Чешкият Президент Избухна: Американците са ДЕБИЛИ! Ето как Милош Земан РАЗКОСТИ ЗАПАДА заради Атаката над Сирия:

Чешкият президент Милош Земан направи убийствен коментар, в който буквално разкости неадекватната политика на Запада в Близкия Изток. А повод за избухването му станаха американските бомбардировки над Сирия в събота. 

„Западът разруши Близкия Изток, нахлувайки в Ирак и Либия, а сега и в Сирия“, заяви той.

За инвазията в Ирак САЩ и ЕС се оправдаха, че била заради някакви фантасмагорични оръжия за масово унищожение, които Саддам Хюсеин уж притежавал. А после се оказа, че няма. Западната военна намеса в Ирак обаче доведе до разбиването на държавата и до огромен брой човешки жертви, припомни Земан.

Но въпреки това, САЩ и съюзниците им от ЕС не си извадиха никаква поука. Само няколко години по- късно, повториха същия сценарий в Либия. И отново унищожиха държавата. Като я превърнаха в размирна територия без правителство, в която се бият различни въоръжени племенни и религиозни групировки. Там, където беше някогашната Либия, вече никой не спира дивите тълпи африкански мигранти по пътя им към Европа, коментира чешкият президент.

И трети път, сега пък в Сирия, гледаме същата ситуация. Западът напада Башар Асад точно в момента, в който сирийския президент е „натикал в ъгъла“ джихадистите и си е върнал контрола над страната. А сирийските бежанци бяха започнали да се връщат в родината си.

Какви са загубите за Сирия в човешки и икономически план, след фаталната 2013 г., когато Западът се зае да ги „демократизира“?

  • Над 400 000 убити (данни обявени от австрийският канцлер Себастиан Курц)
  • над 5 милиона бежанци (също обявени от австрийският канцлер)
  • Икономически разрушения на стойност над 400 000 мрлд. долара, по данни на сирийският президент Башар Асад.
US-обстрела над Сирия в събота не доведе до никакви резултати

„Интелигентният човек прави една грешка и не повтаря. Човекът с ниска интелигентност, по- скоро дебил, прави две грешки една след друга. Как да наречем обаче тези, които правят една и съща грешка три пъти? За да не използвам неподходящ език, ще кажа, че такива хора вършат голяма глупост“, коментира Милош Земан политиката на Запада по отношение на Близкия Изток.

Чешкият президент е сред малкото европейски лидери, които най- демонстративно отказаха да приемат мигранти и се обявиха срещу политиката на Евросъюза за бежанците. Земан не се притеснява да критикува както ЕС, така и НАТО, въпреки че страната му членува и там.

В Централна Европа се формира нов съюз – между Унгария, Австрия и Чехия. Някои дори го наричат „Новата Австро- Унгарска империя“. Лидерите на трите държави водят национални политики, макар и в рамките на ЕС, като основната им цел е да останат затворени за мигрантските потоци от Близкия Изток и Африка. И трите държави се обявиха срещу приемането на Турция в Евросъюза. И настояват за подобряване на отношенията с Русия. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Стига с тоя жандарм,само РУСИЯ ще му покаж

    е правия път..Дано да е по-скоро!!!

  2. Наглост, безочие, мания за велика раса, това е Америка сега! Преди десет-петнадесет години нямах нищо против тях, но сега ги мразя от сърце! За да съществува техния военно-промишлен комплекс, да смуче печалби от цял свят, да дебелеят янките, са готови на всичко. Света да загине, но американците да са добре!Всички тези сладки приказки за „демокрация“, „човешки права“ и пр. са глупости, важна е печалбата. Е как да не ги заплюеш?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *