Акад. Петър Иванов: Събудете се Българи, ВЛАСТТА ВИ МАМИ… ЗА ДА ВИ ИЗБИЕ!

Личният рейтинг на Бойко Борисов се срина. Само 12 % от българите одобряват министър-председателя и пак биха го избрали на този пост. Това отчетоха тази седмица 2 от социологическите агенции, за които се смята че са близки до властта. Какво ли тогава трябва да е истинското положение на нещата, щом според платените слугински социолози на ГЕРБ 75 % от българите не смятат, че отиваме към по-добро, 68 % нямат доверие в правителството на Борисов, а 73% нямат доверие в парламента. Бъдете сигурни, че действителните проценти са още по-големи. Но така или иначе възниква един фундаментален въпрос:

Щом народа мрази Борисов и ГЕРБ, как тогава, според същите тия агенции-слугини, за сегашната власт (коалиция – ГЕРБ, ВМРО, ДПС и Воля) щели да гласуват 56,1% от българските граждани, така щото евентуален кабинет „Борисов-4“ би се радвал на пълно парламентарно мнозинство.

Вероятно българите сме полудели. Защото, според същите тия социолози, хем виждаме как с тези управляващи страната ни се свлича в пропастта, хем 3/4 от народа ни няма никакво доверие във властта (правителство и парламент)… но в същото време, според социологическия слугинаж, пак сме щели да избрем на изборите същите тези партии-българоубийци, които ни управляват сега! При това – с голямо мнозинство.

При това в тези социологически изследвания дори не се споменава изключително активната на протестите ляво-радикална партия “Възраждане”, която при едни честни избори би взела минимум 7-8 % подкрепа и 18-20 места в парламента. Не са отчетени и гласовете за “Има такъв народ” (ИТН) на Слави Трифонов.

Как ви се струва този парадокс?

Обясненията са три:

1.) Поредната скъпо платена, поръчана от властта социологическа измама (неслучайно всички социолози в България са мултимилионери);

2.) Или пък няма измама, и наистина на изборите резултатите ще бъдат точно такива. А на агенциите им е пределно ясно, че ГЕРБ пак ще фалшифицира изборите, както винаги досега (с помощта на 1,3 млн. “мъртви души” в изборните списъци, корпоративния вот, купените ромски гласове и т.н.) именно в този числов порядък. Та ГЕРБ месеци по-рано вече е спуснал до социологическия си слугинаж информацията, че именно те печелят предстоящите избори с точно 56,1% „подкрепа“.

3.) Или всички ние, българските гласоподаватели, с малки изключения тук-таме, сме глупави и ненормални дебили, простодушни и жалки, и въобще не сме в контакт с действителността, която инак и с просто око се вижда, че е ужасяваща.

И понеже така постъпват само мракобесните диктатури, чиято единствена цел е да унищожат собствения си народ, аз вече нямам и грам съмнение: Събудете се, българи! Тази власт ви мами днес… за да ви избие утре! Skandalno.net

Акад. Петър Иванов, Skandalno.net

Акад. Петър Иванов e доктор и професор по социална психология. Създател и пръв ръководител на катедри по психология в два български университета.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

19 коментара

  1. Разбира се, че подкрепям напълно мнението на уважаемия професор, но е истина, че народът ни е тотално изпростял.

  2. Да се събудиш в гроба, не е най-доброто, което може да се случи на някого. Това е един удължен ужас.

  3. Ама верно ли е академик човекът – много пристрастно се е изтипосал- червено, лево , злобно и невярно! Да види прогнози на Мамин Кольо и да се успокои. И трябва да се пият редовно предписаните хапчета! И да напомня – Народът е решил – ГЕРБ да е първа политическа сила, който не му изнася си е негов проблем. А ще е така и след 2021 г. – Вервай ми !

    • Не можеш да осъзнаеш, какво ти казал човекът нали? Прости си бяхте като комунисти, прости ще си останете и като гербаджии. Важно е да си в историята, не е важно, че ще си човекът затрил държавата България. Мантрата за „победите“ на Борисов или за неговото „величие“ е най-голямата ви глупост.

      • Иване, принципно съм съгласен с писанията ти, но… престани да наричаш Борисов и ГЕРБ „комунисти“. Така оставяш хората с погрешно впечатление относно комунизма. Какви комунисти може да са тия бандити, бе, драги Иване, след като са 100 % агенти на САЩ, назначени за управляващи от САЩ и съответно са водени във всичките си управленски действия единствено и само в полза на САЩ?!? Доста малоумно е да наричаш тая бандитска про-западна шайка с определения като „комунисти“, „БКП-2“ и прочие.

      • Кокич, няма един от сегашните „евроценни“, който да не е бил член на БКП или родителите му да не са били от най-висшата каста по Живково време. Комсомолски секретари като Плевнелиев ни учеха на „комунистическо мислене“, даваха оценка за праволинейност и авангардност, учеха в специални школи, за да могат да водят простолюдието. Какви се били тогава, прозрачни ли? Не аз ги наричам комунисти и комсомолци, тяхното минало и документите им го казват. Това разбира се е глупав спор, но не трябва да се забравя, къде е коренът на злото, а той се намира в оядените търбуси на привилегията да си някакъв от имащите власт. Названието има смисъл, когато има съдържание, а съдържанието на това название постепенно се е изменило за времето от 1944г до 1989г, драстично и не само заради нагаждачите. Теорията е хубаво нещо, но практиката винаги я коригира. Нашият народ е казал: „Дай не един човек власт, за да го видиш какъв е!“ Имам достатъчно горчив практически опит от тази мъдрост.

      • Иване, Иванееее… Аз от висшите кадри на БКП, управлявали преди 89 г. не съм чул някой да е бил особено богат по него време, „оял се“ и прочие. Спомням си, че когато отнеха апартамента на Луканов на ул. Латинка, неговата вдовица и сина му се изнесоха на квартира. Оказа се, че нямат никакви други имоти. Същото беше и с Петър Младенов, който дори нямаше свой имот в София, а само част от някаква си наследствена къща. Тодор Живков – само една виличка край София, на прословутата ул. Секвоя. Думата ми е, че нещо не мога да се ориентирам къда са тия ояли се комунисти от преди 89 г.? Къде са им палатите от тогава, къде са им частните имения,частните самолети, яхти…?!? Какво се случи след 10-ти ноември, това че някои членове на БКП забогатяха като крезове – това е ясно. В крайна сметка точно тия кадри бяха икономически най-подготвени, най-образовани и разполагаха с най-много информация за капиталовите отношения. Логично е и да дръпнат най-много при новообособилите се капиталистически отношения в родината ни. Ти, обаче Ванчо, критикуваш не някои отделни персони от БКП, които след 89-та година забогатяват нечестно, ти плюеш по системата на комунизма отпреди 89 г. Като пропускаш удобно факта, че въпросните „комунисти“, които споменаваш, забогатяха вече в капиталистическа, про-американска и прозападна България, след 89 г. По времето на т. нар. от теб „комунизъм“ същите тия хора не са били богати. Защо тогава плюеш по системата на комунизма?! Явно и ти не знаеш.

      • Кокич, това е догматичен спор! Статията беше за съвсем друго и все пак, трансформацията от политическа, еднопартийна власт в икономическа се случи пред очите ни, с наше пасивно или не съвсем активно участие. Най-добре подготвените но за грабеж, а не за развитие на икономиката бяха те да, комуникиращите със съветските другари, които знаеха какво, как, кога и къде, бяха оборудвани с пълни куфарчета и методика за действие. Позволявам си да Ви посъветвам, да приемате нещата по-земно. За мен е ясно, че този който е сял нивата, той я и ожъна, а потта и кръвта на дребните хорица от няколко десетки народа, беше в ролята на дъжда, който спомага за добра реколта.

      • Иван, боя се че с тия витиевати приказки не казваш абсолютно нищо по същество. Отново говориш, че „комунистите били подготвени, ама за грабеж“ и „че им били раздали някакви си куфарчета с пари“ – неща, недоказани никога от никого. И не ми отговаряш по същество. Аз пак обаче ще те центрирам: През 89 г. членовете на БКП бяха над 1 млн. души- по правило най-образованите и успели в кариерите си хора- т. нар. интелектуален и научно-творчески елит на нацията. Мисля че в това спор няма. Извън тези над 1 млн. членове на БКП имахме 8 млн. по-семпло, по-непретенциозно и недотам образовано население. Не ти ли се струва логично след падането на социалистическата система и замяната й с капитализъм, именно хора от този по-просветен, образован и буден слой от населението, тъкмо те да натрупат и капитал в новите капиталистически условия? И едно уточнение: Преди 89 г. беше въпрос на чест за БКП всеки по-успял, кадърен и умен човек да стане член на комунистическата партия. Такава беше политиката им. За тях това бе въпрос на чест , а и имиджов и чисто прагматичен въпрос. Та исках да кажа- откъде да се вземат тия безпартийни кадри след 89-та година, които да захванат крупен бизнес – безпартийната краварка леля Пенка от Сусурлево или пък безпартийния шлосер бай Пенчо от Надежда?! Някакви идеи по въпроса, Иване, имаш ли?

      • Дълго е за виц, но се смях истински. Много трябва човек да си е повярвал, та сам да си дава индулгенции. Така е Кокич, ангелите небесни и съучениците на Айнщайн бяха в БКП и поеха кормилото на съвременната ни развита икономика от кака Пена и бай Пенчо, за да ни водят отново към светли бъднини. Разказваме още вицове от соца, но простолюдието не ги разбира и бяга от страната. Вече се чудя, кой е по-лошият избор, вие „елитът на нацията“ или Бойко, който е само едно обикновено божество?

      • Комунистите от БКП показаха на какво са способни в периода 46-89 г.,когато построиха съвременна България и я изкачиха на 28 място в света по индекс на човешко развитие на ООН. А това че ти наричаш по-сетнешните про-американски агенти, които поеха управлението на страната ни „комунисти“, си е твой проблем, Ванчо. Социалистическият, наричан от теб „комунистически“ строй на страната бе насилствено демонтиран през 89 г. След което започна разрухата. Търси вината за унищожението на България в тия, управлявали след 89 г. (до един – агенти на капиталистическия Запад), но не ги наричай „комунисти“, защото ставаш смешен. Аз разбирам, че си платен трол на „градската десница“ ДСБ и ти се плаща да плещиш врели-некипели не само срещу врагът отскоро Борисов, но и срещу „комунизма“. Обаче знай че тезата ти е незащитима, защото звучи налудничаво.

      • Разкрит съм от здравите сили в Партията и трябва да се спасявам към централните части на столицата, където е последното убежище на градската десница, здраво окопана в гнойните си поселения.
        Специални извинения за уважаемият екип на сайта(мисля, че днес е правилният ден), че флууднахме темата и не само тази, но трябваше да разбера, колко дълбок е проблемът.

    • Съгласен съм на 100% с мнението на Иван, само ще добавя, че през оня строй се облажихте добре, а сега два пъти повече. Няма по-долни от вас гербаджиите – прости и нагли пребоядисани комунисти!

  4. Явно никой от пишещите тук не прави разлика между номенклатурчик и комунист. Това, че са членували в БКП, съвсем не ги правя комунисти. Ето грешното впечатление, създадено от хора, които не желаят да мислят. Лепят етикет „комунист“, сякаш това е нещо обидно. Напротив, гордост е! Номенклатурчик е съвсем друго нещо. Такива като Тиквата, които бяха в БКП, за да ползват облагите.

    • Някой явно съм аз. Покажи ми един партиен билет, в който пише „номенклатурчик“ и дума няма да обеля над свещеното ви понятие!

  5. Номенклатурчици са всички онези, които се бяха вклинили в Партията, за да ползват предимства и облаги, но никога не са споделяли комунистическите идеи. Истинските комунисти си захвърлиха билетите или бяха изключени от Живков, не приеха никакви облаги и привилегии. Факт! Те считаха за позорно да ги управлява неграмотник, позорящ комунистическата идея. Живков направи точно това, изврати идеята на социализма и комунизма. Жалко е, че неговите извращения сега служат за заклеймяване на комунизма. И все пак тогава беше в пъти по-добре! Всички след него са бивши номенклатурчици, ояли се от членството си в БКП. Ако бяха истински комунисти, нямаше да ни докарат до тук. Първо се запознайте с идеологията на комунизма и тогава ще се научите да ги различавате.

  6. Тоя е менте академик. Никоя официална институция не го е „академосала“. В някакво си неправителствено сдружение си раздават титли както им падне. Със същият успех би могъл да се окичи с титла „Бог на науките“, хи-хи!
    А иначе „академичето“ да не се притеснява, българите отдавна се събудиха и повече няма да допуснат БеСеПето да ни управлява. България твърдо се е включила в семейството на европейските демократични държави и не виждам как би се върнала обратно в проруска орбита.

    • Похвално е, че си се заявило като соросоидче, само си пропуснало да сложиш едно „платено“ отпред, че да им еи ясно на хората като ти четат помиите, боклук нещастен

  7. До Кокича и Иван. Какъв безсмислен спор. Защо си хабите нервите. Най-гнусното нещо е предателство. Не напразно народа е казал : Във всяка чета има един командир, един знаменосец и … един предател. Левски е предаден от българин, Ботев е убит от българин. Пазете се от предатели от породата на Желев, Костов, Плевналиев, Борисов и други по-дребни риби като Кунева, Цачева, Гърневски, Фидосова (о ужас!), Близнашки и безброй т.н. „демократи“, всички бивши членове на БКП, но не и комунисти.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *