Вучич очаква координирани атаки в Косово и Украйна

До седмица ще започне голяма настъпателна операция на украинските въоръжени сили в две посоки – срещу Мелитопол и срещу Бахмут, а координирано с тях по същото време Прищина ще нападне Северно Косово, коментира Вучич

Албин Курти планира да организира нова атака срещу сърбите в Северно Косово. Прищина е планирала нападението да започне по същото време, когато Киев започне своето мащабно контранастъпление срещу руската армия. Контранастъплението ще започне преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11-12 юли. Това съобщи в неделя сръбският президент Александър Вучич.

„Очаква се голяма настъпателна операция на украинската армия в две посоки – едната от тях ще е Бахмут, а другата, много по-значима – в посока Енергодар и Мелитопол. За тази цел Киев е отделил няколко дузини бригади… Не казвам, че подкрепям някоя от страните, просто споделям това, което мисля, че ще се случи. Разбира се, резултатът ще е огромно количество жертви“, каза Вучич по TV Prva.

„Когато това започне, в същия ден ще стартира и настъпателна операция на Курти в Северно Косово…Страхувам се, че терорът срещу косовските сърби ще стане още по-брутален. Курти се представя като косовския Зеленски и като новият лидер на голяма Албания – човекът, който ще обедини всички албански земи в една държава“, каза Вучич.

Почти цялата сръбска армия е на границата с Косово в повишена бойна готовност.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *