Челен Сблъсък между Радев и Борисов заради Корупцията във Властта! Президентът Изригна срещу Шокиращо Наглия Премиер:

Без обща декларация по темата за корупцията по високите етажи на властта завърши Консултативния съвет по Национална сигурност при президента Румен Радев. Премиерът Борисов и цялата му властова кохорта (от председателя на НС до председателката на ПГ на ГЕРБ) отказали да подкрепят декларацията, предложена от държавния глава, защото в нея се констатирал провалът на праветилството на ГЕРБ в борбата с корупцията и се предлагал нов антикорупционен закон. Нещо, с което наглеците от ГЕРБ изобщо не били съгласни. Еденствена подкрепа на Президента Радев е оказала председателката на БСП Корнелия Нинова.

„Има криза в държавността. На безочието на определени политици и ширещата се безнаказаност трябва да се сложи край. Но предложената от мен декларация не беше подписана. Очевидно безочливите политици не желаят това да се случи“. Това заяви президентът Радев след края на Консултативния съвет.

Държавният глава е категоричен, че корупцията достига застрашителни размери и вече е реална заплаха за националната сигурност на България. Специално създаденият миналата година от Борисов и Цветанов орган за борба с корупцията КПКОНПИ е неефективен. И доказателства за това излизат всеки ден. От няколко седмици насам е скандал след скандал. В работата си тази комисия старателно избягва да разследва периметъра на властта. Скандално.нет припомня, че заради подобни опасения миналата година президентът Радев наложи вето на предложения от ГЕРБ антикорупционен закон. Но въпреки това ГЕРБ си го гласуваха. И към днешна дата се оказа, че Президентът е бил на 100 % прав – и за закона, и за комисията. В момента председателят на КОНПИ Пламен Георгиев и заместникът му Антон Славчев са разследвани от прокуратурата за покупки на луксозни имоти на цени под пазарните и с неясно как спечелени пари.

Но да се върнем на днешното заседание на Консултативния съвет по Национална сигурност. Ето какво се случи:

„Висши политици и магистрати, които цял живот са били на държавна служба, днес демонстрират лукс. И то на фона на обидно ниските пенсии в държавата“, заяви президентът Радев.

„Борисов и хората му превърнаха срещата в пълен фарс. Изпаднаха в глуха защита, бранеха се със зъби и нокти и отричаха очевидни факти. Обвиниха за всичко журналистите“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова след края на съвета при президента.

Самата тя призовала участниците в съвета при президента да се споразумеят за нов антикорупционен закон или поне за значителни промени в настоящия. Но според Борисов и подчинените му нямало нужда нито от нов закон, нито от каквито и да било поправки.

Второто предложение на Нинова било да се назначи контрол върху действията на Главния прокурор. Но управляващите реагирали като ужилени и категорично отказали с оправданието, че така още повече щяла да се затрудни работата на съдиите.

А на идеята на БСП да бъдат назначени двама европейски прокурори, които да работят у нас, Борисов най-компетентно отговорил, че в Румъния това не довело до никакви резултати в борбата с корупцията?!?!?

Новата шефка на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която зае мястото на изгонения Цветан Цветанов, коментира, че ГЕРБ не подкрепили декларацията на президента, защото „отправяла внушения, че правителството на Борисов е корумпирано – нещо, което нямало нищо общо с реалността“. И само две изречения по- късно Дариткова призна, че проблем в управлението вес пак имало, но… ГЕРБ имали „политическата воля да го решат“.

ГЕРБ отдавна имат проблеми с адекватното възприемане на реалността. Но когато живееш в апартамент за 2 милиона и се прибираш в него с частен асансьор, когато имаш сауна на покрива си… а цял живот си бачкал за едната заплата като държавен служител… няма как да знаеш кое е реално и кое- не е. Няма как да решиш проблем, след като всъщност ти си основният проблем. И няма как да не изнагляваш все повече, след като въпреки всичките ти безобразия, 10 години народът те търпи… вместо да те линчува. Но, кой ни е виновен на нас, българите, за това!? Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. НИКАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ НАРОДЕ НЕ ГЛАСУВАЙ НАТО ЕС САЩ БЪЛГАРОУБИЙЦИМАФИЯ ГЕРБ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВИЕ УБИХТЕ НАРОДА И РОДИНАТА НИ ИСКАМЕ ЧИСТА И СВЯТА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА СЪС РУМЕН РАДЕВ ИСКАМЕ СИ ИСТОРИЯТА Б С П Е СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ЗА ДА ИМА ЖИЗНЕНОНЕОБХОДИМИ СЛЪНЦЕ И ВЪЗДУХ ЗА ЖАЛКА БЪЛГАРИЯ И ПОРОБЕНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД

  2. Напротив, ГЛАСУВАЙТЕ, ЗА ДА ИЗМЕТЕМ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ОТ ГЕРБ! Това е единственият изход! От ШАЙКАТА по-голямо зло няма!

  3. „Ало, Ваньо“ „Ало Ланов съм“, що не попиташ Лъчо Мозъка кво да прайш? И поръчай на цецко Слушалката да поразрови скритите тайни записи. Може пък да извади неоспорими доказателства кога и с колки Путин е Кпупил Свободна Европа, немския и английския вестник. Трябва да ги дадем на главното позаспало прокурарче и на нашенските медии за да те обвинят категорично! Фидосова ще ти бъде адвокат. Ще я откриеш в нейната дупка днес с помощта на Фильо Бележника.

  4. „Ало, Ваньо“ „Ало Ланов съм“, що не попиташ Лъчо Мозъка кво да прайш? И поръчай на цецко Слушалката да поразрови скритите тайни записи. Може пък да извади неоспорими доказателства кога и с колки Путин е Кпупил Свободна Европа, немския и английския вестник. Трябва да ги дадем на главното позаспало прокурарче и на нашенските медии за да те обвинят категорично! Фидосова ще ти бъде адвокат. Ще я откриеш в нейната дупка днес с помощта на Фильо Бележника.

  5. „Ало, Ваньо“ „Ало Банов съм“, що не попиташ Лъчо Мозъка кво да прайш? И поръчай на Цецко Слушалката да поразрови скритите тайни записи. Може пък да извади неоспорими доказателства кога и с колки Путин е купил Свободна Европа, немския и английския вестници. Трябва да ги дадем на главното позаспало прокурорче и на нашенските медии за да те оправдаят категорично! Фидосова ще ти бъде адвокат, може и Цецка да помага, а Данчо изненадания да внесе законче за опрощаване на корумпираните герберастчета. Ще откриеш И.Ф.в нейната дупка днес с помощта на Фильо Бележника.

  6. Еееех вече си имаме политик СЪДЕБНО ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ!!!!!!
    Елена Йончева осъди за ЛЪЖА И НАБЕЖДАВАНЕ Борисов и на втора инстанция……
    Елена Йончева осъди премиера Бойко Борисов и на втора инстанция да плати 5 хил. лева заради изказванията му, че правителството на ГЕРБ е платило милиони за интервютата ѝ в чужбина.

    А този факт ПРЕМИЕР СЪДЕБНО ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ не е ли достатъчен за морален жест ПОДАВАНЕ НА ОСТАВКА!!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *