Борисов и ГЕРБ щурмуват България с НОВ начин за ГРАБЕЖ! Вижте КАКЪВ е той! Вижте ТУК!

5

От девет години правителствата на Борисов и ГЕРБ се мъчат да узаконят пладнешките кражби, които техните членове и симпатизанти, развихриха из цяла България. Достатъчно е да споменем само последните афери „Суджукгейт“ и Кумгейт“, заедно с двата милиона, които бившия здравен министър проф. Николай Петров даде на фирми на зетя си, и ще имаме ярка представа за мащаба на герберските грабежи.

Но, явно обектите за крадене стават все по-малко. А апетитите на герберите от висшия ешалон, все по-големи. Затова трябваше да се измисли нов начин за обогатяване на герберските партийци и техните „обръчи от фирми“.

Но какъв може да бъде този „чудесен“ начин, който хем да е законен, хем да дава възможност за бъркане до самото дъно на почти изгребаната народна каца с мед? Именно този „Хамлетовски“ въпрос стои „със страшна сила“ пред „мозъчния тръст“ на ГЕРБ.

Защото ГЕРБ не се вълнуват от проблема за оцеляване на българските граждани, заклещени в лапите на нечувана капиталистическа мизерия! Не ги вълнува огромния и смъртоносен за България демографски срив! Те изобщо не мислят за належащото и  животоспасяващо възстановяване на българската промишленост и земеделие!  Вълнува ги само как чрез властта, която имат, да  напълнят до пръсване своите чували с пари.

И ето, че исканият от опозицията вот на недоверие, им даде така желания повод да пуснат в ход новата схема за грабеж. Слугинските медии на ГЕРБ, изведнъж започнаха да пишат наляво и надясно, че Борисов, уж раздразнен от готвения вот на недоверие, решил да обяви, че ГЕРБ ще разследват криминалната приватизация. Защото страната загубила 30 милиарда от приватизационния грабеж, които милиарди трябвало да се върнат на държавата.

Ще напомним само, че това не е първият път, когато Борисов дава вид, че се готви да разгроми криминалната приватизация. През октомври миналата година, той отново яростно клеймеше приватизаторите и се заканваше да влезе в „именията“ им със силите на МВР и ДАНС. И да развали опорочените сделки. Преди две години и половина пък, летеше с хеликоптер из България да търси „палатите“ на незаконно забогатели „бизнесмени“.

Но освен медийна шумотевица, нищо друго не последва от тези негови изпълнения.

И, за да потулят нещата, на помощ на шефа си, се хвърлиха с голи гърди в атака, герберските остриета Данаил Кирилов и Десислава Атанасова. Те обявиха, че предлагат периода за разследване на криминалната приватизация да е от 1992 г. до 2017 г. Дори искаха изменение в Конституцията, което да регламентира, че няма да има давност за престъпленията по време на приватизацията.

Дотук, както се казва – добре. Но, винаги има едно „но“, което разваля всичко. Защото, сякаш между другото, Данаил Кирилов обяви, че въпреки разследването на приватизационните сделки, те по никой начин няма да се развалят.

И точно тук се получава едно огромно противоречие. Има престъпни приватизационни сделки. Може да се появи и текст в Конституцията, който да обяви, че няма давност за тези престъпления. Но…разваляне на такива сделки няма да има.

С други думи – престъпление има, но наказание няма да има. Така изглежда ситуацията. Но само на пръв поглед. Защото, според герберите,  приватизацията, дори да е престъпна – няма да се разваля. Но, това съвсем не им пречи да поискат наказания за физическите и юридически лица, участвали в криминална приватизация. Цялата власт е в ръцете на ГЕРБ. И ако техните прокурори и съдии кажат, че някой е  участвал в „неправилна“ приватизация, тогава той може незабавно да попадне под ударите на Закона. И може да отиде в затвора. За повече или по-малко време.

А придобитите от него имоти, земи, фирми и т.н. да бъдат обявени на „търг“. И…дадени на наши хора. Тоест ГЕРБ искат да извършат „повторна“ приватизация. Като прогонят „старите“ приватизатори. И на тяхно място да се настанят те и техните „приятелски кръгове от фирми“.

Това, което описваме е само една хипотеза. Понеже Борисов едва ли ще се реши на „повторна“ приватизация. Но тази хипотеза показва в какви алчни чудовища превръща хората, действащата в момента капиталистическа система. Тя унищожава богатите като ги превръща в масови убийци. Унищожава и бедните, но чрез глад и мизерия.

Затова, заедно с престъпната приватизация, трябва да си отидат и престъпните герберски правителства, последвани от техния още по-престъпен капитализъм. Няма друг начин да се избавим от мизерията.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. ПАРЛАМЕНТАРНОТО УПРАВЛЕНИЕ СЪЗДАДЕ КОРУПЦИЯТА БЕДНОСТА УБИ И РАЗПИЛЯ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ПО СВЕТА ЗА 28 ГОДИНИ ПРЕВЪРНА РОДИНАТА В ГРОБИЩЕ И ОТВОРИ ПЪТ НА ТЕРМИНАЛ 2 НЯМА СИГУРНОСТ НЯМА ЗАЩИТА МАФИОТСКАТА УПРАВЛЯВАЩА ВЛАСТ РАБОТИ ЕДИНСТВЕНО И САМО СРЕЩУ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА И САМО ЗС СОБСТВЕНИ И ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ПРОКУДИМ МАФИЯ ГЕРБ И ВСИЧКИ ПАРТИИ ТОВА УПРАВЛЕНИЕ Е ВРЕДНО ЗА НАРОДА И РОДИНАТА ВСЕ ПАК НИЕ СМЕ ПОВЕЧЕ 91% С ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ СА САМО ЦИГАНИТЕ И ОЛИГАРХИЯТА ТЕ ВСИЧКИ ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА НАРОДА ПОД ЧАДЪРА НА НАТО ЕС И САЩ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ БРАТСКА РУСИЯ Е С НАС И НИКОГА НЯМА ДА НИ ОСТАВИ САМО ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА НИ Е СПАСЕНИЕТО ДА ИЗХВЪРЛИМ ТЕЗИ 240 КЪРЛЕЖА КОИТО НИ ИЗСМУКВАТ ДО СМЪРТ ТОЗИ ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ Е ОТНАТО ЕС САЩ И ВАСАЛИТЕ ИМ ГЕРБ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ ГЕРБ ОТ ЖИВОТА НИ

  2. Всичко се прави от ГЕРБ да прикрият тяхните далавери.Защо като са на власт от преди 9 години не направиха разследване? Всичко се пре-пре-пре продаде ,изнесе се навън ,построиха се палати тук и навън и сега ще гоним Михаля.

  3. Абе тази лупа „под лупа“ е място за клюки и измислици ,с които да промиват мозъците само на бесепе електората,защото те са най „дебили“. Унизително е тази медия да пише тези измислени глупости за Б-я,с което уронва и собствения и на Б-я имидж.СЕМ да се сезира и да и отнеме лиценза.

  4. НАТО ЕС САЩ ВЪН ГЕРБ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД САМО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА Е СПАСЕНИЕТО НА РОДИНАТА НИ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ НЯМА ВРЕМЕ БОРИСОВ НИ ПОРОБВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *