Русия не е сама! Коалиция от Мощни Държави РУТИ Хегемона Америка и УНИЩОЖАВА Долара! Еднополюсния Свят Приключи:

1

НЕ ОЧАКВАЙТЕ ТЕЗИ НОВИНИ ПО ТВ, НЯМА ДА ГИ ВИДИТЕ. ЛЪЖАТ ВИ НАГЛО И ЦИНИЧНО

Много важни събития се случиха през последните дни:

Иран изстреля 12 ракети Фатх 100 по Американски и Изрелски военни бази и обекти в Ербил, Ирак. Това не беше обикновен обстрел от камилари. Ракетите са далекобойни и високотехнологични, а не портативни, с каквито боравят различни арабски групировки. Такива ракети притежава само иранската армия.

Саудитска Арабия и Китай подписаха огромна сделка за 20$ милиарда за строеж на НПЗ, работещо с руски петрол в Китай.

Саудитска Арабия отказа на САЩ да увеличи добива си на нефт, като се оправда с решение на ОПЕК, в който са Русия, Иран и Венецуела. Така бензина в САЩ стигна 5 долара за литър след като спряха да купуват санкционно руския петрол. СА започва да продава петрола си в юани.

Русия и Китай финализират системата си за межздународни междубанкови разплащания, която ще заобикаля SWIFT.

Русия обяви, че намалява добива си на петрол от април и забрани износа на пшеница, зърно и азотни торове до август. А тя е най – големия износител на тези продукти в света. Да чакаме ли световна продоволствена криза? Да.

Китай, Индия, Бразилия и Русия поискаха обяснение от САЩ за биолабораториите и програмата им за разработване на биологични оръжия. Тона на заявлениято е много остър.

И Мадуро, след отказа на Саудитска арабия, отсвири всички опити на САЩ да компенсират руските доставки на нефт с венецуелски. И никакви американски обещания за стопляне на отношенията с Венецуела и смекчаване на санкциите срещу доставки на петрол, не помогнаха на САЩ в преговорите с Каракас.

Тоест, ясно се очертава лагера на страните, които застават твърдо против САЩ. Това са: Иран, Саудитска Арабия, Русия и Китай. Към тази група гравитират Бразилия и Индия. Венецуела, Куба, Никарагуа и Северна Корея са ясни.

БРИКС

Дали обаче са само срещу държавата САЩ или има и друго?

Обърнете внимание, че в тази анти-американска коалиция влизат доставчиците на над 90% от петрола в света.

Долара като резервна валута се държи на 3 стълба:

Световната финанасова система- МВФ, Световната банка и SWIFT
Военна сила и възможност за проекция на военна сила върху всяка „непослушна“ държава по планетата.
Петродолари и контрола върху петрола като покритие на долара.
Вече разбирате, че тук не става дума за доставки на петрол. Рушат се основните стълбове на долара.

Рушат се рязко бързо и безалтернативно.

Удара по долара се почувства веднага след тези гореизброени новини. Курса на рублата, който и без това е неизмерим, защото няма органична връзка със западните пазари , поскъпна с над 10% .

Дали обаче в контекста на войната в Украйна и западните санкции срещу Русия, действително рублата е поскъпнала?

Не, естествено.

Просто Долара започна да се обезценява.

Още малко натиск от страна на коалицията от държави и долара ще се обезцени още, което означава средната цена на бензина в САЩ да прехвърли 5$ за галон. Което ще постави началото на разпада на американската икономика. Сега един галон струва 4.3$

А за нас българите и европейците това ще означава не просто висока цена на бензина, но и ценова криза за храна, заради пшеницата, зърното, торовете и цялата нарушена верига на доставки.

Ъпдейт: мина срещата на Китай и САЩ, както анализирах САЩ бяха отсвирени. На срещата на НАТО също се препотвърди, че НАТО няма да воюва с никой. Толкоз.

Важна забележка: Това, че Китай и Русия отнемат на САЩ ролята на световен хегемон, не значи, че Пекин ще спре да търгува с Вашингтон или че Китай и Русия вече ще търгуват само помежду си. Не, защото е невъзможно по физически причини, а и не е нужно. Просто в момента двете сили смъкват хегемона от неговия еднополюсен пиедестал и го пращат на заточение в провинцията. Същото важи и за Арабите: това че започват да продават нефта си в юани не значи, че спират да продават срещу долари. Не, просто вече долара няма да има ексклузивност, а на негово място юана става нефто-обезпечен т.е превръща се в петроюан. Няма черно и бяло, има изместване на хегемона САЩ и отнемане на влиянието и пазарите му. А ако вследствие на тази Руско-Китайска интервенция, подпомагана от цялата планета без ЕС, САЩ вземе, че се срути съвсем, това си е негов проблем. Еднополюсният американски модел приключи с началото на военната операция на Русия в американската колония Украйна.

Живеем в интересни времена.

Не очаквайте тези новини по ТВ, няма да ги видите.

Моля, спрете да гледате телевизия. Завинаги. Лъжат ви нагло и цинично 24/7

Автор: Тодор Ангелов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Доста интересно и полезно!? Благодаря за смелостта да публикувате тези неща!? Де дават малко надежда и оптимизъм за нещо по добро, но дали ще дойде скоро!?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *