Финансовите лидери на Г-7 предупредиха за нарастване на икономическата несигурност

Финансовите лидери на Групата на седемте най-развити икономики (Г-7) предупредиха за нарастване на глобалната икономическа несигурност в края на тридневната си среща, помрачена от липсата на напредък около тавана на дълга на САЩ и икономическите последици от руското нашествие в Украйна, съобщи Ройтерс.

Срещата им в японския град Ниигата се състоя в момент, когато опасенията за обявяването на дефолт по американският дълг засилиха несигурността по отношение на глобалните перспективи, вече помрачени от запазилата се висока инфлация и фалитите на американски банки.

„Световната икономика показа устойчивост срещу множество сътресения, включително пандемията от КОВИД-19, агресивната война на Русия срещу Украйна и свързания с нея инфлационен натиск“, заявиха лидерите в изявление след срещата. „Трябва да останем бдителни и да запазим гъвкавост и адаптивност в макроикономическата си политика в условията на повишена несигурност относно глобалните икономически перспективи.“

В изявлението не се споменава патовата ситуация с тавана на дълга на САЩ, която засяга пазарите в момент, когато разходите по заемите нарастват поради агресивното затягане на паричната политика от страна на централните банки на САЩ и Европа, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Не остана много за крадене. Кризите ще се развият бързо.

  2. Не ги е срам руснаците – лакоми гъзове такива! Изкльопаха без да им мигне окото 140 милиарда американски долара – и не им им преседна. Краварите ще видят зора, ако мечокът се събуди по-рано от зимен сън и тръгне да търси нещо за закуска. А ако поспи още малко, още по-кофти. Събужда се по-гладен и тогава да не си отсреща му. Ще вземе да му скимне да се разходи от север по Америката, няма кой да го спре!

  3. На 27 април Евростат публикува данни, според които повече от 380 000 души са потърсили убежище в ЕС, което е с 40% повече в сравнение с 2021 г., като 44% от тях са получили статут на бежанци.

    Що се отнася до държавите-членки на ЕС, Германия е на първо място, предоставяйки убежище на 159 400 души през 2022 г. По отношение на кандидатите, общо 109 800 сирийски граждани са потърсили убежище през 2022 г., класирайки се на първо място.

  4. Тия ат Г-7 много лъжат.
    Не е истина това – фейк новина. Ние вярваме в религията джендърхалифат и нашето светло бъдеще като наглосаксонски роби е повече от сигурно.
    Ние сме новите безполови проститутки на всеки негър мераклия и сме готови да храним цяла африка и азия, за да има кой да ни такова…….
    Какво по-хубаво от това. Руски подлоги, да не искате ПАК Русия да ви окупира и да карате москвичи отново, докато ядете демократични банани веднъж годишно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *