Човекът, който измисли руската връзка на Тръмп, днес коментира и българските „шпиони“. Този скандал намирисва

Силно намирисва скандалчето за заловените във Великобритания българи, които шпионират в полза на Русия, но като видях кой „експерт“ ползват bTV по въпроса, всичко ми стана ясно. Става въпрос за Кристофър Стийл (на снимката), авторът на прочутите „Досиета Стийл“. Та кой е той:

През 2016 г. преди избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ, се появиха така наречените „Досиета Стийл“. Това бе доклад от 35 страници, изготвен от бившия началник на руското бюро на МИ6 Кристофър Стийл, който от години има частна разузнавателна фирма. В него се съдържа сурова информация, почиваща на свидетелски показания на неназован източник. Според този източник руските служби са обработвали Тръмп от 5 години, лично президентът на Русия – Владимир Путин, се е заел да подпомага кампанията на милиардера, руснаците имат обилно количество компромати срещу кандидата на републиканците, включващи заснети перверзии с проститутки. Историята излезе във всички големи и сериозни медии по света, сатиричните предавания правеха скеч след скеч за „златните душове“ на Тръмп, но въпреки това той влезе в Белия дом.

През януари 2017 г. с въпросния неназован източник се свърза ФБР и срещу обещание за имунитет от наказателно преследване той разказа и пред тях всичко, описано в „Досиетата Стийл“. Федералните агенти с половин уста изразиха съмнение в твърденията му. Но всички си казаха – е, Тръмп е вече на власт, прикрива скандала. Медиите продължиха възторжено да описват фактите от доклада, сатириците – да правят скечове, социалните медии се заливаха от мемета и подигравки.

Когато Тръмп вече не бе на власт, правната комисия на Сената на САЩ пусна резюме от техния разпит на този въпросен единствен източник, без да съобщава името му. Медиите успяха да разкрият самоличността му – родения в Русия и живеещ понастоящем в САЩ адвокат Игор Данченко. Той заяви, че се страхува за живота си след осветяването. След това бе арестуван и обвинен, че е излъгал ФБР, а също така е скрил, че е бил в близки отношения с неназован пиар, работел за кандидата на демократите за президент през 2016 г. – Хилари Клинтън.

Когато съобщи новината за ареста на Данченко, „Уошингтън Пост“ дори написа бележка под линия, че тази информация хвърля нова светлина върху „Досиетата Стийл“ и отразяването им на страниците на изданието. Засега това е единственото извинение от влиятелна медия по случая. В българските медии за това почти не се пише. Но пък когато излязоха „Досиетата Стийл“, имаше множество пространни коментари и анализи в либералната преса, изпълнени с възхищение от начина, по който бе изобличен Тръмп.

Та това е „експертът“, който сега громи българските шпиони в полза на Русия – абсолютен, разобличен вече в западната преса митоман. Внимавайте на какви източници вярвате.

Източник: Фейсбук страницата на журналистката Елена Кодинова

Ето какво написа Доналд Тръмп съвсем на скоро в своя статия, публикувана в Newsweek:

Преди седем години се кандидатирах за президент, изправяйки се срещу всички най-корумпирани сили и вкоренени интереси в столицата на нашата страна. Моят дневен ред беше екзистенциална заплаха за един вашингтонски естаблишмънт, който стана богат и могъщ, обезкървявайки Америка.

Тяхната цел беше да предотвратят моето избиране и ако не успеят, да ме изгонят от длъжност или да саботират президентството ми, да подкопаят дневния ми ред в Конгреса, да блокират вътрешните ми реформи и да се намесят във външната ми политика.

В продължение на близо три години те проведоха мащабна дезинформационна кампания и беззаконно преследване въз основа на чудовищната лъжа, че съм предател на страната си.

Тези заговорници от дълбоката държава шпионираха кампанията ми. Те фалшифицираха фалшиви доказателства, за да получат незаконни заповеди за наблюдение и да опетнят невинни хора чрез изтичане на информация в медиите. Предложиха 1 милион долара за фиктивно досие, написано от чуждестранен шпионин, за да се опитат да ме обвинят в държавна измяна. Те разбиха безброй животи.

Докладът от Дърам доказва, че ключовите замесени фигури са знаели от самото начало, че теорията за конспирацията за сговора с Русия е лъжа. ФБР започна своя лов на вещици без нито едно легитимно доказателство – и когато се натъкваха на оневиняваща информация всеки път, те я прикриваха и поддържаха измамата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *