ШОК! ГЕРБ удрят ГЪБАТА на Евросъюза! Вижте НЕВЕРОЯТНИТЕ подробности! Вижте ТУК!

Току що избраният председател на Народното събрание Димитър Главчев заяви, че като ротационен председател на Съвета на ЕС през 2018 г., България ще се бори за един НОВ ЕВРОСЪЮЗ, който да е  базиран на принципите на свободата, демокрацията и зачитане основните права на човека.

Темата за нашето така наречено „председателство на ЕС“ все по-нашироко се върти из медийното пространство и е на път да се превърне в новата политическа дъвка на сезона. Досега дъвкахме съставянето на герберо-патриотарското трето правителство на Борисов.

Но сега, когато новото/старо правителство на Винету е вече сформирано, и то пак със старите удобни на Бай Х*й министри, трябва да се намери някакъв нов балон, който политическите шмекери да надуват до спукване, за забава на вдетинената герберска публика. И този балон ще е нашето председателство на ЕС.

Нека обаче да видим най-напред, наистина ли България ще е председател на ЕС, макар и ротационен, или някой ни вкарва в яко заблуждение? Трябва да си припомним, че Евросъюза е една огромна, бюрократична, ЦЕНТРАЛИЗИРАНА, наднационална машина, която слабо се интересува от интересите на държавите-членки. И понеже бюрокрацията се самовъзпроизвежда, ЕС е създал един куп административни структури. Такива са Съветът на Европейския съюз, Европейската комисия, Съветът на министрите, Европейският парламент, Комитетът на регионите и още много други съвсем излишни бюрократични „кантори“.

Та България като „председател“ на Съвета на ЕС ще подлага на обсъждане неща, за които другите структури няма да знаят. Ще се вземат решения, които никой няма задължението да изпълнява. Или по-точно ще ги изпълняват само бедните страни, а „локомотивите“ ще си правят каквото искат.

С други думи БЕДНА България ще извади от бюджета си десетки милиони за да създаде „председателска“ бюрокрация, която не е необходима на никой. И от която НИЩО не зависи. Защото истинските решения се вземат не от Европейския съвет, а от Европейската комисия.

Каквото кажат комисарите, това става. А ротационното председателство е един спукан балон, който само аутсайдери като нас се опитват да надуват. И разбира се, съвсем безуспешно. Така „председателството“ се превръща в една КЛОУНАДА, в която гербаджиите са клоуни, които само разсмиват дебелобузестите чичковци с гащи на раета и звезди.

Но въпреки това, или може би точно за да продължи КЛОУНАДАТА, герберите си поставят „епохални“ цели. В мъглявото и далечно бъдеще,  ЕС да се ръководел от принципите на свободата, демокрацията и човешките права. Ами че досега Евросъюза от какво се ръководеше? Нали уж от тези същите „принципи“ за „демокрация“ и „човешки права“?

Тоест, герберите, в лицето на Главчев, са толкова жалки, че не могат да се сетят за реалните проблеми на ЕС, които държавите-членки да обсъждат. Точно обратното. Нашите гербаджии явно са решили до последно да играят ролята на клоуни и шутове.

А Евросъюза е пред РАЗПАД. И бъка от РЕАЛНИ проблеми. Ще посочим само два от тях. Първо, огромната централизация, която превръща държавите-членки в безгласни букви, които не могат да предприемат нищо по собствена инициатива.

И второ, приетата наскоро „стратегия“ за Европа на две скорости. Тази „стратегия“означава, че едни държави ще се развиват по-бързо от други. Но ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, като използват ОБЩИТЕ ресурси на ЕС. Тоест членския внос и онова, което Запада ограбва от източноевропейските страни под формата на внос и всякаква търговия.

На практика няколко държави ще богатеят за сметка на останалите. И ще бъдат ГОСПОДАРИ на останалите. Да не говорим, че между първите и вторите не може да има никакъв СЪЮЗ.

Ето това представлява „българското председателство“. Шутовщина и клоунада, заплащана от бедния и отчаян български народ.

Нека само припомним, че държавите, с които България е влизала в „съюз“ са се разпадали и изчезвали. По всичко личи, че същата участ очаква и Евросъюза.

Защото „герберското председателство“ на ЕС, май ще е последното нещо в кратичката история на този уж „европейски“, уж „съюз“.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. da im spretnem edin rezil na upravliavastata mafia i da izkarame kirlivite rizi pred gostite po vreme na evropredsedatelstvoto mislia che tova evropredsedatelstvo sultan boiko hodi da go izprosi ot bruksel za zabluda za da ni natrese evroto pri zapazena posledna skorost

  2. sultana na balgaria boiko borisov mafiota e nai golemia prepani kamak na patia na progresa ni koito nezabavno triabva da se vzrivi za da prodaljim toi ni darji v kapan na ada

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *