Явор Дачков: Само Протестът пречи на Борисов и Доган да установят Пълна ДИКТАТУРА. Ще ги свалим само ако предизвикаме Европа!

Бойко Борисов ще отлага възможно най-дълго оставката си и ще се опита да се добере до редовните избори. Битката е кой да организира следващите избори – дали президентът Радев или Бойко Борисов. Това каза в интервю за БНР журналистът Явор Дачков. По думите му, няма никакви пречки тактиката на Борисов да успее, освен протестът или пък „нови скандални разкрития за неговите далавери“. „Може да излезе още нещо, което да го разклати допълнително… Но ако протестът секне, това със сигурност ще го бетонира във властта до редовните избори. Избори, които със сигурност ще спечели, защото пак ще ги фалшифицира. И тогава вече ще ни спусне тотална Диктатура“, коментира Дачков в предаването „Хоризонт за вас“.

Възможно е да текат някакви договорки – така Дачков си обяснява секването на серията от снимки и записи, свързани с премиера, която започна да тече като сериал от началото на лятото.

„Предполагам, че в момента текат някакви договорки. Зад скандалните записи, фотоси и видеа стоят хора, които довчера са били много близки с Борисов. Става дума за Васил Божков и Цветан Цветанов. Аз също се изненадах, че нещата секнаха изведнъж.“

Ако опозицията в лицето на БСП иска да постигне главната си задача – да свали Борисов, тя трябва да вдигне огромен скандал в Европа. Трябва да проведе разяснителна кампания в Брюксел за това колко мерзък, корумпиран и авторитарен човек крепят на кормилото на властта в България. Върху това трябва да се съсредоточи и президента Радев, смята Явор Дачков.

„Защото е срамно европейска страна да се управлява от хора като Борисов, Маришки, Валери Симеонов и от останалата мафиотска шайка, която е овладяла страната.“

Журналистът очаква повече хора да се включат в протеста и да осъзнаят, че „България не може да бъде управлявана от двама души – Бойко Борисов и Делян Пеевски, които не се посвениха да изтъргуват дори нейната Конституция – срещу плажни ивици и пари под масата“.

ДПС играят същата игра, като тази на Борисов. Разбрали са се с ВМРО тази конфигурация на управлението да се запази, докато „и Борисов не се износи съвсем“, подчерта в анализа си Явор Дачков.

„ГЕРБ и ДПС са едно. С отказа си да гласуват за Конституцията на ГЕРБ, ДПС само показаха жълт картон на Борисов. Посланието към него е ако той не успее да продължи да влачи мафиотската дружина, ще се освободят от него. Другото общо между ГЕРБ и ДПС е, че и двете са корпорации, а не партия. Много пари са заложени на карта за тях и не мисля, че те ще изпуснат влъстта толкова лесно.“

ВМРО е само параван за договорките между Борисов и Доган през Пеевски, допълни Дачков.

Случилото се на 2 септември вечерта влезе във всички европейски медии и се надявам, че това ще ускори края на Борисов, че той няма да изкара пълния си мандат, посочи още журналистът.

„Такава деградация в обществото и такъв политически разпад не е имало в новата българска история. Това управление е безпросветна Диктатура и е срам за всички нас“, подчерта Явор Дачков пред БНР. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Не си на ясно бе човек. Вече години наред е на лице брутална фашистка мафиотизирана анти българска неонацистка плутокрация. Ще става все по-лошо. Показно беше неправомерното задържане на д-р Костадин Костадинов.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *