Владимир Каролев на БУНТ срещу ВЛАСТТА! Вижте невероятната МЕТАМОРФОЗА! Истината ще ви ШОКИРА!

Откакто се е появил на обществената сцена, „фамозният“ икономист Владимир Каролев неизменно дава акъли на другите, като упорито защитава законите, които ГЕРБ стоварват на гърба на обикновените хора.

Той наднича от екрана на всички телевизии и заемайки позата на „независим експерт“, каканиже в несвяст, че всеки трябва да си плаща данъците, независимо дали има пари или – не. А на безработните той винаги препоръчва да не чакат подаяния от държавата, а да бъдат по-предприемчиви, за да забогатеят. Ако си спомняте, негова беше абсурдната идея да се пенсионираме на 70 години.

При цялата тази своя „просветителска“ дейност, видният икономист явно забравя, че никой богаташ не обича да си спомня откъде е взел първия си милион. Той може в захлас да ви говори за останалите си милиони, но за първия милион пази омерта като италиански мафиот пред конкурентна групировка.

С други думи, за да се видят с пари, на хората не им трябва предприемчивост, а повечко мошеничества, безскрупулност, лъжи, кражби от държавната собственост и целия останал аксесоар на Остап Бендер и Бай Ганьо, взети заедно.

И понеже няма как всички да сме Бай Ганьовци, защото тази „длъжност“ вече е заета от главния Бай Ганьо на републиката, затова мнозинството от хората живеят в бедност и мизерия. За сметка на малцината разбойници, които ограбват народното богатство под прикритието на законите, които същите тези разбойници или техните пудели, правят в парламента.

Но както често се случва, по ирония на съдбата, „независимият“ икономист, който по съвместителство е и собственик на голяма компания, взе че пострада точно от гербавите закони, които цял живот защитава. Спрели го катаджии, горкия, и се оказало, че шофьорската му книжка е с изтекъл срок. И по закона го санкционирали. 6 месеца да не може да си кара колата.

И веднага „бедничкият“ Владо започва един рев, едно плакане, по телевизии и по телепатии. Наказанието било много голямо и не съответствало на нарушението.

Че санкциите в Закона за движение по пътищата често са много по-големи от нарушенията, това го знаем всички. Но въпросът е защо „експертът“ по всичко, който неведнъж се е нахвърлял злобно върху нарушителите, едва сега се сеща, че има глоби и наказания, които приличат на драконовски спрямо извършеното нарушение?

А точно такова е и нарушението на Каролев.  Забравил да си поднови шофьорската книжка. Чудо голямо. В много държави книжката се издава само един път. И не се подновява. А на проверовъчен изпит отиват само онези, които грубо са нарушили закона. Но…по новите правила в България, това нарушение се наказва със сваляне на регистрационните номера на автомобила. И колата става неизползваемо. За 6 месеца.

Като икономист, обаче, Каролев знае много добре защо за такова нарушение, което изобщо не е нарушение, могат да се предвидят и глоби, освен другите санкции. Ами много просто. Държавата трябва да прибира пари от някъде. А от къде по-лесно могат да се съдират пари, ако не от гърба на отрудения народ, който се скъсва от работа? И накрая връща цялата си заплата на държавата и на олигарсите.

Така че господа икономисти и прочие специалисти, когато приемате закони, най-напред мислете, че и вие може да попаднете под техните удари.

Тогава, може би, ще правите по-човеколюбиви закони.

Тук не пледираме за намаляване санкциите за грубите нарушения и престъпленията на пътя. Прекалено много станаха жертвите на шофьорите, които се правят на джигити и шосейни пилоти.

Става дума да се изчистят явните глупости, които бъкат в законите. Както и да се премахнат закони, които убиват българските граждани. Например закона за частните съдебни изпълнители. Човекът няма пари да си плати данъка, те му пращат ЧСИ, което с полиция и мутри да го изхвърли от жилището му. Щото не му стигнали пари да плати сто – двеста лева някакъв данък.

А на Каролев, както и на всички като него им е хак. Даже им е малко. И докато не се опарят, такива хора се мислят за недосегаеми. Стига да имат някоя „частна“ компания, която да смуче държавни пари.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НАЙ ЗАГУБЕНИЯ ПАРЛАМЕНТ С НАЙ ФАШИСТКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ В НАЙ ФАШИСТКАТА ТЕРИТОРИЯ НА БАЛКАНИТЕ И ПОСЛЕДНА ПО ВСИЧКО В ЕВРОПА БЪЛГАРИЯ СЪС СЕДЕМ МИЛИОНА ДОБРОВОЛНИ РОБИ КОИТО СА СТРАХЛИВИ И МЪЛЧАТ КАТО РИБИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *