Франция заяви, че не може да забрани на гражданите си да се бият за Украйна

Министърът на въоръжените сили Себастиен Лекорню заяви, че Франция, като демократична страна, не може да забрани на своите цивилни граждани доброволно да отидат в Украйна, за да се бият на страната на Киев.

„Да, действително има известен брой французи, граждански лица, които отидоха да се бият в Украйна, облечени в украински униформи, като част от украинската армия. И ние, като демократична страна, не можем да им забраним това“, каза министърът в интервю за телевизионния канал LCI. Той подчерта, че Франция не може да забранява подобно нещо на свои граждани ако те не са кадрови военни и нямат връзки с френските военни институции.

Така Лекорню коментира съобщението на руското министерство на отбраната за унищожаването на няколко десетки френски наемници в Харков. За част от убитите с високоточна ракета, се твърди, че са били действащи офицери от френската армия. Френският министър на отбраната опроверга това твърдение и повтори, че френските граждани са част от въоръжените сили на Украйна. Според Лекорню с официалното съобщение за убитите в Харков френски военни Русия се опитва да внуши, че действащи френски военни участват в боевете на страната на Киев в Украйна, тоест – че Париж участва пълноценно в конфликта.

По-рано, на 18 януари, в изявление, предадено от Ройтерс и АФП, френското външно министерство заяви, че страната няма наемници в Украйна или където и да е другаде, а френските граждани в редовете на украинската армия са доброволци. 

Във вторник Министерството на отбраната на Русия съобщи, че неговите въоръжени сили са нанесли високоточен удар по пункт за временно разполагане на чуждестранни бойци в Харков, като по-голямата част от наемниците са французи. В резултат на удара бяха убити повече от 60 бойци и над 20 бяха ранени, припомня ТАСС.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Ега ти и просташката логика. По същата „демократична“ логика в НАТО бяха набутани допълнително толкова държави, където най-демократично се изградиха не индийски, или китайски, а само американски бази.В Крим, както и в Косово трябваше да цъфнат поне 3-4 ам. бази. Е стига толкова. Не само украинците, не само ние, цяла Европа ще гълта отровната демокрация на ам. хегемон.

  2. В такъв случай Макарона не трябва да се сърди на Руснаците, а да им благодари, защото те с унищожаването на френските дебили и олигофрени наречени „доброволци“ са повдигнали значително средния коефициент на интелигентност на французите.
    Ех, де да имаше кой да повдигне средния коефициент на интелигентност на политиците по цял свят.
    Например за нашите политици ще е много полезно следното предложение:
    Предлагам всеки идиот с укронацисткото знаме на ревера или в профила си в социалните мрежи да бъде мобилизиран и изпратен да се бие за тези, които подкрепя.
    Магаренко ще им бъде командващ и ще дава личен пример в атаката (не повече от една), кирчо ще стане ЗКПЧ и ще обяснява на магаренко защо са загубили, въпреки че са били по – силни, свинчо пеевски може с тлъстия си свински задник да бъде използван за укритие поне на една рота.
    А когато Руснаците им уредят една лична среща със степан бандера ние ще им се изпикаем на гробовете.

  3. Французите са толкоз демократични, че нямат нищо против да бъдат убивани в укрина. Ние също.

  4. Да се чисти света от тия “доброволци”.
    Това е положителното-за “доброволците”.
    И за нас.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *