Цветан Василев: Борисов ме Рекетираше чрез Сталийски. При Божков е пращал Севда Арнаудова! (С ВИДЕО)

„Чрез държавните институции в България се рекетира“, потвърди и банкерът Цветан Василев, който от 7 г. е в изгнание в Сърбия. В неговият случай рекетът се е изразявал в това, че властта на ГЕРБ му е искала дялове от различни дружества: Запитан как става това, Василев отговори: „Борисов използва пратеници – на мен регулярно ми пращаше Александър Сталийски, на Божков очевидно е бил зачислил пиарката си Севда Арнаудова, на Богомил Манчев пък му пращаше Роско Котарака“. „Тия посредници на Борисов идват и ти казват: „Ние ще ти помагаме тук и тук, а ти ни дай толкова и толкова милиона в кеш…“ И няма как да откажеш. Те държат държавата , от държавната администрация зависи в много голяма степен бизнесът ти.“, добави Цветан Василев.

В момента в Нова тв. доминира депутатът от ДПС Делян Пеевски, а ролята на Кирил Домусчиев се свежда само в това да налива пари в медията, каза в интервю за предаването „Алтернативата“ по ТВ1 Цветан Василев.

По думите му по същата схема е съществувала навремето и ТВ7, но ставащото сега с Нова ТВ е „нов етап от развитието на свинеобразния паяк“ (бел. ред – по комиксите на Васил Божков, в които Пеевски е представен като паяк с тяло на прасе).

Водещата Генка Шикерова припомни, че ТВ7 е била „телевизионният рупор на властта на ГЕРБ“. А задачата на журналистите в тази медия е била изграждат различна реалност. И отбеляза, че там са работели Миляна Велева, Ива Стоянова и други хора, които в момента са в Нова ТВ.

„Да, същият модел налагат в момента и в Нова ТВ. Негативите са за Домусчиев, а облагите за Пееввски“, призна той, и добави, че „отишли при Пеевски още през 2014 година“. „С политиката, която в момента водят Нова ТВ, аз съм сигурен, че скоро ще изпаднат“, посочи още той.

Попитан защо му е трябвала телевизия тогава, той отговори: „Ами, приемете го за грешка“.

Водещата Генка Шикерова припомни още, че по времето на Василев ТВ7 е хвалела управляващите, а Василев обяви: „Вижте, искам да ви попитам нещо – какво отношение имаше официалния собственик MTG в политиката на Нова ТВ и какво отношение имаше „Тайм уорнър“ към политиката на бТВ. Не беше ли Красимир Гергов онзи, който формираше политиката на бТВ“, каза още Василев като аргумент, че е нямал общо с политиката на ТВ7.

По думите му съдружието му с Делян Пеевски и респективно близките му отношения с ГЕРБ, са се развалили, когато той отказал да даде на Пеевски 30% от „Петрол“, 10% от „Виваком“, 50% от „Авионамс““ и 50% от „Дунарит“. Василев отказал също да опрости около 500 млн. лв. задължения на Пеевски към КТБ, фигуриращи в прословутата справка с инициалите „ДП“ и „ДП1“, които Иван Гешев отказа да забележи.

„Общо по моя оценка това бяха активи за над 1 млрд. лева“, добави Василев.

Пеевски не ги поискал лично от Василев, а му изпратил дясната си ръка – адвокат Александър Ангелов, твърди Василев и добавя, че имал записи как адвокатът го е рекетирал.

„Пеевски е избран от кукловодите си за ролята на острие, защото по природа е арогантен и въпреки че е масово мразен, изобщо не му пука“

„При Васил Божков нещата са кристално ясни – През 2014 г. ГЕРБ са гласували съответните закони, така че, да отворят път на лотарийния му бизнес. А в замяна той е споделял с тях огромен процент от печалбите си. ГЕРБ са облекчили данъчната му тежест, за да може процент от спестеното Божков да им го хариже. При това аз съм сигурен, че от парите на Божков не се е облагодетелствал само Борисов. Аз мисля, че основният, който се е облагодетелствал от тях, е Пеевски“, каза още Василев.

Шикерова подчерта, че и при Василев, и при Божков прави впечатление, че отношението им към Пеевски се е променило коренно, след като прокуратурата започва да ги разследва.

А Василев отговори: „Очевидно Пеевски е острието, защото е брутален, арогантен, очевидно е най-мразеният човек в държавата и очевидно не му пука. На мен лично ми е казвал: „Много ми харесва, че Комарницки ме рисува като свиня“… Божков не го е назовал поименно, може би защото няма доказателства… но добре се е сетил да представи Пеевски в комикса си като паяк, защото всички гнусни мрежи се плетат от оня властови център, чието острие се явява Пеевски“.

Банкерът призна, че до един момент вярвал, че проблемите в България са заради Борисов, а не заради Пеевски, „но илюзиите ми се изпариха, когато в един момент те се обединиха“.“„Аз искрено вярвах, че когато Борисов падне от власт, нещата ще се подобрят. После обаче се оказа, че съм се заблуждавал. Но не бяха ли заблудени онези, които скачаха по паветата 2013 година. Видяхме как после едни „умни и красиви“ платени НПО-агенти им яхнаха и отмъкнаха протеста, за да върнат Борисов на власт“, каза още Василев.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ВИЖ ТУК:

„Пеевски искаше да купувам медии, а Борисов – „Дунарит“ и „Авионамс“

„През Пеевски Бойко Борисов и хората около него ме принуждаваха да купувам нови и нови медии, които, виждате ли, се били опълчили и можели да доведат до проблеми за банката, докато при Борисов от мен бяха поискани опредени проценти от „Дунарит“, от „Авионамс“ и други компании, които бяха прехвърляни безвъзмездно и след като Борисов си подаде оставката през 2013 година си ги откупих“, призна Василев.

По думите му: „Борисов използва „пратеници“. Когато „иска“ нещо – на мен ми пращаше Александър Сталийски, на Божков очевидно е бил зачислил пиарката си Севда Арнаудова, на Богомил Манчев пък му пращаше Роско Котарака“, добави той.

На уточнение какво са искали тези хора, той отговори: „Те различно казват, но „ето, ние ще помагаме тук, а пък ти… Те държат държавата. От държавната администрация в най- голяма степен зависи бизнесът ти“, каза Василев.

„От услугите към Божков не се е възползвал само Борисов, но и Пеевски“, добави банкерът.

Василев водел преговори за сливане на ТВ7 с бТВ

„През 2013 и 2014 година водех разговори с „Тайм уорнър“ за мърчване на ТВ7 и бТВ. бТВ имаха интерес да преборим Нова ТВ и затова предложиха мърчване“, каза още Василев.

Той съобщи и „един малко известен факт“ – че шестте процента на Гергов в бТВ са били заложени през фирма, която е била финансирана от КТБ.

Василев отрече някога да е имал влияние в телевизията, но посоченият от него период съвпада с момента, в който Виктор Николаев и Анна Цолова си тръгнаха от медията и се преместиха в Нова тв, след като питаха многократно тогавашният премиер Пламен Орешарски кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС.

„Аз смята, че сега бТВ поради факта, че е собственост на AT&T, има по-голяма шанс да се пребори с мафията. В момента бТВ е ярко опозиционна телевизия и е подложена на същия натиск, на който бях подложен аз“,каза още той.

По думите му, сега срещу телевизията се води същия рекет, който е имало срещу него от „центъра на Пеевски“.

„И аз изпитвам вина“, отговори той на въпрос за свободата на медиите в България и добави, че докато той бил в ролята на „злият гений“ в българското медийно пространство, страната ни е била на 74-то място по свобода на словото, а сега е на незавидното 111-то.

Никога не съм се гордял с ТВ7

Цветан Василев обяви, че никога не се е гордял с ТВ7, която нарече неуспешен проект. Той добави, че никога не е имал намерение да се занимава с медии, искал телевизията да придобие национален лиценз и след това да я продаде.

„ТВ7 се финансираше чрез мен и се управляваше от Пеевски чрез Николай Бареков“, добави той.

„Партията на Бареков беше една от най-големите ми грешки“

Една от най-голeмите ми грешки беше, че се съгласих да финансирам политическия проект на Бареков, защото излезе подъл и неблагодарен интересчия, обяви Василев и добави: „но когато виждаш от едната страна ГЕРБ, а от другата БСП и ДПС – какво друго ти остава“. „Не аз създадох Бареков, но го подкрепях“, каза той и добави, че и сега би подкрепил всяка една партия, която „не е ГМО“.

Василев заяви, че не вижда бъдеще пред новия политически проект на Цветан Цветанов, но пък той може да навреди на Борисов, защото все ще му отмъкне някой и друг процент, а и ще поразбие структурите на ГЕРБ по места. По думите на Василев от подобно развитие интерес има Делян Пеевски, който „от една страна прави проблеми на Цветанов, а от другат страна му ги решава“. Според банкера в момента Пеевски се опитва да открадне и партията от Ахмед Доган.

Попитан дали някога е имал амбиции да става премиер, Василев отговори: „Не съм имал, но не знам защо след като Борисов може, аз да не мога. Но Пеевски е човекът с болните амбиции да управлява държавата. За това свидетелства и неговата майка, но не мисля, че някой би застанал зад кандидатурата му“, завърши Цветан Василев.  Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ИЗВИНЕТЕ, АЛЕКСАНДЪР СТАЛИИСКИ НЕ УЧАСТВАШЕ ЛИ В ЕДИН ГРАБЕЖ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ПРЕДИ 10 НА ГОДИНИ. ТОЙ НАЛИ Е СИН НА ЕДИН ДРУГ ПРЕСТЪПНИК АЛЕКСАНДЪЛ СТАЛИИСКИ, КОЙТО БЕШЕ ВОЕНЕН МИНИСТЪР НА СДС И ЗАПАЧНАХА УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ АБАЩА МИ Е БИЛ ДОНОСНИК НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ЗАЩОТО Е ОЦЕЛЯЛ СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНИ. СЛЕДЕЛ Е АДВОКАТИТЕ КАКВО СА СПОДЕЛЯЛИ ––––– ПРЕДАТЕЛЯ РАЖДА ПРЕДАТЕЛ ! ––––– ДЯДО МУ Е УБИТ ОТ НАРОДНИЯ СЪД, ВЕРОЯТНИ ИМА ЗАЩО, НО ВНУКА Е С ПЪРВИТЕ ПРЪВ КАТО ДЯДО СИ И КАТО БАЩА СИ –––– ХАЛЕЛУЙЯ ! –– СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ – ВРАЦА СЛУШАЛ РАЗКАЗИ ЗА ФАМИЛИЯ СТАЛИИСКИ ОТ МОЯТ ЧИЧО АДВОКАТА ЧОЛАКОВ, КОЙТО Е БИЛ ЖЕРТВА ОТ 5-А ЮРИДИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ В СОФИЯ

  2. Пеевски та Пеевски. Ако си спомним известността му започна от едно негово заканване в парламента срещу многоапартаментния физкултурник и Мутрата че ще им види сметката, след което го предложиха за шеф на ДАНС. Страхът от реалата опасност за възможностите който му се разкриват ескалира у самозабравилите се нехранимайковци до паника и тотална мобилизация на актива им за осуетяване на намерението на противниците им. Наляха огромни средства за организиране на саботажи, инфантилни шествия, малоумно повтаряне на „КОЙ“ и дразнене до припадък, с безобразия по улиците на София, което доведе мекушавата власт на Станишев/Ореварски до стъписване и бързо хвърляне на кърпата. Е, после дойде разгромът на КТБ, Прасчо „КОЙ“ бързо се преориентира срещу замитане на борчовете му към банката, а сега го величаят че едва ли не той управлява държавата. Чак пък такъв акъл, чак пък такава финансова мощ, чак пък такава политическа тежест. Или просто – мехур с малко въздух и многократно преувеличена значимост. Също като измислената харизма на Кобурга /по същество – елементарно лакейничене/ или възхваляваната от мисирките „гениална“ способност на Тиквата да оцелява /по същество – безсрамно купуване на опоненти за коалиционни партньори и преориентирани съмишленици/.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *