Шефът на ЕврАзийския съюз Сергей Глазев: Народът не разбира добре какво се случва в Украйна! ОБЯСНЯВАМ:

Ще се опитам накратко да обясня какво точно правим в Украйна и да обоснова необходимите мерки за постигане на Победата.

Специалната военна операция на Русия в Украйна бе крайно наложително мероприятие, заради разкрит от нашите служби план, изготвен от властовия и финансов елит на САЩ за завземане на властта в Русия. Той включва следните компоненти и стъпки:

1. Да се изтощят руските въоръжени сили във война срещу бойците от Въоръжените сили на Украйна – сили, добре обучени и контролирани директно от Пентагона, със „зашити“ от нацистки вертикал офицери, назначени от американските и британските разузнавателни служби. Да се превърне населението на Украйна в армия от зомбита, заразени с русофобия. Успоредно с конфликта с Украйна да се настрои световната общност срещу Русия, чрез непрестанно отправяни срещу нейното ръководство обвинения за военни престъпления и геноцид. На тази основа да се конфискуват валутните активи на Русия и да се наложат тотални санкции срещу нея, като се нанесат максималните възможни щети на нейната икономика. Този етап от американския план всъщност вече приключи.

2. Да се тероризира руското население с обстрел на гранични населени места и военни инфраструктурни обекти, саботажи на транспорт, хакерски атаки. Да се порази общественото съзнание с поток от негативни фалшиви новини и антиправителствена пропаганда чрез социалните медии. Да се налага чрез собствени агенти на влияние във финансово-икономическите власти провеждането на икономическа политика, блокираща мобилизирането на ресурси, включително: завишаване на лихвените проценти, продължаване на износа на капитали, насърчаване на паричните и финансови спекулации, манипулиране на обменния курс на рублата и вдигане на цените. По този начин многократно да се влоши ефектът от санкциите и да се провокира свлачищен спад в производството и намаляване на жизнения стандарт. Тази фаза е в разгара си.

3. На фона на спадането на жизнения стандарт и загуби в жива сила в хода на операцията, да се предизвикват протестни настроения и деструктивни обществено-политически действия с цел сваляне на легитимното правителство в Москва. Използва се целият арсенал от методи за организиране на „цветни революции“, финансирани от компрадорската олигархия под обещанието за размразяване на иззетите активи в американско-европейската юрисдикция. Успоредно с това се подготвят организационни и идеологически основи за сепаратистки действия в регионите. Този етап е в процес на активно развитие.

Този план предвижда и следните задачи:

  • Консолидиране на контрола на САЩ над Европейския съюз и страните от НАТО;
  • Използването на въоръжените сили на Полша, Румъния и балтийските държави, както и наемници от страните от Запада, Близкия и Средния изток във военни операции срещу Русия;
  • Унищожаването на мъжкото население и реалното поробване на жените и децата в Украйна за последващото развитие на тази територия в интерес на силово-финансовия елит на САЩ, Великобритания и Израел. Така Украйна би се превърнала в чудесен плацдарм и команден център на англо-саксонския глобален елит за осъществяване на контрола по пълното колонизиране на Русия.

Изпълнението на този план всъщност е насочено към унищожаване на руския свят. След това американската „дълбока държава“ планира да унищожи Иран и да блокира военно-икономически Китай.

Поради обективните закономерности на световното икономическо развитие обаче този план е обречен на провал. САЩ няма да могат да спечелят глобалната хибридна война, която отприщиха, за да запазят глобалната си хегемония. Те безвъзвратно я губят от Китай, който бързо се разраства и доби допълнителен устрем в резултат на антируските санкции на Запада.

В стремежа си да нанесат максималните възможни щети на Русия, Вашингтон, Лондон и Брюксел всъщност вече изиграха основните си козове: монопола върху емитирането на световни валути, имиджа на образцови правно-демократични държави и вярата в неприкосновеността на частната собственост. Така сега те поставиха всички независими от тях държави пред необходимостта да търсят нови глобални валутни инструменти, механизми за застраховане на риска, възстановяване на международното право и създаване на собствени системи за икономическа сигурност.

Антируските санкции не засилиха, а напротив, подкопаха глобалното господство на САЩ и ЕС, към което останалата част от света вече се отнася с недоверие и опасение. Те драстично ускориха прехода от еднополюсния към новия многополярен световен икономически ред и засилиха скоростта на изместването на центъра на световната икономика от САЩ и Европа към Югоизточна Азия. Русия трябва да устои на конфронтацията със САЩ и НАТО, довеждайки операцията си в Украйна до логичния й победен завършек, за да не се окаже разкъсана в борбата между тях и Китай, който необратимо се превръща в лидер на световната икономика.

Авторът: Сергей Юриевич Глазев е генерален секретар на ЕврАзийския икономически съюз, руски икономист, съветник на президента на РФ Владимир Путин по въпросите на регионалната икономическа интеграция. Бивш министър на външноикономическите връзки на Русия, депутат в Държавната дума три мандата. Доктор на икономическите науки, професор, академик от Руската академия на науките, член е и на Националната академия на науките на Украйна (от 2009 г.)

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Горната информация съвпада удивително с анализите на светила в международните анализи, тя съвпада и с множество материали от независими медии. Картината на нашите национални медии обаче е ужасяваща. Такова ниво на безобразен език и невиждана русофобия в страна, която дължи своето съществуване на Русия е най-жестоката характеристика на нашия народ. Независимо от процента на русофобите, те дават лице на целия ни народ като отвратително подъл и неблагодарен.Няма такъв прецедент нито в европейската, нито в световната история.Този образ който ковем за трети път, освен че е свързан с две национални катастрофи ни води окончателно към изчезване, което може и да е справедлива участ за такава чудовищна подлост. Като чета писанията на наши т.н. политици, на които пердето на омразата е паднало като невъобразимо вече се срамувам да кажа че съм българин. Не заслужаваме нито националните си герой, нито блестящите си писатели, които не можаха да ни облагородят като доброделелни човешки същества.

  2. За някой това е теория на конспирациите, за други план и цел!

    Стратегическата цел на съществуването на НАТО е тотално ликвидиране на православната християнска религия и славянските народи. Както и историята, културата, политиката, икономика и традициите на тези народи. Наивните българи смятат, ча България ще оцелее с Европа, но без Русия, България напълно ще изчезне.
    ООН вече предупреди за задаваща се продоволствена криза и климатични промени и как така близо 1 милиард негроида щeли да дойдат в Европа?! Крайната им цел е елиминиране на бeли хора веднъж завинаги и приключването на Европа като сбор от държави.В следващите две години в България се очакват 500 000 укропитека на възраст до 35 години и 1 000 000 африкански макака на възраст до 25 години, а крайния срок за заличаването ни като държава е 2025-26 г.
    На печелившите честито.Кой разбрал – разбрал, а който не е заслужено ще си плати.

    • Е, поне докато чезнем(евентуално) ще наблюдаваме как на една територия ще съжителстват украинските нацита и африканските макаки.

    • Рокфелер, мисля беше казал, че до 2030 г. няма да остане жив българин.
      Поживьом, увидем. Османлиите 500 г. не можаха да ни претопят.

  3. В общата шумотевица от анализаторски и тълкувателски гласове се чуват и мнения, че видиш ли целта на янките и подтичкващите след тях мекерета, е да бъде ликвидирано православието. Това последното не е чак най-висшата цел. По-скоро е някакъв вял отпор на все по-затихващата религиозност на запада. Истинската цел е ликвидирането на Русия като огромен, дразнещ със съществуването си опонент, който проявява самостоятелност, собствено мнение и трайна неподчиняемост на намеренията и действията на САЩ за световно господство. Този наследен от Лондон и доразвит до патология мерак се съчетава с наличието на недостъпни природни ресурси в огромни размери във владение на опонента Русия, при все по- стесняващата се планета и поизчерпани ресурси на бившите колонии. Това е главната и единствена цел – подчиняване (най-добре ликвииране на опонента) и заграбване на богатствата му. Иначе казано – пак същият стар, добре познат, имперски колониализъм. Другото (идеологии, религиозни различия, джендърски хаховщини и расова омраза) е умишлено добавени вариации към основната цел не толкова да я обогатят, а да я завоалират.

  4. Бедата е,че Българите не искат да знаят, не искат да мислят и предоставят тази дейност на други.Разликата между нас и ромите е по-малка от колкото разликата между нас и европейските народи, особено пък англичаните.Нашия примитивизъм не ни позволява да го разберем, затова ни тласнаха към финала.

    • Грешиш!
      Помисли само колко % западняци се вакснаха и колко българи в ПЛАНдемията!

  5. Умотворение на болен мозък. Тия хора живеят в някакъв шизосвят, видим само от тях. Имаха прекрасната възмоност да се впишат в съвременният взаимно обвързан свят, но те, руските болни мозъци, не я видяха, обзети от генетично заложената им параноя. Жалко.

  6. Зеленски е убит преди месец от приближени до него хора сега западните тъмни сили са поставили своя марионетка за да продължи специалната операция и да пороби простия украйнско народ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *