Фашизъм! Застреляха публично турски адвокат, противник на Ердоган (ВИДЕО)

адвокат застрелянТерор, граничещ с фашизъм, обхвана Турция.

Най-безцеремонно вчера бе убит Тахир Елчи-председател на камарата на адвокатите в Диарбекир. Той бе застрелян като куче от двама неизвестни стрелци и то пред очите на журналисти, които се бяха събрали на пресконференция по дискутирани в страната съдебни теми.

Неизвестните открили огън по групата пред мястото за пресконференцията и освен Тахир, са  ранени  един полица и трима журналисти, които са били прекалено близо до него.

Само адвокатът обаче  е починал малко по-късно в болницата, тъй като той е бил мишената, а останалите са се случили на пътя на куршумите.

Беше лансирана версия в медиите, че убийците са  членове на Работническата партия на Кюрдистан. Това твърдение обаче е доста съмнително, тъй като Тахир  бе арестуван на 20 октомври тази година за антиправителствено поведение, понеже  заяви публично, че  поддръжа на РПК. По тази причина бе прибран в ареста и е някак странно след защитата да бъде убит от защитените.

Снощи около 2000 демонстранти се събраха в Истанбул да протестират срещу политическото убийство, но веднага бяха разгонени с водни оръдия, което отново показа, че в Турция демокрацията е химера.

Елчи бе известен и  като един от най-сериозните  врагове на президента Ердоган и неговата клика..

https://youtu.be/mkAc8N5MjtU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *