „Северен поток-2”.

САЩ трябва да продължат икономически, а следователно и политически, да доминират на световната арена, което може да се постигне само чрез използване на природните ресурси на планетата, но без възникване на политически проблеми. За целта трябва да се разрушат държавите с техните организирани суверенни структури и да се създаде политико-икономически хаос по цялата планета. Това може да се реализира чрез разделяне на страните по етнически и религиозен принцип, което според САЩ на първо време е най-лесно приложимо в страните, простиращи се от Мароко до Пакистан – този богат на петрол и газ регион е наречен от САЩ „Големият Близък изток” и именно за него полковник Ралф Петерс през 1905 г. разработва известната карта за промяна на границите на държавите в него по безугледен начин, така че да се създаде етническо и религиозно напрежение (между сунити и шиити).

Посочената доктрина не предвижда печелене на локални войни, напротив, те трябва да продължават във времето колкото е решено от САЩ или, в някои случаи даже- колкото се може повече. Целта е светът да бъде хвърлен в хаос, а държавите да бъдат разрушени, защото, според полковник Петерс, „стабилността на планетата е враг на Америка”. Това обаче означава, че трябва да се промени и предназначението на част от въоръжените сили. Задачата е възложена на министъра на отбаната Доналд Ръмсфелд, с чиято заповед се формира структурата „Управление за трансформация на силата” – за негов ръководител е назначен адмирал Артур Цебровски.

Адмирал Цебровски трябва да промени, отчитайки глобализирането на световната икономика, използването на въоржените сили на страната така, че те да са в състояние да удовлетворят изискванията на доктрината. Успешната дейност на адмирала по осигуряване приложението на доктриналните постановки доведе до „добри резултати” в Йемен, Либия, Сирия, Ирак. Тези страни бяха със стабилни държавни структури, но разрушени след военните намеси на САЩ и хвърлени в хаос, с който и до днес не могат да се справят. В Афганистан прилагането на доктрината продлжи 20 години и завърши с организирана от самите американци „победа“ на талибаните. Като идеята идеята е тази територия да се превърне в източник на хаос за цяла Средна Азия – неслучайно след оттеглянето си американците оставиха в Афганистан въоръжение и бойна техника за 85 млрд. долара. Не се чудете – хаосът в средна Азия ще засегне силно едновременно Русия, Китай и Иран.

Източник на напрежение ще стане историческата област „Голямият Хорасан”, която включва части от териториите на Иран, Афганистан, Узбекистан, Таджикистан и Туркмения. Вече няколко години движението „Вилает Хорасан” се бори за създаването на ислямски халифат на тази територия. Разбирайте – ще се прави нова Ислямска държава – този път в Средна Азия.

Победата на талибаните със сигурност ще предизвика подем в радикалния ислям не само в Средна Азия, но и в други райони, населени с мюсюлмани, и ще има дългосрочни последици. В това отношение е прав арменският експерт Р. Арзуманян (www.fondsk.ru от 10.09.2021 г.), който твърди, че активирането на радикалния ислям и нагнетяването на измамната пандемия са две части от стратегията на колективния Запад за създаване на нов световен ред.

Наскоро американският президент Джо Байдън обяви, че „САЩ се изтеглят от Афганистан звинаги“… и нещо повече: „САЩ повече няма да налагат демокрация по света с военна сила“. Но демокрацията може да се налага и по други начини, например с изпращането на части от 50-хилядния американски корпус от специални сили, оборудван без разпознавателни знаци, или чрез използване на частни военни компании, с каквито Пентагонът, а и не само той, отдавна разполага. Затова, когато потрябва и срещу когото потрябва, доктрината „Ръмсфелд-Цебровски”, възникнала след чудовищната измама „11 септември“, ще бъде прилагана навсякъде по света без повече да се налага включването на огромната военна мощ на САЩ. Skandalno.net

Превод: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Y-GJQdrgQko

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Един може да знае истината, но винаги се намира някой, който му затуля устата, държи му ръцете и не му дава да я каже на останалите. Замислете се, когато триете господа собственици, може пък да не познаете истината и да остане на вашата сметка, гибелта на някого или на цялата цивилизация. Има Кой да ви я представи!

  2. НАТО ЕС САЩ ТУРЦИЯ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С БЕЗДАРНИТЕ ФАИСТИ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ 30 ГОДИНИ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОМРАЗА ВЯРВАМИ И ОБИЧАМЕ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *