Шокиращо! За 10 години у нас са се самоубили 11000 българи!

самоубийцаБългария изпревари Сирия по смъртност! А в Сирия има война.

Това е много тревожна тенденция, която от година на година се задълбочава. България беше на 19 място в световната статистика по внезапна и неочаквана смъртност, а сега сме вече сме на рекордното шесто място и то изпреварили  Сирия.

Според официалните данни у нас, 12 души на 100 000 са склонни към самоубийство. Това каза по Нова телевизия проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. Цифрите показват, че за 10 години в у нас  са се самоубили цели 11 000 души, по 6000 човека всяка година правят  опит да сложат край на живота си. От тях около 1600  годишно успяват. В България по 16 души на ден правят опит за самоубийство. Това означава, че на всеки час и половина  някой прави опит да сложи край на живота си,  а по  5 души от тях успяват,  твърди  професорът.

Ученият разкри и  че България е шампион и по детски самоубийства.  60 деца сами слагат край на живота си  на година. „Най-малкият самоубиец е 5-годишно дете от пловдивско. В  групата между 15-25 години самоубийството е втората причина за смъртност у нас”, каза още потресаващи данни професорът.

Той не анализира какви са причините за това, но подобни тенденции има предимно в политически и социално нестабилни държави.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. От години на българина му е откраднато бъдещето. Откраднато му е настоящето. И той насочва агресията не срещу виновниците а това, а към себе си

  2. От години на българина му е откраднато бъдещето. Откраднато му е настоящето. И той насочва агресията не срещу виновниците за това, а към себе си

  3. Prekrasno! Samo 11 000? Hajde po-barzo , za da izchezne tazi smotana i sbarkana tatarska natzija.
    Tziganite ni chakat!!

  4. Hayde po barzo de.. samo 11 000? hajde po-barzo da swarshi taja skapana natzija..tzgiganite ni chakat|!!

  5. Българинът винаги избира лесният начин. Вместо да се бори с проблемите, той посяга на себе си. Няма такъв народ!

  6. Това са безбожници,но подкрепям автаназията за неизлечимо болни придружени с много болки.

    • Емоционалните хора които не могат да приемат жестокостите в живота /несправедливостта .злобата .завистта /предпочитат да сложат край на живота си и да приключат земното си съществуване !!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *