УНИЦЕФ: Над 13 хил. деца са убити при израелската офанзива в Газа

Детската организация към ООН заяви, че над 13 хил. деца са убити до момента в Газа от израелската армия, като добави, че отделно много деца в момента са особено тежко състояние заради хронично недохранване и „дори нямат сили да плачат“, предаде Ройтерс.

„Хиляди други са ранени или дори не можем да определим къде се намират. Възможно е да са затрупани под развалините… Ние не сме виждали такова ниво на смъртност сред децата в почти никой друг конфликт в света“, каза изпълнителният директор на УНИЦЕФ Катрин Ръсел в предаването „Face the Nation“ по Си Би Ес . „Била съм в болнични отделения с деца, които страдат от тежка анемия, недохранване – в тези отделения цари пълна тишина. Защото децата, бебетата там нямат сили дори да плачат.“ Ръсел каза, че има „Израел саботира влизането на камионите с помощи в Газа.

Експерт на ООН заяви по-рано този месец, че Израел умишлено спира доставките на храна и вода за Газа като част от „кампанията си да унищожи палестинското население там чрез глад“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Този геноцид в Газа е престъплението на века, подкрепяно пряко от „нашите стратегически „партньори с пари, оръжие и със сила.Това го каза не филанкишията, това е нашият натовски генерал-президентът. Зад тях като умрели лисици стои сгушена цялата демократична общност от ГРАДИНАТА, от т.н. обединена Европа. И нито дума, ни вопъл ни стон.Основната им грижа на Ингилизите както винаги е да извличат максимална полза сега и в бъдеще, за сметка на стотици и хиляди живота, особено пък ако са руски, техните врагове от столетия. Ние автоматично попадаме в същата категория, само дето с нас разправата е по-лесна и по бърза, щото имаме и такива политически бисери, каквито няма никъде другаде.

  2. Да се коригирам, президентът е говорил само за стратегическите партньори, към които сега трябва да причислим и англичаните.

  3. уницеф и останалите дъщерни НПО-та на сатанистите от ООН кога ще покажат данните за милионите избити и продадени българи през турското робство?

    • Лошо е да избиеш няколко хиляди мюсюлманчета, но когато избиваш цял един народ православни и нещо супер-демократично и цивилизовано.

  4. Няма значение каква е религията, когато става въпрос за убийството на деца. Някога не е имало нито съвременните средства за войни, нито за комуникация. Сега всяка мръсотия се вижда като на екран, а мълчанието и съгласието такива убийства да продължават е против Бога и всичко човешко. Така че Западът се опозори пред целия свят и прошка няма да има НИКАКВА.

    • Това ли си разбрал от написаното?
      Някъде да прочете, че си падам по избиването на дечица от друга вяра?
      Някъде да си прочел, че съм чифутски фен, или на хазарската мафия?
      И гледам пак оправдания си търсиш, как преди нямало кой и как да види и затова си мълчал…… Как тогава на това нямане целият руски народ е разбрал, че ни колят масово и се е юрнал на ти спасява, заставяйки на практика императора си?
      Ти как знаеш, като е нямало кой да ти каже и като си разбрал та какво? Оправдаваш кланетата, щото си толерантен европеец?
      И накрая, как така прошка нямало да има, кво си решил да им правиш на запада?

  5. Не ме вкарвай в излишен диалог бе Човеко, не си ли разбрал досега, че имаме близки оценки на събитията.Съсипват ни брутално и нагло, ам.посол така се е разпищолил, че съвсем скоро няма да остане нищо от нас. От къде се пръкнаха толкова много подлоги, толкова много продажници да се чуди човек.

    • Имат си план „хората“ и следят да се спазва, а такива като нас като го напишат, ни обявяват за теоретици на конспирацията :)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *