Орбан сравни проекта за обединение на ЕС с плановете на Хитлер за световно господство

Унгарският премиер Виктор Орбан сравни проекта за обединение на ЕС със стремежа на Адолф Хитлер към световна доминация, предаде ДПА.

Още от края на Римската империя са се полагали усилия тя да бъде възстановена на същата територия, заяви той в унгарския град Веспрем. „Византия, Карл Велики, германският император Ото, Наполеон и Хитлер – всички те са мечтали и са се стремили, всеки по свой начин, да постигне европейско единство“, продължи Орбан. Според него ситуацията днес не е по-различна. „В Европа днес успоредно и в противоречие битуват независимото съществуване на нациите и идеята за империя, имаме национални култури, неспирно атакувани и взривявани от някакви имагинерни „универсални европейски ценности“, тече разломен процес между държавния суверенитет и, както се изразяват в Брюксел, още по-тесен съюз на държавите в него“, каза още унгарският лидер.

Унгария се присъедини към ЕС през 2004 година. Орбан, който управлява страната от 2014 г. все по-често и все по-яростно се противопоставя на решения на Брюксел, които са в ущърб на националния интерес на Унгария.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Хармония, единство, уеднаквяване, унификация, завладяване, узурпиране, робство са термини със съвсем различно съдържание. (Дадени в низходяща градация)

  2. Браво, това излезе преди часове в Епицентър, но заслужава да украси и този сайт.

  3. Това е така, сред страните от ЕС има неравенство, вижте си и продуктите и магазините, колко са български от тях? Веригите магазини, са също австрийски, немски, даже турски стоки има, къде са българските? Колко субсидии получват страните и какви са разликите в сумите на субсидиите за различните държави, под различни предлози дискриминират част от държавите в ЕС и Европа? А американците допълнително създават проблеми с търговията с газ с Русия и спъват+оковават държавите и хората, а цените скачат, хората и държавите обедняват, Кой иска да стои в такава система, в която няма солидарност, а господари, налагащи единствено тяхната си воля и желания, които вредят на държавите? Кой?

  4. Брех да му се не види.
    Дори Орбан разбрал това, което от години говорим.
    Ццццццц……
    Жалко че в България не живеят българи, които загрявят поне на ниво маджарин.

    • Орбан обаче е спестил да спомене плановете на САЩ, че чрез глад и внос на нови варвари, ще източат кадърното бяло население от блудницата, заедно с индустрията,ноу хауто и технологиите.
      След това териториите ни ще бъдат заселени с 600 млн. неоварвари – техни вечни клиенти, защото само по този начин ще останат вечен хегемон над джендърхалифата.

      • Не вярвам да искат да унищожат бялото европейско население. По-скоро интересите са икономически.

      • Никой и не карам да вярва насила. Просто си казвам мнението, на база на събрани факти. Всеки човек има свободна воля да вярва в каквото пожелае.
        Има доста изказвания на видни личности от нато, англия и краварско, как само чрез мюсюлманството могат да се справят с православните и че това е перфектното оръжие.
        България вече е обезбългариха, обезоръжиха ……..,а след укроесперимента ще сме още по-малко. Как можем да се справим с милиони главорези? Следват нови вакса-периоди, войни, глад ….. астероиди, извънземни …… ЩЕ падне веселба за белите хора.
        Вчера писах някъде че щом дадена нация падне под 8 от 10 на четири годишните спрямо 40 годишните си заминал, а ние българите сме едва 3-4 от 10. Дано поне се събуди заспалият лъвски ген и дадем отпор, за да загинем с достойнство.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *