ШОКИРАЩ ОБРАТ! US-АРМИЯТА СЕ ИЗТЕГЛЯ от Военно-Морските си Бази по Света! Вижте как Китай и Русия ИЗВАДИХА от СТРОЯ Бойните Кораби на САЩ! Виж Тук:

Нещо абсурдно, невероятно и в същото време многозначително, се случи вчера. Американците освободиха света от военното си присъствие. Знайно е, че САЩ владее планетата благодарение на тоталния си контрол върху океаните.

Решението за оттегляне обаче е вече взето: Целият военноморски флот на САЩ се качва на сух док в своите военни пристанища-бази. Макар и само за известно време!

Янките спират да тормозят държавите по море, защото през нощта на 21 август, по неизвестни причини, техен военен кораб се сблъска с голям търговски съд, превозващ десетки хиляди тонове нефт и нефтопродукти.

Гордостта на седмия американски флот, ескадреният миноносец „Джон С. Маккейн“, построен по най-новата технология „Стелт“ и въоръжен с крилати ракети, се сблъска с товарния танкер  Alnic MC, недалеч от бреговете на Сингапур. При това, катастрофата е можела да причини адски взрив на бойния арсенал на кораба.

В резултат на инцидента са изчезнали безследно 10 моряци на есминеца, а други 5 са ранени. Предварителните данни сочат, че задната част на корпуса е сериозно пострадала и корабът е бил извлечен с доста труд до пристанище в Сингапур.

Припомняме, че на 17 юни подобен инцидент стана с ескадрения миноносец на САЩ „Фицджералд“, който се сблъска с Контейнеровоза от Филипините ACX Crystal. В резултат на сблъсъка загинаха седем членове на екипажа, а трима бяха ранени. Самият боен кораб на САЩ бе сериозно повреден.

Тези повтарящи се и много близки по време инциденти принудиха ръководството на щатския флот да реагира. Началник щаба на ВМС на САЩ адмирал Джон Ричардсън вчера заяви, че военноморските US-сили спират всякакви операции на всичките си бойни кораби по целия свят.

Причините за тези сблъсъци засега са неизвестни. Според Ричардсън, има вероятност американските кораби да са станали жертва на кибератаки, въпреки че няма никакви доказателства в тази насока. Няма и нищо, което да сочи, че инцидентите са причинени умишлено.

Но каква е все пак вероятността два бойни кораба от състава на седмия американски флот да бъдат почти потопени от товарни танкери, само за два месеца?

Въпросът е уместен. Още повече, ако се има предвид, че военните кораби на САЩ са снабдени с най-съвременните и иновативни технологии за корабоплаване. И ако се отчете фактът, че тези есминци не се сблъскват с някакви малки и незабележими корабчета, а с огромни контейнеровози, които можеш да видиш отдалече…

Единият възможен отговор е, че американските военни кораби са построени по технологията „Стелт“ и товарните кораби не са ги видели на своите радари. А когато ескадрените миноносци са се появили в полезрението им, вече е било твърде късно за реакция. Защото огромен контейнеровоз не се спира за няколко минути.

Друг възможен отговор, който е възприет и от страна на разследващите органи на САЩ е, че екипажът, който е бил на вахта, се е предоверил на електрониката си и не е изпълнил целия комплекс от мерки, които иначе биха дали възможност да бъдат забелязани навреме големите товарни кораби. С други думи, американците са проявили вопиюща небрежност, а по всяка вероятност и некомпетентност, което е довело до инцидентите. Защото, за да се сблъскаш с тези плаващи грамади, трябва да си напълно сляп и глух. Или да не ставаш за моряк.

Третият, и по интересен отговор може да се крие във факта, че щатският есминец „Джон Маккейн“ в началото на август най-нагло и самонадеяно нахлу в Южнокитайско море. Влезе като у дома си в територии, които Китай счита за свои суверенни зони. Това, естествено, предизвика протести от страна на КНР. А и бойни кораби на китайските ВМС отидоха до „Джон Маккейн“ и го предупредиха, че трябва да се махне от суверенната китайска територия.

Само че американците, с присъщите им арогантност и безочие, не обърнаха внимание на китайските предупреждения. И в резултат щатският есминец бе протаранен и блъснат от огромен контейнеровоз. Разбира се, за такъв развой на събитията няма никакви доказателства. Но въпреки това е много възможно, сблъсъците да са част от негласно предупреждение на Китай към САЩ. Защото военните кораби на САЩ нахлуха безцеремонно в Южнокитайско море. Под предлог, че щели от там да плашат северна Корея. Но истинското им намерение бе за в бъдеще да създават неприятности на търговията, която Китай осъществява по този важен морски път към световния океан.

А от друга страна, непосредствено след тези сблъсъци, САЩ предприеха крути мерки спрямо Китай, заплашвайки го дори със замразяване на част от китайските авоари, които се намират в Съединените щати.

И последно: Само два такива инцидента едва ли са в състояние да принудят ВМС на САЩ да прекратят движението на своите бойни кораби по целия свят за неопределено време.

Явно янките са приели твърде насериозно китайските предупреждения. И откровено ги е хванал голям страх, че тези инциденти ще продължат. А от сметките съвсем не трябва да се отписва и Русия, която през последните две години със секретна своя технология на няколко пъти блокира системите за придвижване на няколко американски кораба.

Ето как Китай и Русия, без нито един изстрел, извадиха от строя могъщия американски боен флот. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Не е тайна, че Америка е като тояга в ръцете на групата милиардери които командват света. Така че, държавата Америка и американският народ не са виновни за нищо което се прави от тяхно име. Но това което е станало, надявам се да бъде от полза както за Америка така и за целия свят. Дано Русия и Китай спасят човечеството от надвисналата опасност.

  2. Според мен виждайки, че нищо не постигат със заплахи върху Северна Корея се изтеглят и търсят какви ли не поводи. Най-после разбраха, че една война ще ги погуби.

  3. Най-вероятно тези случайни инциденти не са случайни. Очевидно така мислят и лидерите на САЩ и на техните военоморски сили, иначе не биха предприели толкова драстични мерки.

    Най-вероятната причина ни се подсказва от това, което се случи с кораба Доналд Кук в Черно море през пролетта на 2014 година по време на военно-морските маневри на НАТО там. Въпреки многото дрънканици за абсолютната техническа изостаналост на Русия спрямо САЩ, очевидно в областта на електрониката Русия е направила пробив, позволяващ на руснаците да блокират всяка електроника. А войниците на САЩ може и да могат да я карат без ръце или без крака, но без електроника са абсолютно безпомощни.

    Впрочем, както казват руснаците, ще поживеем и ще видим!

  4. Звучи сериозно. Предпазна реакция до намиране на решение. При толкова много „случайности“

  5. КОЕ Е НАЙ-СТРАШНОТО БЕДСТВИЕ – 2017/201X

    В този век много скоро ще ВИДИМ как ЦЕЛИЯT живот на човечеството ЩЕ бъде предопределен ЧРЕЗ различни способи. Атомната война НЕ е най-страшното бедствие. Тя може САМО да разрушава. Истинското бедствие ще ДОЙДЕ от психологическите науки. Те ЩЕ се научат КАК напълно МОЖЕ да се КОНТРОЛИРА човекът. Тъй като ние НЕ осъзнаваме, МОЖЕМ да бъдем ЗАСТАВЕНИ да се държим по ПРЕДОПРЕДЕЛЕН начин.

    Такива, КАКВИТО сме, ние сме НАПЪЛНО предопределени. Едни от нас са християни, други мюсюлмани и т.н. Това е предопределеност, а НЕ свобода. ВМЕСТО нас РЕШАВАТ родители, ВМЕСТО нас РЕШАВА обществото, ВМЕСТО нас РЕШАВА представителен политик, ВМЕСТО нас РЕШАВА духовник, ВМЕСТО нас РЕШАВА медия. Един СТАВА лекар, втори – инженер, трети – джихадист, четвърти – журналист. Сега неговото поведение е ПРЕДОПРЕДЕЛЕНО.

    Ние ВЕЧЕ постоянно сме контролирани, а нашите МЕТОДИ са все ОЩЕ твърде примитивни. Новите ТЕХНИКИ ще успеят дотолкова да ПРЕДОПРЕДЕЛЯТ нашето поведение, че никой ДОРИ няма да каже, че има ДУША. Ако ВСЕКИ ваш отговор е предопределен, КЪДЕ е смисълът на душата. КЪДЕ е смисълът на вашият така наречен живот. Ето защо човекът, такъв какъвто е, е просто един БИОРОБОТ (роб – стока – предмет) в ръцете на шепа „хора“, привилегирован елит и паразит – ЛИДЕР.

    КОЙ СИ ТИ. КЪДЕ СИ ТИ. ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА.

    Престъпленията срещу природата и живота, и човечеството, и мира са без давност. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО.

    *https://translate.google.com

    • Населението действително се контролира, но за сега не директно, а чрез промиване на мозъците. Когато се осъществи директен контрол върху мозъка на човека с помощта на електрониката, тогава ще настъпят масови самоубийства. Земята е пренаселена. Господарите на света нямат нужда от толкова население. То само им замърсява природата. Един от тях дори казал: Населението на земята трябва да се намали от 7 милиарда на 500 милиона. Войните и бунтовете за които те хвърлят пари, като че ли не помагат. Може би електрониката ще дойде на помощ.

  6. Както казват англичаните Too good to br true. Доно, ама надали. Да ви припомня как започна Виетнамската война. През август 1964 г. в териториалните води на Северен Виетнам в Тонкинския залив американски кораби от 7 флот уж са били атакувани от виетнамски катери. Това даде основания САЯЩ да започнат пълномащабна война срещу С.Виетнам. Всички знаем как завърши тя – с провалянето на американската авантюра и с освобаождаването на Южен Виетнам.
    В статията горе се споменава че един от засегнатете американски кораби се казвал есминец „Джан Маккейн“. Името на сенатора Джон Маккейн е добре известно на повечето българи. Иминно той накарал бългрските влсти да се откажат от идеята за Южен Поток, от което България загуби милиарди, като обеща че ще ни снабдяват с калпав американски шистов газ по цена и качество многократно отстъпващ на руския.
    Една подробност: същия този Маккейн е учатвал във Виетнамската война като летец на американски бомбардировач, но бил свален над Ханой, за сведение на нашата ПКП, столица на Виетнам, успял да катапултира. Бел пленен. За благодарнст виетнамцте хубаво го понатупали. Изкарал 5 години във виетамски плен. Отогава мрази всичко което е Mdde in RSSR, било то съветски МИГ, било то руски Южен Поток.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *