АБВ Заплаши Борисов: Напускаме Правителството, ако приемете Задължителното гласуване!

КалфинМинистрите на АБВ ще напуснат правителството, а партията напълно ще оттегли  подкрепата си за кабинета!

Това заплаши днес Ивайло Калфин, който трудно ще се раздели с поста си Министър на труда и социалната политика. Условието е приетите до момента промени в изборния кодекс да се преразгледат и да не бъдат приети на второ четене от парламента.

Според Калфин, голяма част от  записаните в кодекса текстове  не отговорят на много от сключените предварително споразумения, които АБВ и ГЕРБ са подписали, за да управляват заедно..

Абсолютно съм сериозен, че приемането на закона  ще бъде началото на края на тази коалиция и правителството ще се разклати. „Аз не мога да си представя да подкрепим това. Това са дивотии, това  е сериозно  нарушаване на правата на всички български граждани“,  заяви  Калфин.

Пълен абсурд е  въвеждането на задължителното гласуване. То ще накара повечето да гласуват на инат, а хората, които досега са били активни избиратели, ще се откажат и ще пускат невалидни бюлетини, защото ще се почувстват излъгани и ще са сигурни, че вотът им ще бъде подменен.  Те ще се изолират и ще станат аполитични, коментира той.

Дори опцията „Не желая да гласувам за никого“ обслужва интересите на големите партии, защото тези гласове ще отидат пак при тях, категоричен е Калфин.

Той не спомена, че всъщност най-голямата му мъка е, че при задължително гласуване АБВ няма да получи 4 процента и няма да влезе да лапа от парламентарната трапеза.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *