Хванаха го: Шефът на КОНПИ ЛЪЖЕ, че ВИП Терасата не била негова! Ипотекирал я е, за да купи жилището! Истината в документи:

„Повече с глупости няма да се занимавам. Очевидно е, че това е компроматна атака срещу мен“. Така гербаджийския шеф на Комисията за борба с корупцията Пламен Георгиев, който тези дни стартира разследване на апартаментите на Цветанов, Цачева и компания, отговори на журналистически въпроси за огромната си застроена тераса от 186 кв.м. със сауна и барбекю, за която сега твърди, че не била негова. но пък я е ипотекирал.

През 2017 г. Пламен Георгиев закупува апартамент в квартал „Гео Милев“ от 156 кв., за който плаща 293 хил. лева, като обявява, че парите са от жилищен кредит. В имотната си декларация обаче шефът на КОНПИ не споменава за огромната тераса от 186 кв., като посочва, че жилището има тераса от 48 кв.

Тайната тераса на Георгиев се оказа всъщност супер луксозно съоръжение. Екстрите й включват сауна за шест души, галерия, зимна и лятна градина, барбекю и душ- кабина.

Шефът на КОНПИ побърза да се оправдае, че терасата не принадлежи към неговото жилище, а е обща част на кооперацията. Междувременно обаче стана ясно, че Георгиев е купил имота с банков кредит за 200 хил. лв. Който кредит е получил като е ипотекирал апартамента, барабар с луксозната му тераса. А това няма как да се случи ако терасата не е част от жилището. В противен случай ипотеката може да бъде обявена за нищожна и ако Георгиев спре да внася вноските си по кредита, банката ще изгуби парите, които му е дала. Защото няма как да отнеме от длъжника си тераса, която не е негова, а е обща част от сградата и нейни собственици се водят всички останали съкооператори.

Т.Е. КАК ТАКА ШЕФА НА КОМПИ Е ИПОТЕКИРАЛ В БАНКАТА ТЕРАСА, КОЯТО НЕ Е НЕГОВА СОБСТВЕНОСТ?!?

Друг странен казус с луксозното жилище е и скандално ниската сума, която Пламен Георгиев заплаща за него. Официалната цена на имота в края на 2016 г. е била 265 хил. евро. Пише го в обява от онзи период. Същото твърдят и кандидат-купувачи, които са ходели на оглед тогава. Те разказват, че се пазарили, но собствениците категорично отказвали да свалят цената.

Но… само няколко месеца по-късно изведнъж същите не просто я свалят, ами направо продават апартамента на половината от тази цена! На шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Самият Георгиев в годишната си данъчна декларация от 2017 г. е написал, че е платил за въпросното жилище сумата от 293 хил. лева. Точно половината от пазарната стойност на имота към онзи момент!

ВИП терасата на Пламен Георгиев

Пламен Георгиев е избран от парламента за шеф на КОНПИ една година преди да се сдобие с луксозното и евтино жилище – през март 2017 г. Тогава за него гласуват ГЕРБ, Патриотите, ДПС и „Воля“ на Марешки. Само БСП са против. Консенсусът на ГЕРБ и ДПС около фигурата му, не е никаква случайност, а показва едно от хилядите пипала на политико- олигархичния октопод на двете партии.

Като шеф на КОНПИ, тези дни Пламен Георгиев разпореди подробна проверка на луксозните имоти на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и пр. – все хора, които преди година са гласували за избирането му на този пост. Как си представяте Пламен Георгиев със сауната и барбекюто на покрива да разследва мезонета с частния асансьор на благодетеля си в политиката Цветанов?

Шефът на КОНПИ отказва да даде каквито и да е обяснения по апартаментната си афера. И само обвинява за разкриването на имотното му състояние медиен олигарх. Очевидно Георгиев визира Иво Прокопиев, който в момента е подсъдим. Нещо повече! От днес Георгиев вече се движи с охрана от НСО, защото, по негови твърдения, имало заплахи за живота му.

Така или иначе, въпросите около несъответствията в имотните му декларации и реалното му имотно състояние, остават. А само по апартаментния му казус и с просто око се вижда, че е извършил поне три вида престъпления – кражба на пари, корупция, укриване на доходи, укриване на данъци и фалшифициране или попълване на документи с невярно съдържание. И не е ясно кой ще го разследва, защото Георгиев оглавява тъкмо звеното, което нищи, разследва и наказва корупцията. Ето до такива абсурди ни доведе мафиотското управление на ГЕРБ. Skandalno.net

Надя Колева,  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *