Шок! Дори домашните баници по магазините са пълни с отрова!

БрайковаДомашни банички, които се продават масово по павилиони и магазини съдържат с 12 е-та и причиняват астми и рак!

Преди да си купите каквото и да е , искайте от продавачката етикета. Това каза а диетологът проф. Донка Байкова. „Повечето от така наречените домашни банички са вредни, защото се произвеждатт от имитиращи продукти и в тях има точно 12 е-та, или иначе казано стабилизатори и подобрители. Производителите използват хидрогенирани мазнини предимно палмово масло и маргарин, не слагат сирене, а  го заменят с аромати от сирене или така наречените имитиращи продукти, а това е опасно за здравето „, предупреждава диетологът . Тя съветва преди да си купим нещо от магазин за хранителни стоки, да изискаме  етикета и да прочетем какво съдържат. „Длъжни са да ви го дадат и да информират т какво има в продукта”, категорична е Байкова.

Тя сподели, че скоро  си харесала апетитно изглеждащ  хайвер в специализиран магазин, но когато поискала етикета, се оказало, че дори в този продукт, който уж е натурален, има осем е-та.

Не го купих, защото такива храни предизвикват киселини в стомаха, разстройства, запек, алергии, астма, дихателни проблеми и даже рак, каза проф. Байкова.

Освен да внимаваме, тя препоръчва за пречистване на организма да се подложим на тридневна диета с плодове и зеленчуци, но пък да сме сигурни, че те нямат нитрати и оцветители.

Яжте зеленчукова супа, пийте повече чай. Това ще ви  помогне да се чувстваме по-комфортно. Ако огладнеете много, може да се храните със зърнен микс, но от истински ядки, посъветва диетологът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Разстрел на двама трима производители и нещата ще си дойдат по местата

  2. Проверяващи органи в България няма ли? На детето ми в училище всеки ден дават баничка за закуска

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *