Чешкият президент избухна: Американският посланик у нас няма право да ми нарежда да не ходя в Москва!

чешки президентПрезидентът на Чехия Милош Земан заяви, че захлопва  вратата на своята резиденция за американския посланик в Прага.

Причината е, че Андрю Шапиро  сериозно  разкритикува чешкия държавен глава за това, че е решил да отиде на Парада на победата в Москва.  И това се е случило публично.

„Аз не мога да си представя, че чешкият посланик във Вашингтон би могъл да си позволи да съветва американският президент къде да отиде той и къде да не ходи. Аз няма да позволя на нито един посланик на която и да било държава да се меси в плановете за моите посещения в чужбина“, заяви твърдо Земан  и по този начин строго коментира изявлението на посланика на САЩ в Чехия Андрю Шапиро, който каза, че присъствието на чешкия президент на тържествата, посветени на празнуването на Деня на победата в Москва ще станат причина за дискредитиране на позицията на Запада за Украйна.

„Опасявам се, че вратите на „Пражки храд“ (резиденцията на президента на Чехия) вече са затворени за посланик Андрю Шапиро“, добави Земан.

В България обаче президентството е широко отворено за американския посланик и съпругът/та му, защото Росен Плевнелиев пръв клекна и заяви, че няма да ходи на парада в Москва. Така той за кой ли път показа, че служи на американските интереси, а не на българските.

Пък и едва ли ще доживеем български президент да се опълчи на американски посланик и да го обвини за намеса в политиката на държавата ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *