Честито, народе! Новите Депутати със ЗАПЛАТИ от 7 хил. лв.! Виж Тук:

Над 7 000 лева на месец ще взимат новите депутати, които са навършили пенсионна възраст!

Бройката им е 20 души и са от всички партии. Народните избраници, за които хората гласуваха с надежда за промяна, отново ще се къпят в блага.

20-те по-възрастни ще получават основна заплата 3 210 лв., която е еднаква за всички, а тези  с най-дълъг стаж ще взимат още около 1 000 лв. допълнително по закон за прослужено време. Тази сума е най-голяма за най-старите в парламента, но част от нея ще получават и всички останали депутати. Защото младежи там няма, а средната възраст на избраниците ни този сезон е около 50 години.

Но проблемът със стажа не е основният. На всеки депутат се дават и по още 2 000 лева безотчетни пари месечно- за така наречените допълнителни разходи, които никой не знае какви са. Предполага се, че избранниците ни трябва да дават официални обеди и вечери , /но на кого?/, да се срещат с избиратели, да ходят на място при възникнал проблем в избирателния им район, но това се случва много рядко и само единици досега са го правили. Не проблемът, а присъствието на народен представител там! Освен ако не е събитие, което е сериозно и всички медии са на мястото. Тогава отиват и депутатите, най-вече да покажат лицемерна загриженост и да ги дадат по телевизията. А транспортът им е държавен, така че не харчат и лев за безсмисленото си присъствие.

Така тези два бона отиват предимно в джобовете им.

Но и с тях кранчето не секва. По още 450 лева се дават на всеки депутат, който участва в парламентарна комисия. Там обаче баницата се разпределя равномерно, политическите свади се забравят… така че едва ли остава депутат, който да не е член на поне една комисия. Да не говорим, че повечето са в по няколко. И по този начин печалбата депутатска набъбва още повече.

Като прибавим безплатния транспорт, апартаментите за представителите от провинцията, командировките у нас и в чужбина, държавния бензин, с който се прибират през уикендите, пишейки прибирането си като среща с избиратели… парите, които потъват в депутатските джобове стават неизчислима сума. Те не дават пари дори за тоалетна хартия, защото ние, данъкоплатците, осигуряваме и бърсането на задните им части. Само дето не го правим лично, а чрез данъците си.

При минимална работна заплата в България от 460 лева е кощунство депутатите да прибират 20 пъти повече!

Уж работят за народа, а се оказва, че народът работи за тях.

240 души за 4 години потъват в безсмислен лукс, а половината дори не благоволяват да влязат в залата и поне да присъстват. Някои от тях пък не се изказват нито веднъж през целия си мандат. Покрай тях, ние данъкоплатците, издържаме стенографки, секретарки, технически сътрудници и цяла армия хора, които ги обслужват, включително и чистачките и портиерите, а за масираната охранена охрана да не говорим.

Прекалено скъпо ни излизат хората, които коват законите, и то при положение, че повечето от тези закони са против нас!

Слави е прав в едно: 240 души, които само грухтят в парламента са прекалено много. Народът ни е беден, а издръжката на тия нищоправещи безхаберници ни струва милиони!

В една държава, в която половината хора живеят под прага на бедността, е наглост и мародерство избраниците й да живеят като крале!

И 120 са много!

И без това в залата присъстват само толкова.

Спрете с тази наглост, господа!

Работете за родината си на минимална работна заплата!

Нали сте там заради идеите, а не за пари?

Работете наистина за народа и живейте като народа!

В противен случай отиваме със Слави пред Парламента, за да ви изметем!

Безсмислени и безполезни хрантутеници никой не иска. А ние, бедните и лъгани с години българи – още по-малко! Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *