Шефът на руското разузнаване: Навални почина от естествена смърт. Хората имат тази особеност – рано или късно умират

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин заяви, че Алексей Навални е починал от естествена смърт. Така той отговори на въпроса дали западни сили не са замесени в тази смърт, предаде ТАСС.

„Не, навални не е убит. За съжаление, хората имат една особеност: рано или късно животът им свършва и те умират. Навални почина от естествена смърт, да“, каза ръководителят на руското външно разузнаване в интервю за телевизионния канал „Соловьев Live“, кадри от което бяха показани по телевизионния канал „Русия-1“ и на платформата „Смотрим“. Наришкин смята за отвратително, но очаквано, че на Запад организираха „такива сатанински танци около ковчега на Навални“. „Това е неморално, долно, безнравствено“, добави той. „И тези хора ни поучаваха с десетилетия, даже морализаторстваха“. Според Наришкин Юлия Навалная е подготвяна от западните служби за претендент за президент на русия в изгнание и скоро ще се присъедини към „клуба на самозванците“, където са бившия опозиционен лидер на Венецуела Хуан Гуайдо и бившия кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская. По думите му, президентът на САЩ Джо Байдън вече е „назначил“ вдовицата на Алексей Навални за лидер на прозападната руска опозиция. „Те могат да бъдат събрани в клуб на самозванците – Гуайдо, Тихановска, а скоро и Навалная“, каза той. Наришкин добави, че и със схемата със семейство Навални САЩ са допуснали „голям стратегически провал“, точно както с Гуайдо и Тихановская.

Русия ще победи, когато види, че е освободила всички, „които са искали да бъдат освободени“, заяви Сергей Наришкин. „Ще отговоря накратко. Крайната ни победа в Украйна ще е тогава, когато видим, че сме освободили от този корумпиран нацистки режим всеки, който иска да бъде освободен. В крайна сметка собствениците на тази територия не са Вашингтон и Лондон, а хората, които живеят на тази земя. Те живеят на тази земя, там са живели техните бащи, дядовци, прадядовци, гробовете на техните предци са на тази земя. Те са господарите и те определят къде да живеят, в коя държава“, каза шефът на руското външно разузнаване.

Сергей Наришкин коментира още, че от самото начало редица косвени признаци са сочели, че англосаксонските страни стоят зад терористичните атаки срещу руските газопроводи „Северен поток“ и „Северен поток 2“. А месеци по-късно Москва е получила преки сигурни доказателства за това. „Мозайката се нареди“, коментира загадъчно Наришкин. „Ние, разбира се, имахме информация по косвени признаци за това кой го е извършил – още в първите часове след взривовете. Впрочем част от тези косвени признаци бяха показани от самите автори на този акт“, добави Наришкин. „Е, мозайката се нареди. И тази мозайка ни показа имената на авторите“.

Изявлението на френския президент Еманюел Макрон за войници на НАТО в Украйна показва безотговорността на европейските лидери, те движат света към ръба на ядрена война, каза Сергей Наришкин. „Това говори за шокиращата политическа безотговорност на настоящите лидери на европейските държави, в конкретния случай на президента на Франция. Тъжно е да се наблюдава такова падение на Запада. Трябва да се разбере, че способността на настоящите елити в Европа и Северна Америка да водят преговори е на много ниско ниво. Все по-рядко се случва те да демонстрират изобщо какъвто и да е разум. Но тези изявления са изключително опасни. Те вече ни водят до ръба на ядрена война“, добави Наришкин.

Ръководителят на руското външно разузнаване коментира и конфликтът в Ивицата Газа. Той определи като „абсолютен провал“ на израелското разузнаване проникването на бойци на Хамас на израелска територия на 7 октомври. Според него деградацията на израелското разузнаване „е свързана със сложните процеси, които протичат в момента в света“. „Светът днес кипи, светът е в състояние на хаос, разузнавателните служби не са отслабнали, ако ги сравним нивото им на работа от преди 10-15-20 години. Просто условията, в които трябва да се работи днес се промениха значително и службите в цял свят изостават. И това е тревожно“, подчерта директорът на руската Служба за външно разузнаване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Даже тези, които реват с глас за Навални, не реват за човека, а за да ползват смъртта му за собствените си цели. В такива случаи истински скърбящи са само преките роднини, родители и деца, всичко друго е фалш и лицемерие.

  2. Дай Боже повече “естествена смърт” за предателите!
    Господ си знае работата.
    Свети Петър също.
    А Св. Архангел Михаил е с воините на Светлината.
    “Ако Аз съм с вас, кой ще е против вас?”
    Амин!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *