Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Сделка между Путин и Си Дзинпин Уби ПетроДолара! Роди се ПетроЮанът – новата световна резервна валута

След рекордно дългите дискусии вчера между Владимир Путин и Си Дзинпин руският президент се съгласи страната му да започне да приема юани в търговските си разплащания с трети страни.

Това е световно историческо събитие. Русия се съгласи да приеме китайския юан като своя резервна валута на мястото на долара при продажбата на енергоресурси  за трети страни. 

Това директно ще доведе до смъртта на петродолара и до раждането на петро-юана. Вследствие на което съвсем скоро ще станем свидетели на бързия срив на американската глобална финансова система.

Саудитска Арабия и водените от нея петролни монархии от Персийския залив вече се съгласиха да определят цената на черното си злато в юани. Това се случи на срещата в Рияд с китайския президент. Пак там Саудитска Арабия пожела да се присъедини към БРИКС. Същото поиска и Иран. Така вече трите най-големи производители на Петрол в света Саудитска Арабия, Русия и Иран декларираха, че ще използват юана като своя резервна валута.  Както е известно богатите на петрол бивши републики на СССР като Казахстан и Туркменистан вървят в комплект с Русия. И Венецуела едва ли е отказала подобно предложение от китайците.

Това с бързи темпове ще доведе до дедоларизация на световната търговия и до пълния крах на американската финансова система. Доларът умира и се ражда новата световна резервна валута юан.

Ето какво каза в заключителната си реч вчера в присъствието на другаря Си, руският президент Владимир Путин:

„Ние подкрепяме използването на китайския юан при търговските разплащания между Русия и страните от Азия, Африка и Латинска Америка. Към днешна дата вече две трети от търговията между Русия и Китай се извършва в рубли и юани“.

Трябва да отбележим, че първата среща между делегациите на двете страни продължи 5 часа, а втората около 7 часа.

В този контекст, никак не бяха случайни думите на китайският лидер, който на раздяла се обърна към Владимир Путин с думите:

„В момента се случват промени, които не са се случвали от сто години. Ние управляваме тези промени заедно“.

„Съгласен съм“, каза Путин, на което Си отговори:

„Пазете се скъпи приятелю“ и топло стисна ръката на лидера на Кремъл, а той от своя страна му пожела „безопасно пътуване“.

Тази вечер за Пекин лети и президентът на Бразилия Лула да Силва. Вчера той даде знаково интервю, в което макар и с дипломатическа мекота, но все пак достатъчно категорично се обяви в подкрепа на Русия, като заклейми Запада като агресор.

Щом вече се заяви открито, значи, че анти-американската коалиция от мощни световни държави вече е на прага на последната фаза от своя план за детронирането на хегемона САЩ. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Сделка между Путин и Си Дзинпин Уби ПетроДолара! Роди се ПетроЮанът – новата световна резервна валута

 1. събрано Отговор

  23.03.2023 в 5:05

  Таковало си е мамата положението – Кирчо и Кокорчо в компания с всички други наши бездарници ще трябва да учат китайски. То няма учители по български а камо ли по китайски. Ние дето нямаме кинти – нито лев, нито евро, нито довар , това споразумение не ни такова- все нямаме! Да се ходи в Пекин на поклонение при Си е трудно – там за корупция водят направо на стадиона пред публика а не както е тука – всеки бърка в джоба ни и се хили отгоре това на нашите вопли. Май свършва това време. Да се приеме изцяло без промени и китайската наказателна система заедно с юана! Те нямат списъци „Магнитски“ – вместо да напишат списък – гърмят – на стадиона – без изключения за този и онзи!

  • pavel ivanov Отговор

   23.03.2023 в 8:26

   Недейте така, бе хора. Че то ако въведем Китайската система за корумпираните ще си останем без парламент, а сградата на „народното събрание“ ще трябва да превърнем в публичха тоалетна, а отгоре да напишем:
   ДА ВИ ПИКАЯ НА ПОЛИТИКАТА !

 2. Z Отговор

  23.03.2023 в 11:16

  Повече от нелогично е, парите на една фалирала държава, да е световно-конвертируема! Трилиони долари задължения има измисленият фАЩ към Света, а доларът им продължава да е международна валута!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *