Шойгу: Киев търпи колосални загуби, не е постигнал целите си по нито едно направление

В опитите си да проведе контранастъпление вече трети месец, Киев търпи колосални военни загуби. Въпреки многото дадени жертви, ВСУ не е постигнала целите си в нито едно направление. Това заяви министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу по време на конферентен разговор с ръководството на въоръжените сили на Руската федерация, предаде ТАСС. От началото на контранастъплението си на 4 юни Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са загубили над 66 хил. души – убити и двойно повече ранени, както и 7600 оръжия. Киев се опитва да прикрие провала на това свое „настъпление“, като атакува цивилни цели, каза Шойгу.

„Руските въоръжени сили продължават да действат активно по цялата фронтова линия. Киевският режим, въпреки колосалните загуби, вече трети месец се опитва да проведе т. нар. контранастъпление. Въоръжените сили на Украйна не са постигнали целите си по нито едно от направленията“, каза министърът.

По думите му, със самоубийствените атаки, които предприема през последните дни (фронтално срещу руските артилерийски позиции), украинското ръководство се стреми отчаяно да постигне някакъв поне частичен успех в настъпателните операции, за да го покаже на западните си спонсори и да получи допълнително военна и икономическа помощ от тях… нещо, което само удължава конфликта и увеличава предимно украинските жертви.

Според Шойгу компетентните действия на руските бойни екипи са позволили само през последния един месец да бъдат свалени 159 ракети HIMARS, над 1000 безпилотни летателни апарата и 13 крилати ракети. „В опит да скрият и да отклонят вниманието от пълния провал на настъплението, украинските бойци атакуват цивилни руски цели и представят тези атаки за военни победи“, подчерта Шойгу.

В същото време руските въоръжени сили продължават да унищожават военната инфраструктура на Украйна – за месец са ударени 34 командни пункта на украинските въоръжени сили, посочи руският министър на отбраната.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *