Шoйгy преди минути: Настъпваме по всички фронтове, превзехме Mаpинкa и Xpомoво

Руската армия напредва по всички направления в Украйна, заяви днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

„Групировките на руските войски нанасят на въоръжените сили на Украйна ефективни и мощни удари. В резултат на това техните (на украинските сили) бойни възможности значително намаляха. Нашите военнослужещи действат умело и решително, заемат по изгодни позиции, разширяват зоните си на контрол по всички направления. Днес руската армия превзе превърнатата от ВСУ в крепост Маринка (край Донецк), а също и силно укрепеното селище Хромово (край Бахмут – Артьомовск)“, каза министърът, цитиран от ТАСС.

„Тоталната мобилизация в Украйна, в която включиха и жени, доставките на западно оръжие и хвърлянето в бой от украинското командване на стратегическите му резерви не промениха ситуацията на бойното поле. Тези отчаяни действия само увеличиха броя на загубите в подразделенията на въоръжените сили на Украйна. За последната половин година в т.нар. контраофанзива противникът изгуби над 125 000 войници, 16 000 единици бойна техника и голяма част от запасите си от муниции“, каза Шойгу по време на съвещание с ръководния състав на руската армия.

„Руската армия минава в настъпление с многократно увеличен и подсилен боен потенциал, базирайки се на натрупания до момента опит от специалната военна операция“, добави министърът.

Украинската контраофанзива, която започна това лято след месеци на подготовка в южната и източната част на страната, приключи без значителен напредък или надежда за пробив. Официално това бе потвърдено вчера от президента на Украйна Владимир Зеленски. От началото на есента руските сили започнаха контраофанзивни действия, поставяйки силно укрепения гр. Авдеевка в полуобкръжение – котел, който може да се затвори във всеки един момент, затваряйки в капан 18-хилядна украинска групировка там.

Днес руските сили превзеха ключовото населено място Хромово край Бахмут (Артьомовск), с което им се отвори магистрален път към Часов Яр, Славянск и Краматорск. Тази вечер падна и страховития украински бастион Маринка (край гр. Донецк), превърнат от ВСУ в непревземаема крепост още през 2014 г.

След ключовата крепост Хромово, днес руснаците превзеха и Маринка, много важен украински укрепен район, който през последните 10 години беше превърнат от Киев в непревземаема крепост.

Там боевете и престрелките никога не са спирали от 2014 г. поради близостта на населеното място до центъра на Донецк (това всъщност е предградие на едномилионния град).

През последните дни руската армия, след като прогони украинците в западната част на града, засили натиска с бараж от въздушен и артилерийски огън и ги изхвърли в полето извън очертанията на населеното място и в района на язовир Маринске. Там украинците ще се опитат да изградят нова отбранителна линия в опит да забавят руското настъпление към Георгиевка и Курахово. Ако украинците не успеят да спрат руската офанзива на това място, тогава украинският фронт в Донецк ще се изправи пред катастрофален колапс. Причината е че от това място на запад до Краматорск и Константиновка са 50 км. празна степ, където никоя армия не би могла да се закрепи успешно.

Днес руските войски прочистиха последните предградия западно от Донецк, като същевременно издигнаха руското знаме в центъра на Маринка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Невероятно, смазващо интервю, което всеки българин трябва да види. Има го в ютуб и под друго заглавие. „ОПАСНО ИНТЕРВЮ: Вие не сте суверенна държава. Екс-разузнавачът от САЩ“ – Скот Ритър Слушайте бе хора, няма български политик, който да говори с толкова патос и болка, с невероятно познаване на българската действителност. Срам ме е от нашите политически ГНИДИ, начело с банкянския мъдрец.

  2. От 30г България живее в една ЛЪЖА!
    Управляват ни ЛЪЖЦИ,които не могат и не знаят НИЩО!
    Продажници без образование и умения за НИЩО!
    Народът български достатъчно мъдър .ни ги разбра и вече за НИЩО не им вярва!
    Но и тази черна вода като в приказката ще се отече и ще отмие тинята ,затлачила държавата и живота ни!

  3. Братушки- отново с вашата кръв се борите за свободата на целия свят.
    Не се съмнявам във силата и духа на мирмидонците ви- бойци.
    Знаете, че народа ни ви обича и ви чака с широко отворени очи като малко дете- да ни освободите от садизма и убийците ни.
    Народа ни няма нищо общо, ама нищо- с властите. Окупирали ни от позицията на силата и отиващия си техен хегемон- дяв@ла.
    Бог да ви пази, Архангел Михаил да ви пази с цялото си небесно воинство.
    Амин!

  4. Имаме си работа с много, много тежки садисти- психопати.
    Нормален човек получава когнитивен дисонанс и отхвърля идеята им.
    И “конспирацията” им.
    Първата цел на садиста е- да пречупи самоуважението на жертвата. След което може да прави с нея каквото си иска.
    В тази връзка- върнете си самоуважението и достойнството.
    Не случайно ви облъчват от ТЕЛЕвизорите- че сте малки, незначителни, без история и род, без историята на предците ни.
    И- че от вас нищо не зависи.
    Затова- апелирам да се свържете с корените си, с рода си, със силата си.
    И да осъзнаете манипулацията и лъжата.
    Затова се гаврят с историята ни и героите ни.
    Но- кръвта вода не става!
    Бог с нас- и ние след Него!
    Напред!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *