Юнкер шокиращо: СВЕТЪТ Е В КРИЗА, Европа навлиза в ТЕЖКА РЕЦЕСИЯ заради Китай… Орбан е герой!

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер изненадващо обяви, че светът е в криза, а старият западен ред се разпада под напора на Китай… и нарече премиера на Унгария Виктор Орбан – „герой”.

„Днес не само ЕС, но и целият свят е на прага на голяма икономическа и политическа криза. Разпада се предишният ред. Расте силата на страни като Китай и Индия. Ние си имаме работа с миграционни кризи, с американския президент Тръмп и с все по- сложни търговски отношения със САЩ”, заяви Юнкер в интервю за полското издание „Жечпосполита”. „Ето защо смятам, че Европа преминава през екзистенциална криза. Криза, която поставя под въпрос самото съществуване на Европейския съюз като такъв. Но въпреки това смятам, че тази общност ще оцелее.

Запитан дали има вероятност Полша да напусне ЕС, Юнкер категорично отговори с „не” и  добави: „Полша е с нас, защото имаме общи ценности”.

Тези думи на Юнкер идват на фона на сигнала на най-голямата полска опозиционна партия, която алармира, че управляващата партия „Право и справедливост” подготвя излизането на Полша от ЕС. Същият бе отговорът на Юнкер и по отношение на все по-размирната Италия, управлявана от две евро-скептични партии.

А що се отнася до Унгария… Юнкер коментира следното: Виктор Орбан „винаги е бил герой”, каза председателя на Еврокомисията и подчерта, че винаги е изпитвал огромно уважение към унгарския премиер. Което изказване звучи много странно на фона на факта, че Юнкер неведнъж е „поздравявал“ Орбан с подигравателното: „Привет, диктаторе”.

„Познавам го от втората половина на 90-те, когато за първи път стана премиер. Преди 90-та г. му се възхищавах за смелостта, която показваше като дисидент, още докато съветската армия все още беше разположена в Унгария”, посочи председателят на Европейската комисия.

Без коментар!

„За мен той винаги е бил герой. Аз също имам добри лични отношения с него. И съм сигурен, че той ще каже същото за мен. Да, случвало се е да наричам Орбан „сатрап“ и „диктатор“, но той се смееше на това”.

Така Юнкер коментира анти-глобалистка кампания на Орбан срещу Юнкер и представляваната от него Европейска комисия. Припомняме, че след тази кампания, членството на управляващата в Унгария партия на Орбан „Фидес” в ЕНП, беше замразено.

„Върховенството на закона е крайъгълният камък на ЕС”, категоричен е Юнкер. „От време на време някои страни си позволяват определено неподчинение, в зависимост от това кой е на власт и от етапа на политическия цикъл, в който се намират. Но съм уверен, че след няколко години въпросът с неподчинението няма да е на дневен ред”.

Юнкер отрече твърденията, че е пренебрегнал интересите на страните от Централна и Източна Европа. „Как може да твърдите, че съм против Източна Европа? Направих всичко по силите си, за да позволят на тези страни да се присъединят към еврозоната въз основа на техните постижения. Не мога да нося вина, че постиженията на някои от тях не са били достатъчни”.

Юнкер пиян като талпа

На фона на прогнозите, че след предстоящите избори, Европейският парламент ще се напълни с евроскептични депутати, Юнкер коментира: „Следващият европарламент със сигурност ще бъде по-различен. Но аз вярвам, че на тези избори онези, които насърчават глупавия национализъм, ще платят цената за това”.

Освен това Юнкер отправи прикрита заплаха от името на бъдещия си наследник като председател на Комисията към всяка страна, която реши да изпрати евроскептичен комисар в Брюксел.

„Никой не знае това, но последния път отхвърлих кандидатурите на шестима кандидат-комисари, представени ми от националните правителства”, каза Юнкер. „Не забравяйте, че правителствата просто предлагат комисари. Но председателят на Европейската Комисия е този, който ги приема и разпределя техните отговорности”. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Тоя като тресне две водки -житная не знае кво говори..

  2. АЙСИКТИР БЕ ПИЯНА МАНЕРКО ЮНКЕР ПИСНА НИ ОТ ПЕДЕРАСКАТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС БЪЛГАРОУБИЕЦА МАФИОТ И ПРОСТАК БОРИСОВ И ЦЯЛАТА МУ КРАДЛИВА ПРЕДАТЕЛСКА ХУНТА ГЕРБ ИСКАМЕ СИ ЖИВОТА ОТ ПРЕДИ 1989 ИСКАМЕ СИ ИСТОРИЯТА И ГЕРОИТЕ НИ ИСКАМЕ СИ СИГУРНОСТА И ЗАЩИТАТА НА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА Я ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ТИ СИ ВЪЗДУХА И СЛЪНЦЕТО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВЯРВАМЕ В ТЕБЕ БРАТСКА РУСИЯ КАКТО ВЪВ ГОСПОД И ЗНАЕМ ЧЕ САМО ТИ ЩЕ ВЪРНЕШ ДЕЦАТА НИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПРОКЛЕТ ДА Е ВСЕКИ КОЙТО ИЗЛЕЗЕ СРЕЩУ ВАС БРАТУШКИ ЖИВ ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ

  3. болен мозък е тоя:

    Анонимен 03.05.2019 в 11:00

    Очевидно иска пак да се върне назад в времето, където пак да си прави, изгоди на гърба на другите.

    Относно Русия се надявам Китай да и види сметката :)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *