Акад. Георги Марков: СТАВА СТРАШНО! България ГУБИ Пиринска Македония!

Акад. Георги Марков разби на пух и прах предателската политика на ГЕРБ по отношение на казуса с Македония.

„Като я видя тази госпожа Захариева – настръхвам! Тя изобщо не е в час!“, заяви в свое интервю изтъкнатият ни историк.

„Договорът, който преди дни подписаха Македония и Гърция, е преднамерена и много тежка провокация към България!“, категоричен е акад. Марков. Ясно е, че САЩ бързат да вкарат бившата югорепублика в НАТО, като я примамват и с евентуално бъдещо членство в ЕС. Но е още по-очевидно, че янките го правят за сметка на българската история. Ние сме най-прецакани!

А правителството на ГЕРБ най-слугински изпълни тази американска поръчка, като погази миналото на България и заложи в бъдещето й страшна бомба.

Акад. Марков е категоричен, че договорът между Македония и Гърция, за който правителството на ГЕРБ първо угоднически посредничи, а после посрещна с фанфари, всъщност директно отваря пътя за бъдещи териториални претенции на новоизлюпената република Северна Македония към България.

„Географски погледнато и нашата Пиринска Македония е северна Македония. И аз съм на 100 % сигурен, че щом влезе в ЕС, първата работа на Скопие ще е да предяви териториални претенции към Пиринския край. Или най-малкото ще настоява за официално признаване на македонско малцинство у нас. И ЕС ще го признае, защото такава е политиката му“, категоричен е акад. Марков. Малко хора разбраха, че договорът, който подписаха Заев и Ципрас за първи път официално признава съществуването на македонски нация и език“, допълва видният ни историк.

За това, че ГЕРБ изпълни мръсна поръчка на САЩ, за да улесни максимално вкарването на Македония в НАТО, е достатъчно показателен следният факт: Само преди година Бойко Борисов заяви, че името „Северна Македония“ не е приемливо за България. А сега същият клекна в стойка партер и заяви, че подкрепя което и да било име за бившата югорепублика, стига да се разреши спорът с Гърция и… Македония да влезе в НАТО.

И още едно още по-неопровержимо доказателство за вашингтонската поръчка: Външната ни министърка Захариева вчера се изцепи, че прясно прекръстената ни западна съседка Северна Македония влиза в Алианса на 11 юли! Интересно как Захариева се е сдобила с тази изпреварваща информация, след като дори в Скопие не знаеха. Още по-интересен обаче е отговорът на Захариева на въпроса защо правителството си промени мнението за името Северна Македония, което преди година отхвърли, а сега прие:

„Хехехе… тогава – така… Но сега нещата са други, имаме гаранции… Представете си Македония да стане член на НАТО и да предяви претенции към наши територии, хехе…“, коментира външната министърка Захариева в свое интервю отпреди ден.

В отговор на неадекватните реакции на министър Захариева ще цитираме пак Акад. Георги Марков, който днес напомни: „Според устава на НАТО, Алиансът не може да се намесва в конфликти, и дори войни между съюзници, членове на организацията. Защитата на НАТО важи само при външна заплаха, т.е., от страна, която не е член на Алианса“.

Затова включването на Западните Балкани в ЕС и НАТО не само няма да разреши конфликтите в региона, а напротив- ще ги изостри и ожесточи още повече. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Престъпника Тиквопитек Тръмп здраво го държи за топките, явно е обещал Магнитски да се забави до есента, по искане на мутрата, която позволихме да ни управлява. Визитата на кобилата ангелкова явно свърши работа… срещу поне 1 милион. Всеки е чел това. Разследването е на Бивол, а каквото каже биволЪ, грешка няма. Честита Нова Македония с излаз на 3 морета.

  2. Kъде е сега оня дървения философ,нарекъл се професор Божидар Димитров,който хвалеше Бойко Борисов колко е мъдър и способен държавник.Къде му е Македония,нарекъл я Западна България.Мълчи като п….

  3. Разбира се ,че ще загубим Пиринска Македония по вина на премъдрите политици Б.Борисов,Екатерина Захариева и компания.Жалко за загиналите през 1913г.Бог да ги прости,вечна им памет.

  4. Ниновааа, къде си? Не щем обречен на неуспех вот на недоверие, искаме да ни изведеш на площадите! Време е!

  5. Ето го резултата.Не минаха и два месеца и З.Заев започна да се гаври с историята.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *