Явор Дачков: Акцията на актрисата Диана Димитрова е политическа

Истанбулската конвенция се завръща с нова сила, по-агресивно и по-лукаво отпреди. Очевидно е, че натискът за нейното прокарване в България се засилва, а по интензивните публикации в неолибералните медии се вижда, че и парите са започнали да пристигат. Слабата актриса, която са избрали за лице на този натиск, е пионка в големия план коментира журналистът.

Акцията на актрисата Диана Димитрова е политическа и няма нищо общо със справедливостта, защитата от насилие и прочие. Това стана ясно от несвързаното ѝ интервю по бТВ, което трябваше да бъде нещо като манифест на новопръкналото се движение me too на родна почва. Понеже актрисата е слаба, основните опорни точки в този манифест тя издекламира без контекст и несръчно, което издаде и замисъла на хората зад нея. На въпроса защо сега, жената си каза в прав текст, че е лице на кампания.

Преди години Димитрова не е подала жалба в полицията срещу колегата си Юлиан Вергов, нито си е извадила медицинско свидетелство, което би било напълно логично с оглед на справедливостта и съдебните процедури. Този случай се вади сега, защото в него има замесено известно име, за да привлече медийното внимание.

И това не е просто буквално подражание на американските ексцесии след Харви Уайнстийн. В последните месеци Европейската комисия и останалите европейски институции отпуснаха огромни средства под претекст за борба с домашното насилие, а всъщност за пропаганда на джендър идеологията.

В последните месеци имаше и нова резолюция на ЕП, която с императивен тон подкани всички европейски страни да приемат Истанбулската конвенция. В речта на новоизбрания председател на ПЕС Стефан Льовен, която произнесе в Берлин преди два месеца, приемането на Истанбулската конвенция от всички страни членки на ЕС бе посочено като основен приоритет. Очевидно е, че натискът се засилва, а по интензивните публикации в определени медии се вижда, че и парите са започнали да пристигат.

Слабата актриса, която са избрали за лице на този натиск, е пионка в големия план и нейните изпълнения трябва да се гледат единствено в тази светлина. Сълзливите истории в медиите са средство за прокарването на съвсем различни от справедливостта цели.

А за да има справедливост в конкретния случай, ще трябва да чуем и другата страна. Както и какво е провокирало това отношение. Това, което съм чул по този казус, е потресаващо и слабата актриса трябва да е доволна, че се е разминала леко (ако ще си говорим с недомлъвки).

Новината за мен тук е, че Истанбулската конвенция се завръща с нова сила, по-агресивно и по-лукаво отпреди, защото ще ни приложат всички отвратителни образци на пошлата американска медийна вулгарност, паразитираща върху късосъединителните емоции на публиката, вманиачено занимавана от същите медии само с долницата на човека и разпалваща най-отвратителните инстинкти без грам критичност към поднесените сюжети и никакъв интерес към истината.

С две думи – няма мърдане. Боя се, че сме заклещени, но се надявам, че здравият български скепсис този път ще се прояви за добро.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. s kakvo e pionka? s tova, che sa i nasinili okoto li? neka da prokarame togava Shariata i balgarskite maje na volia da si biat jenite, kakto iavno nekoi machovtsi vse oshte go praviat?

    • Соросоиден идиот, нищо не си разбрал от публикацията на Дачков. От „Америка за България“ ли ви карат да пишете коментарите си на латиница, бе тролче?

      • Ne sam sorosoid, a sam patila jena ot takiva Idioti-Kochini kato tebe. Ama kato te osadiat, sha vidish tam u zatvora priatelchetata ti sorosoidni idioti, shte te bahtat i takovat vseki den i shte razberesh, savsem iasni shte ti stanat rabotite.

  2. Жена без чест и достойнство. Отхвърлена от връзката, вместо да се отдръпне тя решава да си отмъсти по най-долен начин като клевети и заплашва с неморални действия. Някой може ли да обича подобна жена ? Сега се изживява като холивудска актриса в случая с физически побой, без да осъзнава психическия тормоз, който е упражнявала върху мъжа.

  3. Моме с мен беше ли на масата яде ли, пили,купих ли ти бижута е сега като нерачиш ще плачеш.

  4. Dartite komunisti da se vrashtat v komunizma. Poboiat nad jena se e opravdan s nishto. Takiva za v badeshte shte badat v zatvora, kadeto im e miastoto. Ili pone shte badat sadeni. Dano da imat pari za advokati, shtoto inache v zatvora shte im go varnat tapkano.

    • Скъпо, ти не си Jena, а някакъв джендър-хибрид. Дращи на латиница, плюе по комунизма, плаши с адвокати и жадува за новия неолиберален глобалистки ред, където полезни идиоти кат него първи ще ги онодят, ама с лошото. Това си ти соросоидни ми троле.

      П.С. Бас ловя, че няма да пропуснеш да ми отговориш на тоя пост, щото ти плащат на коментар, да висиш тук и да следиш коментарите под темата.

  5. Тая jena случайно да не е и тя от Отворено необщество?!
    Глобалистка пионка.
    За налагане на шиб@ната поробваща и изземваща децата сатанинска сект@ на Шоро$?!
    Трол.

  6. Гримът под лявото око се е размазал.
    Реална контузия с кръвонасядания има напълно друг вид- лилаво- жълто- зелено.
    Липсва оток. Ако е пресен- пак има кървави кръвонасядания. На следващия ден- и оток.
    Моме, с тоя грим си за хелоуйн.
    Поредната- от затворено необщество на Не$оро$.
    Зелю пасти да яде- ти изби шарана за Никулден. Само в главата ти. Антистанбулска антиконвенция.
    Колко ти плати Мамона, моме?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *