Ген. Тихомир Стойчев: Кризата в Сирия доказа, че БЪЛГАРИЯ Е ОБЕЗЧЕСТЕНА И ОПУСТОШЕНА АМЕРИКАНСКА КОЛОНИЯ! Ето ги и ФАКТИТЕ:

„България още ли е член на ЕС? И ако да, равнопоставена ли е в партньорските си отношения със Запада? Или е просто една боксова круша, територия, на която се назначават и поддържат отвън удобни за чуждите интереси правителства и други управленски субекти?“, пита риторично ген. Тихомир Стойчев, бивш началник на ЦСБОП, в свой коментар на международната ситуация след бомбардировките над Сирия от 14 април т.г.

Ген. Тихомир Стойчев, бивш шеф на ЦСБОП

Българските власти признаха с половин уста, че партньорите им от ЕС и НАТО въобще не са ги информирали за ударите по Дамаск. Но Каракачанов побърза да ги оправдае с думите, че бомбардировките на „САЩ и съюзници“ над Сирия не представлявали заплаха за националната ни сигурност.

Единственото, което правителството ни направи, беше да изрази гласно официалната позиция на САЩ и съюзниците им от ЕС, че атаката била „необходима и в отговор на предполагаема химическа атака в град Дума от 7 април“. А това, че международното разследване на „предполагаемата атака“ тепърва започва и тепърва ще се изяснява имало ли е въобще химическа атака… Това явно не е известно на външния ни министър Екатерина Захариева и на Каракачанов. Или, просто като едни папагали, е трябвало да се отчетат пред западните партньори, като прочетат пред българските медии официалната позиция на господаря САЩ. С която правителството на България, очевидно, е напълно съгласна.

Интересно обаче какво мислят за обстрела по Сирия българските служби – ДАНС, разузнаване, „Военна информация“, пита ген. Стойчев. Дали МВР има капацитета да се справи с нова бежанска вълна от Близкия Изток? А такава неминуемо ще има, тъй като САЩ и ЕС продължават безумната си политика на конфронтация в регион. Американският президент Тръмп заяви, че ще нанася удари по Сирия „когато е необходимо“. И явно всеки път ще разчита на подкрепата на васалите си от Евросъюза. Както и на мълчанието на ООН, което не даде разрешение, но и не осъди бомбардировките над Сирия!

Едно е ясно – системата за национална сигурност на България НЕ РАБОТИ, ако все още въобще съществува такава, категоричен е ген. Тихомир Стойчев.

Правителството на ГЕРБ не взе никакво отношение след бомбардировките над Сирия. Прочетоха ни само дежурната декларация, която САЩ са разпространили до всичките си колонии. Напомниха ни, че сме съюзници на САЩ и ЕС и трябва да ги подкрепяме. И дотам. А това означава само едно – ЛИПСА НА СУВЕРЕНИТЕТ!

На тези тримата разчитаме да ни пазят!

В същото време, България е напълно беззащитна, защото не разполага с никакви технически средства, с които би могла да се противопостави при евентуално нападение. Сирия успя да свали повечето американски ракети – общо 71 от изстреляните 103, използвайки руски ПВО системи от 70-те години на миналия век. А нашите руски ПВО системи – много по-модерни от тези, бяха нарязани за скрап и продадени. Оправданието беше, че щом сме членове на НАТО, не можем да използваме руска техника. Кой да им обясни, че руска техника е много по- добре от… НИКАКВА ТЕХНИКА. А често е и по-добра от западната такава, пише още бившият шеф на ЦСБОП.

Дали срещу страната ни има непосредствена заплаха? Да, категорично. При това, не само заради задаващата се нова бежанска вълна от Близкия Изток. Да не забравяме, че Турция неотклонно си следва своите нео-османистки интереси – дори на цената на това да се изправя срещу партньорите си в НАТО. Всъщност Ердоган вече ясно показва пренебрежение към западните си съюзници. Той си позволява все по-честа открита агресивна риторика срещу САЩ. От доста време се сражава срещу тях в Сирия – а уж са партньори в НАТО! Босфорския султан постоянно мени позицията си по проблемите в региона с цел да насочва развитието им в своя полза. Така че, това, че в момента сме в добри отношения с Турция, не означава, че след година ще е така. (За справка вижте как се развиха за последните 2 години Руско-Турските отношения)

Съюзите се разпадат. Партньорите се променят. Ситуацията в света вече е различна- всяка държава вече гледа първо своя интерес, а след това този на партньорите си.

А в това време българските власти дори не могат да формулират една нова национална стратегия! Брътвежите на управляващите от ГЕРБ, че сме част от ЕС и НАТО и трябва да се съобразяваме с тяхната политика, са глупости за наивниците. Вътре в ЕС вече се очертава разцепление и нови съюзи между държави. Партньори в НАТО започват да се разграничават едни от други…

Само за ГЕРБ нищо не се е променило (Освен размерите на банковите им сметки). От 10 години насам Борисов и компания ни баламосват с една и съща мантра. А стадото рупа тревица и блее. В колонията всичко е тихо, спокойно, успано… Докато стадото не измре от евро-атлантически шап! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Ех,ГЕНЕРАЛЕ.Та мисля,че добре знаете и ви е ясно,че целта не е Сирия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *