Шойгу: Унищожихме всички танкове „Леопард“, доставени на Украйна от Полша и Португалия

Руските въоръжени сили унищожиха 16 танка „Леопард”, което е 100% от превозните средства от този тип, доставени от Полша и Португалия на войските на Украйна. Това каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщават руски медии.

„Само в южно-донецкото, запорожското и донецкото направление, където украинските формирования продължават с неуспешните си атаки, групировките на руските въоръжени сили са унищожили 15 самолета, 3 хеликоптера и общо 920 бронирани машини, включително 16 танка „Леопард“. Това са почти 100% от танковете от този тип, които бяха доставен на Киев от Полша и Португалия“, добави Шойгу по време на конферентна връзка с ръководството на руските въоръжени сили.

„Нашите въоръжени сили продължават да нанасят ефективни огневи поражения на противника, което значително намалява неговия настъпателен потенциал. Общо от 4 юни украинските войски са загубили около 2,5 хиляди единици различни оръжия във всички посоки“, заяви Шойгу.

Украинските сили използват танкове „Леопард” в контранастъплението си, започнало на 4 юни. Министерството на отбраната на Руската федерация многократно е заявявало унищожаването на танкове от този тип.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Преди доста години, руснаците ловиха и пекоха на силен огън едни „Тигри“, след тях имаше и „Мишки – мауси“ по сто и няколко тона, и още доста техника на най-високо ниво- германско !Сега гонят „Леопарди“, „Абрамси“ и още много други – да ме прощават англичаните не запомних техните каруци как се казват. Резултатът ще е същият. Накрая. Имат опит милите руснаци с тези животни и това си е! Да припомним как печаха тигрите – с коктейл „Молотов“. И тогава и сега един такъв коктейл струва един лев. А един „Леопард“ – сигурно има милион! По нашенски – „Къде е Киро на кирия“?

  2. Ти до кога ще наглееш и няма да си подаваш оставката когато ти я иска Главнокомандващия.Мислиш, че като си рицар на Малтийския орден, това ти е индулгенция за цял живот ли. Надявам се скоро Путин да има възможност да ти духне под опашката.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *