Шойгу: Украйна загуби половината от армията си – 61 207 загинали и 49 368 ранени. Ние загубихме 5 937 души

Украйна вече е загубила половината от армията си: 61 207 загинали, 49 368 ранени. Руските въоръжени сили имат 5 937 загинали, а почти 90% от ранените са се върнали в строя, заяви руския министър на отбраната Сергей Шойгу. Според него цялата сателитна група на НАТО работи срещу Руската федерация в Украйна.

„В рамките на настоящата мобилизация ще се използва около 1% от мобилизационния ресурс на Руската федерация“, „На страната на Киев в момента се бият малко над хиляда чуждестранни наемници“, добави още Шойгу.

По думите му на частична мобилизация ще подлежат лицата, които са служили, имат военна подготовка и боен опит. Студентите и наборните войници няма да бъдат мобилизирани.

Ще бъдат призовани общо 300 000 резервисти – Русия разполага с огромен мобилизационен ресурс от 25 милиона души, като малко над 1 % подлежат на частична мобилизация, каза още руският министър на отбраната.

Шойгу заяви, че Украйна ежедневно нанася удари по цивилното население и социалните обекти в освободените територии. „Цивилното население на страната и социалните обекти и съоръжения в освободените територии са подложени на удари всеки ден.“

„Всички цели на специалната операция се постигат, въпреки някои отклонения в сроковете и методите“, коментира още той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. И ЦЕНЗУРАТА НЯМА ДА ГИ СПАСИ! СЕГА ЩЕ ВИДЯТ ТАНЦА НА МЕЧКАТА! СУЛЬО ПАСИ И НЕКЪПАНИЯ ДАЙНОВ ГАЗ ПИКАЯТ,А Г-ЖА СМЪРТ Я ЧАКА ЕКЗЕКУЦИЯ ОТ СОБСТВЕНАТА И ПАРТИЯ! МРЪСНА СГАН ПРОДАЖНА!ВИЙТЕ СЕГА,ВИЙТЕ,ТЕПЪРВА ЩЕ ВИЕТЕ КАТО КОЙОТИ! ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ И В СОФИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ,БЪДЕТЕ СИГУРНИ!!!! СЛАВА РОССИИ!!!

  2. Като, че ли доста намалява цифрите и за двете страни. Ама крайно време е Русия да смени тактиката за водене на война.

  3. СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *