Документални филми за Клането в Одеса на 2 май, 2014 г.

На 2-ри май се навършват 8 години от клането в Одеса, извършено от украински националисти под одобрителните погледи на полицията и силите за сигурност. 

Всичко започва с протеста на проруското население на Одеса, което в отговор на киевския Майдан през 2014 г. организира протести и палатков лагер в центъра на областния град с намерение да свика референдум за излизането на Одеска област от състава на Украйна. В отговор властта организира националистически банди от Западна и Централна Украйна, които пристигат с влакова композиция в града и започват погром срещу местното население. Когато въоръжените националисти се насочват към палатковия лагер, част от протестиращите младежи, жени, деца и старци се барикадират в близкия Дом на профсъюзите.

В един момент Синдикалния дом бива подпален, а в огнения капан вътре се оказват затворени десетки. Картината е страшна, защото повечето от тях просто нямат шанс да се спасят. Други са застреляни вътре в сградата или докато се опитат да дишат през отворените прозорци, трети направо скачат от етажите, за да бъдат със счупени крака долу убити с тояги от неонацистите.

Жертвите са мирни граждани, чийто единствен грях е, че не мразят Русия, не са въодушевени от украинския Майдан и това, което той донесе на страната. По-късно медиите разпространяват телефонните обаждания на жертвите, които търсят отчаяно помощ или звънят на близките си, за да се простят с тях.

Кадрите, разпространени от първоначалните огледи, след като пожарът е потушен, са страшни и трудно разбираеми за човешкото съзнание. В резултат на цялата тази непоносима жестокост загиват 48 души, сред тях са седем жени и едно дете. Документални филм за събитията можете да видите ТУК

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/ZO8amTf1S5U

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/QxcB0PI4ZLg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СВЕТЛА ПАМЕТ НИСЪК ПОКЛОН ЩЕ ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ НАНЛВЕКИ НЯМА ДА ЗАБРАВИМ НЯМА ДА ПРОСТИМ СВЕТЛА ПАМЕТ ГЕРОИ

  2. Кога ще видим в нашите скапани парцали такава информация. Pentagon admits US military training Ukrainian soldiers in Germany „Ukraine is winning the battle on Twitter, but in the real world Kiev is losing the fight for Donbass“ „On Ukraine, the World Majority Sides with Russia Over U.S.“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *