Ще се пенсиониранме на 70 години! Справка: Бабата на Каролев!

Разбира се, че ще работим до 70 години!

Това заяви големият икономист Владимир Каролев и хвърли в потрес малкото трудещи се българи.

Ще работим, защото после  трябва да имаме добра пенсия и да живеем достойно! А пенсията не пада от небето, ще я получи този,  който я е изработил, каза назидателно царският съветник, който докато НДСВ беше на власт направи толкова много за икономиката, че никой не помни какво точно.

Той даде страхотен микроикономически пример.  Моята баба, която беше шивачка, взимаше  социална пенсия и едновременно си доработваше в ателието. Печелеше добре, но изяждаше всичко. Така могат да направят и останалите, а не да чакат на държавата.

Браво, Владко, браво, Каролев!

Брилянтна идея!

Средната продължителност на живота у нас е 73 години. Значи народът ще работи до 70, а после ще се радва още цели три години на спокойни и охолни старини! Най-вече по болниците, защото едва ли някой ще остане здрав, превивал гръб до преклонна възраст!

Колкото до баба ти…Защо социална пенсия? Не е работила цял живот ли?

Или е бачкала частно с шевната машина, не се е осигурявала  и няма реален трудов стаж?

Или просто дрънкаш, за да не заспиш и по-точно да приспиш надеждите на хората за спокойни старини?

Не ти ли е съвестно поне малко?

Впрочем политически елит и съвест са несравними понятия.

Специално у нас!

Вземай мотиката и чакай на 70 пенсия!

Апропо знаеш ли какво е мотика?

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. samniavam se dali e hvastal motika no mnogo mi se ste da nastapi motika po metalnata chast za da go udari po glavata veroiatno e uredil baba si s falsiv telk za trudoostroiavane i tia se e krila kato muha na sianka popraviaiki po niakoi parcal na mesec lajec

  2. Може би малко от тези, които хвалят социализма знаят, че на работещите в селското стопанство и ТКЗС не се правеха осигурителни вноски и не получаваха друго освен социална помощ. Баба ми вземаше 20 лв при заплата тогава около 150 лв. Това беше една от причините хората да напускат селата и да отиват в града. За да изкарат за пенсия. Несъмнено при социализма се учеше по-добре и ни лекуваха по- добре, но да си кажем всички истини. Ние, които помним. И освен това, много от хората живееха до 90,100 години и над 100. И тогава хората на село работеха до последно, защото няма кой да дойде да ти нахрани добитъка.Удължил се е животът сега – да, ама в Африка. В България се е съкратил значително.

  3. Съседите ми работеха в АПК – животновъди и взеха космически пенсии в края на 1997 година. Това с ТКЗС-то не зная кога е било, ако е било, но съседите си имаха 30 години стаж точно в ТКЗС и мъжът специално получи максимума. Хайде да не се делим на селяни и граждани, а да се изправим задено срещу злото, което ни готвят. А то е пълен геноцид над работещите хора!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *