Шофьор на наркобоса Дъмпела стрелял по Алексей Петров

Алексей Петров
Бивш шофьор на люлинския гангстер Даниел Стефанов – Дъмпела е заподозрян като един от участниците в неуспешния атентат срещу Алексей Петров, научи ексклузивно Скандално.нет. Става въпрос за Николай Кръстев, който е изчезнал мистериозно от деня, в който бе направен опит да бъде ликвидиран Трактора.

Николай Кръстев се води за един от най-оборотните наркопласьори в столичния квартал Дружба и приятел с някои от момчетата, охраняващи бившата барета. Именно от тях черпел информация за навиците на бившия съветник на Петко Сертов в ДАНС.

Според мълвата изчезналият Кръстев контактувал с полицая от 4-то РПУ в София Николай Карбанов, който пък отговаря за сигурността в кварталите „Лозенец“ и „Кръстова вода“. Същият бе понижен в длъжност след неуспешния атентат срещу Ахмед Доган, извършен в НДК от Октай Енимехмедов преди няколко години. Тогава Карбанов отговарял от страна на МВР за сигурността на конференцията на ДПС. Той се познавал лично с Алексей Петров и с бившия Главен прокурор Никола Филчев. Опитното ченге често пращало патрули от 4-то РПУ да охраняват прочутата частна улица на баретите „Арарат“, където живее Трактора. В много от случаите охраната се осъществявала от полицаи, ползващи червени автомобили „Опел Астра“.

Подобен автомобил бе използван и от килърите, стреляли по Алексей Петров.
Николай Карбанов давал информация на Кръстев за изпращането на охрана към дома на Алексей Петров, защото му имал доверие. Интересно съвпадение е, че топ полицаят и шофьорът на Дъмпела изчезнали в деня на стрелбата – 29 октомври, 2015 г.

Даниел Стефанов - Дъмпела
Даниел Стефанов – Дъмпела

Източниците на Скандално потвърдиха, че най-вероятно Николай Кръстев е човекът, който е изнесъл богата информация относно всекидневното придвижване на Алексей Петров, времето кога напуска дома си, а така също и местата, които най-често посещава. Той получавал изключително подробна информация от представители на крими контингента. Събраните сведения се отличавали с висока степен на достоверност и според запознати младежът ги търгувал твърде успешно на заинтересовани лица.

Публична тайна е изключително близкото му приятелство с изчезналия полицай от 4-то РПУ в София Николай Карбанов, от когото също се информирал по различни интересуващи го въпроси.

Николай Кръстев се запознал и с две момчета от охраната на Алексей Петров по време на тренировка в столична фитнес зала. Връзката с тях осъществил друг познайник на полицията, свързан с множество измами и кражби на коли – 32-годишният Любомир Ставрев. Момчетата на Трактора така и не се усетили, че ще бъдат използвани. Кръстев обаче понаучил доста неща.

Именно тази информация била изтъргувана по подобаващ начин на предполагаемите килъри, стреляли с оръжие, задигнато от казарма в Стражица.

Телефонен разговор във вечерта след атентата с едно от момчетата от охраната навело Кръстев на мисълта, че е разкрит и го накарало да изчезне начаса от София. Преди това уведомил ченгето от 4-то Николай Карбанов да се покрие. Така двамата най-безславно се изпарили.

Името на Карбанов било споменато в горещия разговор от охранителя като човек, който също дал информация на предполагаемите килъри за всекидневните задачи на Алексей Петров, и по-специално за осъществени през последните няколко месеца нови договорни отношения със съдружници и съпътстващите го банкови трансфери и сделки.

Припомняме, че Николай Кръстев бе изгонен от Дъмпела след серия от разкрития за предателства, укриване на пари от продаваната дрога и нападение над известен столичен адвокат. Преди това той работел като охранител в популярна дискотека в София, поддържал отношения с автоджамбази, трафиканти на проститутки за Холандия. Официално работел като охранител в нощни заведения и клубове.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *