Цирк! Борисов се Отказа да намалява субсидиите! Диктатурата се отлага! Ето от какво се изплаши Банкянския Сатрап:

Борисов даде пълен назад от първоначалното си върло намерение да премахне партийните субсидии и да ги замени с отворено финансиране. Отказа се само 24 часа след като го обяви публично, а ГЕРБ и ДПС се договориха да го прокарат и прогласуват в парламента. И тъкмо когато уж всичко бе опечено и диктатурата Банкянска ни бе вързана в кърпа… нещо се счупи.

Официалната версия на Борисов е, че коалиционните му пудели в правителството – ВМРО и НФСБ му написали писмо, за да го разубедят. Въпросът за намаляването на субсидията от 11 на 1 лв. не бил обсъден на коалиционния съвет. Така излизало, че Борисов е взел еднолично решение, а не било редно.

Валери Симеонов пък изказа опасението си, че въвеждането на този американски модел на финансиране на партиите, щял да остави само двата най- големи политически субекта ГЕРБ и БСП, а малките щели да изчезнат. Което е вярно само наполовина. Всъщност ще останат само ГЕРБ, която се храни от държавната софра и ДПС, понеже управлява скрито с ГЕРБ и върти обръчи от фирми. Докато единствената опозиционна партия на сегашното неолиберално статукво БСП, която едничка брани интереса на бедните и онеправданите, няма да получи финансиране от нито един бизнесмен. Освен ако няма някой такъв, който да си търси проблеми с властта.

Красимир Каракачанов пък се обиди. Борисов първо трябвало да обсъди идеята с коалиционните си партньори, а не с ДПС. След това очевидно пренебрежение на ГЕРБ към ОП по въпроса, е редно малката коалиция да се замисли дали наистина тя е партньора на ГЕРБ в кабинета „Борисов-3“ или… някой друг.

Наивно е да се вярва, че Банкянския бей се е отказал от идеята, която седмици наред прокламираше и бранеше със зъби и нокти, само защото Каракачанов и Симеонов се възпротивили. Пък и на Патриотите им беше нужно доста време, за да реагират, а от Атака изобщо не взеха отношение. От което понамирисва като че да са ги активизирали в последния момент да се „противят“. Явно Борисов просто го е хванало шубето, че дълго и старателно укриваната му коалиция с ДПС лъсна. А това вече е сериозна опасност за управлението му.

Ако е имал намерение да обсъжда намаляването на субсидиите, Борисов щеше да прати контактна група от ГЕРБ на преговорите, организирани от БСП. Но ГЕРБ нагло арогантно отказаха на социалистите с думите: „Не ви щем срещата“. И още на другата сутрин най-церемониално приеха контактната група на ДПС, начело с Делян Пеевски. И одобриха предложението му за легализиране на външното финансиране на партиите. За да сме напълно коректни, трябва да отбележим, че предложението на ДПС всъщност беше за тотално спиране на държавната субсидия на партиите и преминаване към финансирането им изцяло от бизнеса.

Така или иначе, Борисов днес даде назад и гласуването за държавната субсидия отпадна от дневния ред на парламента. Засега оставало само като идея. След известно време можело отново да влезе за гласуване ако управляващите партии се разберат помежду си. Евентуално.

Бойко Борисов е видимо недоволен, че планът му да наложи еднопартийна диктатура пропадна. Оправда се, че само искал да изпълни обещанието си, което дал в „Шоуто на Слави“ преди месеци. А именно: да внесе законопроекта в парламента. Исканията на Слави бяха 6, но Борисов внася едно. Разбира се, след като е осъзнал, че това конкретно искане обслужва 100 % ГЕРБ и патериците му и ще ликвидира всички опозиционни партии. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. БЪЛГАРОУБИЕЦО БОРИСОВ ИМАШ ВСИЧКАТА НАРОДНА ОМРАЗА И ОТВРЪЩЕНИЕ БЛАГОДАРИМ ВИ БСП ЧЕ ЕДИНСТВЕНИ ОСТАНАХТЕ СЪС НАРОДА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БСП НАВЕКИ ЗАЕДНО ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ СЛАВА БСП

  2. ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СЪС БСП И БРАТСКА РУСИЯ НАВЕКИ ЗАДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

  3. Това със субсидиите е най-голямата тъпня, която банкянският разбойник сътвори през последните две – три седмици! След почти три години мълчание се сетиха, че народът бил казал нещо. Глупости на търкалета! Пределно ясно е, че е насочена срещу опозицията, била тя дясна или лява. На гербаджиите субсидии не им трябват! Те и без друго черпят с пълни шепи от държавната хазна, отделно, че изнудват маса фирми за мангизи, да не говорим какъв процент от обществените поръчки отиват в касите им и в джобовете на главатаря на ОПГ-то. На тях не им трябва и опозиция, която ги боде като трън в г*за. С две думи, това е мафия, това е пародия на партия, това е мафиотска структура, това е гавра с българския народ! А онези, които продължават да гласуват за тях, са съучастници в ограбването на държавата, извършвано от ОПГ ГРОБ…

  4. БАНКЯНСКИЯ САТРАП ОТНОВО ЛЪЖЕ ПРЕДИЗБОРНО ДО ИЗБОРИТЕ ЩЕ КУПИ И ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ КАКТО ВИНАГИ И СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЕ ОТМЕТНЕ ЗНАЕМ КУРВЕНСКИТЕ МУ НОМЕРА

  5. Нодя Колева и Пею Благов, защо пускате тази партенка? Борисов никога не е давал заден по отношение на субсидиите. Той държи в юмрука си всички олигарси в България и ако стисне по-здраво юмрука ще ги изцеди за пари като центпофугата на перална. Смее ли вякой да гъкне – ще ги последва съдбата на Илия Павлов, Арабаджиеви, Баневи….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *