ЗА МЪРТВИТЕ ИЛИ ДОБРО – ИЛИ ИСТИНАТА

Достойна е максимата, разпространена в цял свят, която гласи: „за мъртвите или добро, или нищо.“ Тя предпазва от хулите на живите този, който вече не може да се защити. Този, който вече е застанал пред Вечния Съдия. Но в нашата епоха си проби път новата поговорка: „за мъртвите или добро, или истината“, която, според мен е по-подходяща за разделното време, в което живеем. Няма нужда от куртоазия към мъртвия, истината за делата му трябва да бъде изречена – това е най-справедливото отношение към покойника. В някои изповеди на хора, върнали се в нашия свят след клинична смърт, съм чела признания, че лъстивите приказки, които съчиняваме при погребенията, за да възвеличим името на мъртвеца и да разхубавим недостойните му действия приживе, се отразяват върху душата му като удари на бич „от скорпии“, нанасят й незарастващи рани и той съвсем не ни е благодарен за лъжите, произнесени над тленните му останки. Мъртвите нямат нужда от нашия фалш. Духовният свят не търпи лицемерие.

Кончината на патриарх Неофит не е повод да бъде спусната върху неговата личност тая слузеста мъгла от фалшиви възхвали, в която политическите нищожества и мисирките ни потопиха преди погребението му и подир него. Истината е, че Неофит ни най-малко не заслужава квалификацията „духовен водач на българите“, която му даде нескопосаният словоиграч Радев. Управленската измет в България дарява подобни щедри епитети само на тия, които не й пречат. На тия, които се правят на слепи и глухи, на тия, които предпочитат да не чуват и да не виждат пристъпленията й. На тия, които си мълчат. Такъв оглушителен мълчаливец беше блаженопочившият първенец на БПЦ, новопредставеният пред Твореца патриарх Неофит.

Нито веднъж, нито той, нито неговият клир, не взеха ясно отношение по никой от жизненоважните въпроси на християнството и човечеството. Мълчаха като щрауси, забили глави в пясъка. Разтлението на българската църква се развихри с още по голяма сила по времето на Неофит, защото той избра ролята на опечален наблюдател, а не на деятелен християнски пастир. Неофит беше малодушен човечец – с ръка на сърцето бих го нарекла мижитурка – без да смятам, че обиждам Господа с тая искрена дума – пред Господ всички сме равни. Напротив, Неофит и владиците му обидиха Господ като не се възпротивиха на сатанистките гаври с християните по време на т.нар. „ковидпандемия“, служеха пред Божия олтар със сатанистки маски, а на вратите на храмовете бяха написали: „Влизането без маски не се разрешава!“. Аз не чух Неофит да се е възпротивил на сатанистката забрана да се празнува по времето на пЛандемията  Възкресението на нашия Бог Исус Христос – в църквите, с всички ритуали, така, както повеляват църковният канон и българската историческа традиция. Каза ли Неофит една дума в защита на опустошеното ни Отечество, излезе ли с проповед в подкрепа на сиромасите? Обяви ли се срещу смъртоносните ваксини? Вдигна ли глас срещу геноцида в Газа? Заклейми ли продажната паплач, която ни мачка 34 години, осмели ли се да анатемоса убийците на България? Противопостави ли се на насажданата от сатанистите омраза към нашата Освободителка – братска Русия? Напротив, отиде в болницата да миросва Боко Мутрата – тартора на престъпната сган, загробила страната ни – и с това си лепна неизличимо петно. С това петно на челото Неофит ще се яви – и вече се е явил – пред Съда Господен. Нелепо е да го славим като „духовен баща на българите“, при положение, че беше просто един фигурант. Духовният баща на българите в съвременната епоха още не се явил!

Не отричам, че Неофит беше културен и образован човек, възпитан, с приятни и подкупващи маниери. За разлика от 90 процента от българските попове и йерарси. Запознах се с него по повод журналистически материал. Беше отдавна, той беше викарий на патриарх Максим ( може и да греша точния му тогавашен сан ). Но да си образован и възпитан е едно, а да бъдеш Православен Пастир на българския народ е нещо съвсем друго. От Патриарха Български Бог и Народът изискват качества, каквито Неофит никога не показа. Първенецът на Българската църква трябва да бъде Христов воин, неустрашим противник на сатанизма, пазител на своя народ-мъченик. Трябва да бъде – не на думи, а на дела – наместник Христов в българската земя. Такъв е дългът и на всеки свещеник и монах в БПЦ.

Оправдаваха го с болестите му. Не, болестите не са оправдание за бездействието му. И може би те дойдоха като възмездие за неговото малодушие. Това малодушие, заради което днес го превъзнасят еничарите. Лошо е, когато предателите на България в един глас прославят някого. В отвъдния свят тия славословия ще бъдат рана за душата му.

Страшното е, че тези, които сега ще се борят да наследят Неофит, вероятно са още по-недостойни за патриаршеската корона. Но аз не губя надежда, че в недалечно бъдеще сам Бог ще избере Христов Апостол, който ще седне на българския патриаршески трон.

Казах това, което мисля, пък нека този, който не е съгласен с мен, ме заплюе. Но ако има грам почтеност, нека първо ме опровергае със смислени доводи.

А отговорът на въпроса защо Президентство, Министерски съвет, НС и прочие „висши държавни институции“ погребват българския патриарх с БТР, картечница и пушечни залпове, е много простичък:

Какво може да се очаква от сбирщина тъпаци – само КИЧ и СРАМ.

Автор: Милена Върбанова

Скандално.нет: Погребението на Патриарха бе използвано от властта като елемент от операцията за психологическа подготовка на населението за война

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

33 коментара

  1. Е Милена, има един актив патриарха, помогна за недопускане подписването на истамбулскката конвенция, с която официално ни вкарваха в джендърския рай. Освен това да се бори за народа си в колонията, в толкова разделеното ни общество е почти самоубийство.Те нашите евроидиоти колко пъти посягаха на президента със заплаха импийчман, та на митрополита ли щяха да цепят басма.

    • Макар че този „актив“ на Светия Синод беше съвсем половинчат, защото по-късно БПЦ изобщо не се произнасяше по въпроса за ИК, аз не съм включила точка ИК в оглушителното мълчание и бездействие на Неофит. А щом го е шубе „да се бори за народа си“ и приема това за самоубийство, защо изобщо е станал патриарх? Щом те е страх от мечки, не ходи в гората! Не, днешното време не търпи страхливци начело на християнството и още повече на православието. Отец Боян Саръев беше истински християнски пастир, а не Неофит.Именно от отец Саръев съм чула, че щом те е страх да бъдеш християнин и да се опълчиш срещу злото, по-добре не ходи „в гората“. Неофит можеше да си прекара животеца мирно и тихо, в някоя библиотека, като книжовник.

  2. Потресаващо мнение! Госпожа Върбанова изостави историята и се втурна в нашето съвремие с такава страст, че трудно може да се определи характера на нейния материал. Не той не е само лично нейно мнение , той не е „само мои мисли“. Върбанова няма да успее да ни заблуди! Нейните мисли се търкалят будни в главите на много българи, дори и да оставим настрана картечницата след която бяха „поставили“ Неофит. Но нейната прозорливост, нейната непримиримост към фалша будят респект! След като тя приема Неофит за „малодушен човечец“ (преднамерено спирам цитата до тук защото с продължението му аз не съм съгласен) какво ли си би помислила за мен? Да тя не ме познава но аз и обещах, че ще я намеря във Враца и ще я целувам където и да я видя! Страхувам се малко, но какво пък – „мечка страх, мен не ме е страх“ – ще я целувам! Тя заслужава неизмерно повече – любовта на всички които отварят този единствено правдив сайт в България.

  3. Давай 200 лв. за кръщаване и изчезвай каза:

    Нещата са точно така, поздравления за прекрасната статия. Не съм видял свещеник да помага на бедни или болни, един от голяма столична църква ми каза, че съм луд, когато го попитах защо не пускат бездомните да спят там в най-големите студове.

  4. Г-жо нямам нито грам критика към статията, напротив приемам я както всеки път, само съм любопитен ще намери ли сили нашият президент или премиер, или задкулисният диригент, да поздрави Агресора, осъдения в Хага, болния и почти умрял, Владимир Путин.Ще оцени ли целият този наш политически „елит“ мъдрия избор на цяла Русия, или ще продължим да се утвърждаваме като гниди, като доброволни колониални душици. Ще продължим ли да се лигавим с тези евроатлантически ценности, които са съсипали не само нас духовно.Толкова хубави анализи поместват в тоя сайт.

  5. Пристан сал твоята душа за светлината каза:

    Патриарх Евтимий отколе Богу се представи и след него патриарси земните дела редят. Щеш общение с Бога отиди в скришната си стая и Богу изплачи. Посредник измежду небесно и земно сал е папата, наместник Бога на земята и в папистиката израз има, на Папата ще се оплача, знаиш ли кой е моя папа. Друго тревожи нашата вяра, последния ни бтр извози патриарха, и замина за украина, а идващия патриарх кой ще вози

  6. Госпожо Върбанова, споделям вашето мнение. На 25.09.23 изпратих по емайл писмо адресирано до Патриарх Неофит. Поводът беше мълчанието на Светия Синод за начина, по който бяха екстрадирани двамата руски проповедници. На 24.09.23 депутатът Пеевски нареди по медиите незабавно да се отвори църквата, а на 25.09.23 той благодари по медиите на Патриарх Неофит за мъдрото му решение, бих казала, по-точно, защото е послушал нареждането му. Изпратих на Негово Светейшество и извадка от Господното Призвание към Българския народ, дадено чрез Учителя Дънов, отнасящо се до духовната мисия, които имаме с Русия. Знам, че не се признава от църквата, но го помолих да се запита: „Ако това е истина? Какви могат да бъдат последствията за всички нас, неспазвайки Господната воля?“ Изрично подчертах, че не очаквам отговор. Бях и съм много обезпокоена от тази зловеща русофобия, натрапвана ни от тези, които служат на тъмните сили. Госпожо Върбанова, респект за изявлението ваше мнение.

    • В името на Исус ли сте кръстена, или в името на протестанта-дъноФ?
      А нещо да кажеш, че Патриарх Неофит единствен имаше смелостта да разбута сатаниското съборче в Крит, за да не може адовите изчадия да превземат православието?
      В края на краищата, всеки получава от Бог, каквото заслужава!

  7. Благодаря,господин Иванов, господин Кънчев, господин Петров, госпожо Екерман! Благодаря и на вас, приятели, които сте използвали никнейми. Госпожо Екерман, подлото мълчание на БПЦ и патриарха по повод изгонването на руските свещеници, нелепостите, разпространявани във връзка със собствеността на земята под Руската църква и общото обругаване на православна Русия, показват само едно – БПЦ трябва да се обнови с нови личности, силни духом, предани на Бог и България. Колкото и да не ни се вярва днес, че това е възможно – то ще стане в много близко бъдеще.

  8. И аз бях отвратен от сагата с изгонването на руските духовници, от споровете чия е земята под руската църква, но това е зададения ход на нашите лакеи, за да отвратят Русия от нас. Щото няма по-гадно качество от неблагодарността. И това е зададената от посола линия, която се изпълнява стриктно, щото след украинците, ние сме следващите съчки за огъня, ако дремем все така щастливо.Празнуването на националния празник на Шипка беше един хубав знак от нас, но гадостите продължават.Нашите ИЗРОДИ напълниха щастливо учите си с молитвата на Вартоломей, на гръцки език, добавихме и други гадни щрихи към събитието с това военно изпращане, за което президентът е дал одобрението си. Пак и отново чакаме, както е напомнял проф. Иво Христов, някой друг вместо нас да свърши работата, щото ние сме нисши духом.Няма място за благодарности, удовлетворението е взаимно.

  9. Поклон пред тези, които имат достойнството и доблестта да пишат истината в този единствен и казващ ИСТИНАТА ЗА КОЧИНАТА в която разни мизерници от президент до най-дребен кмет на село забъркват ежедневно!

  10. МНОГО ТОЧНА СТАТИЯ.АЗ ЛИЧНО РАЗБРАХ ПОНЕ НА СНИМКА КОЙ Е ПАТРИАРХХА , ЧК КОГАТО УМРЯ.КАКВАТО ДЪРЖАВАТА, ТАКАВА И ЦЪРКВАТА.БИЛ ДУХОВЕН ВОДАЧ. НА МЕНЕ МИ Е ВОДАЧ ТОЛКОВА ,КОЛКОТО И БОЦИ.

    • Стани сатанист-католик, дъновинст-протестант, или мюсюлманин и ще си доволен. Има хиляди цигански врачки в ютуб, които са много по-известни и ще те водят по-правилно от православните ни свещеници.
      Дори правото всеки дебил да има възможност да си „издруса“ простотиите с главни букви, води до унищожението на православно България и превръщането и в територия заселена с неопределени тълпи от шебеци.

  11. Въпросите свързани с изгонването на руските свещенници ме провокира да споделя едно свое мнение. Аз мисля, че основна чарта от характера на българите е тази свързана с Русия. Не може да се нарича българин, човек който не обича Русия. Любовта ни към Русия ни е извадила от безброй житейски бездни и тя ще пребъде и в бъдеще. За мнозина българи, политическите напъни, тази любов да бъде унищожена, обругана, забранена дори са просто смешни. Няма как да ми забраните да обичам Русия и всичко руско – каквото и да било. Пропагандните напъни, политическите плювки , желязната преданност към новия евроатлантизъм са безсилни да променят както за мен, така и много други хора. Нека да си хабят силите в това да ни откъснат от Русия – така нямат време да се занимават с други по-отвратителни и по опасни неща! Който не е виждал успокоението което обзема руснаците когато разговарят с нас – българите, той е или слепец или глупец а може и двете заедно. Ние сме едно – една вяра, една душевност, един мироглед, едно нерушимо от нищо отношение един към друг.

  12. С много нещата съм съгласен, тъй като и аз съм на това мненее. Но честно казано ми дреме за газа, колкото и на газа му е дремало за пет вековните турски кланета и геноцида над православните българи.
    Винаги съм бил и ще си остана противник на всеки оплюващ Българската Православна Черква, за свой кеф. Без нея сега всички плювачи щяха да пишат обрязани и на друг език хвалебстия за аллах.
    35 годишното чакане на лидер не се състоя и сега се чака Божият Апостол……

    Ама на никой така и не му направи впечатление или просто си замълча, че в Български Православен Храм някакво си турско попче пя на гръцки. Малко че това антибългарско същество го прави във всички български храмове в турция, ами и тук го наложи и тишината е тотална. Цар Михаил и Симеон Велики са казали на какъв език да се прави, но………. нека поплачем за газа.

  13. Като капак на всичко церемониалмайстор беше Турския Византиец Вартоломей, американски агент и осъществи нареждането им за разкол в Православието.
    Тази Византийска слуз говори за руската агресия в УСрайна, като един евроатлантически политик а не като духовно лице.
    Той домъкна и Укро Нацисткия поп, който не беше нито поканен, нито е признат от БПЦ.
    Крастави магарета а не свещеници.

    • Укро попът-нацист е официално доведен от „българи“, но от страх да не ги хванат приписаха заслугата на турското попче.

  14. Аз не бих съдил толкова строго, мъртвият вече Патриарх. След смъртта на Патриарх Максим, той беше най-добрият избор, от съществуващите възможности. Един Бог знае какви процеси са текли под църковен покрив, във времената на „прехода“. Ако направим аналогия с БКП, която загуби водещата си роля на „духовен“ водач, но пък вождовете ѝ и отроците им, успешно я трансформираха в материална, пред БПЦ стоеше обратната задача, да си върне ролята на духовен водач. Да но това е все едно, да очакваш да стане чудо от нищото. За всички години, в които църковните дела са меко казано неглижирани, там влизат и се устройват не съвсем духовни лица. Има и истински, но както знаете в „мускулните дела“ като покачване по глави, изблъскване, подмазване, набутване, те са аутсайдери. Не мога да кажа със сигурност, дали всичко в издигането на покойният е било чисто, но ми изглежда много вероятно. От тази гледна точка е голяма победа, точно той да заеме най-високият сан. За „алтернативните“ изобщо не говоря, но и в самата БПЦ имаше много „нинджи“, готови на всичко. Сега е още по-страшно, защото буйният растеж в благосъстоянието на Църквата ги изстреля по върховете. От тази гледна точка, можем да кажем, че изпуснахме възможност, докато този благ и смирен човек беше жив и носеше короната. Този момент мина. Очаквам да видим в бъдеще, един напорист и всебутащ се вожд на БПЦ, която окончателно ще стане БПЦ ООД. Тогава, може би, няма да сме толкова строги съдии. Политиците, златните ланци и надменното поведение ще станат норма, докато народът се осъзнае, че църквата принадлежи на Бог и Той ни е дал, да я пазим чиста. Дано!

    • Не се притеснявай, то на територията на България всеки е съдия и прокурор. Сорсоидите започнаха атаката срещу православието и сега вече всеки разбира повече каноните от владици и патриарси. Не че няма черни оФци сред поповете, ама с непрестанното писане против БПЦ, освен да се множат безродниците и вярващи в дъноФ, вангЪ, богомислства, белибратства, шамани, влъхви, гледачки, врачки и всякакви други шарлатании….. друго няма да се получи. Все пак това е и главната цел на сатаната.

  15. Към Иван: Не съм никакъв съдия, но съм твърдо убедена, че само „благост и смирение“ не са достатъчни качества за един православен духовен пастир. Прочетете по-добре статията. Към FuckEU: Съжалявам, че в тоя текст виждате „оплюване на БПЦ за мой личен кеф“ – аз се опълчвам срещу фалша, с който беше идеализиран един мекушав и безкрайно удобен човек. И още: Българската църква през петте века турска робия, макар и лишена от йерарси,е била щит за нашия народ. Съществувала е в народните низини и е била дълбоко свързана с тях .Тя наистина е изпълнявала ролята на духовен водач. Вазов пише, че борбата за свободата на България е започнала с Паисий – един монах и стигнала своя връх с Левски – един дякон. Днешната БПЦ е съвсем различна формация, отделена с китайска стена от народа и е абдикирала от дълга си – също като държавата. И знаете ли, в известен смисъл малодушният Неофит си е заслужил фарса, в който превърнаха погребението му. Ако проклиняше еничарите и им се противопоставяше на всяка крачка, нямаше за то турят на лафет, окачен за бронетраспортьор с картечница, а щяха да претупат опелото, без помпозности в просташки мутренски стил. Което би било много по-достойно изпращане.

    • Вие явно не Сте ме разбрали. Пастир се избира, когато има много кандидати. Когато всички са вълци и само бай Иван Циганинът е човек, той е пастирът, с всичките си достойнства и недостатъци.

    • Милена, въобще не ставаше дума за плюенето от теб за личен кеф, а за повсеместните храчки, които вече 35 г. не спират по Черквата ни.
      Точно това оплюване, според моето лично мнение ражда безродници и ги тика към разни протестански секти, като на дънов, или разни бели, черни, лилави братства. Днес четох дори, че имало и православни темплиери, които обикаляли по български училища да учат децата ни на християнски ценности…..
      В крайна сметка в Свития ни Синод има 3-4 достойни човека, има такива и владици и попове. Нека не слагаме всички под един знаменател.
      Не съм общувал с Патриарха и не го познавам, за да съм твърд в мнението ти, че бил мекушав, но в крайна сметка точно той и Православната ни Черква се опълчиха на целия свят в Крит и не допуснаха затриването на Православието. Само затова и непризнаването на разколниците в скопие и киеФ, никога няма да тръгна да го плюя човека.

  16. Анти-православната тенденция по принцип не ме учудва и смайва. Пиша за геноцид над православните от доста години и никой не вярва, все пак „българинът“ вече е модерен-демократичен европеец, а в антицивилизацията е нормално да си богоборец и доста куул да си мюсюлманин или сатанист.
    Както по-горе написах, каквото сме заслужили това и ще получим. Слугите на сатаната, няма как да очакват Бог да ги спаси.

  17. Към Иван: Доводът Ви с Иван Циганинът, който единствен бил българин ( Вие пишете „човек“, но аз засилвам гротеската в израза Ви ), е впечатляващ, но ( винаги има „но“ и то не едно ): 1. Доколкото ми е известно, сили, външни за БПЦ, са натиснали ( по традиция ) за избора на русенския митрополит за патриарх на България. Може би именно за прекалената му „благост и смирение“. 2. Защо този смирен и благ патриарх се свърза в толкова тясно приятелство тъкмо с Боко Мутрата? Не може ли правилно да преценява личностите и техните постъпки? Светият Синод буквално осинови Мутрафона и ни го даваше за пример като порядъчен християнин. Така БПЦ благослови мафията и я въздигна в православно достойнство. Гнус ме беше да гледам Главната Мутра и аверите му как се черкуват, кръстят и причестяват под умилените погледи на православните пастири. Нашият Бог Исус Христос също е бил смирен и благ, но прогони търговците от храма. Е да, те му отмъстиха. Исус приключи земния си живот на 33 г. на кръста, под трънен венец, оплют и оклеветен като престъпник. А патриарх Неофит свърши на бронетранспортьора с картечницата, оплакан от всички Юди. Когато Юдите ревнат в един глас за някого, това е лош атестат за него. Към FuckEU: Вие бъркате причината със следствието. БПЦ не е слаба поради нападките на разните враждебни култове и секти, а именно вътрешната й слабост позволи на тези секти и пр. да завладеят нейната територия в съзнанието на българите. Както паразитите нападат болното тяло. Слабостта й се корени в разнебитването й по време на соц. режим, напълването й с агентура, „атеизирането“ й. Материализмът, атеизмът, невярата в Христовите завети, превръщането на „черквата в търговия“, както пише Ботев, са днешните движещи сили на 90 процента от духовниците. Тя е напълно откъсната от най-важните проблеми на българската нация, от житейските болки на обикновения българин. Тя не помага на бедняка и не клейми престъпника. Тъкмо това я маргинализира. Аз ни най-малко не споделям омразата Ви към учението на Петър Дънов, Бялото братство, Ванга. Смятам, че човек може да бъде техен последовател и в същото време праведен християнин. Други са враговете на Православието. Но срещу тях Неофит, Синодът и цялата БПЦ не пророниха ни гък, ни мък.

    • Не смятам, че бъркам, в това което казвам, но дори да е така, до колкото ми е известно, България е колония от 35 години и БПЦ е единственото нещо неовладяно от сатанистите. Адовите секти дойдоха с така наречената демокрация – не са създадени нито от Черквата ни, нито от пречещите на всички и за всичко комунисти, които не ги допускаха. Власт им дадоха хората на дъноф, щото са добрички, цивилизовани и демократични. Не изпитвам никаква омраза към нехристияните, стига да не ми налагат техните глупости и да не лъжат нагло, че са християни.
      Общо взето сме на едно мнение и не виждам причини за спор дори. Но дъноФ е протестант-американски възпитаник. Оксиморон е да си православен християнин и да вярваш на чужди богове.
      Все едно брадатите сирийски майки с главорезни наклонности, дето ни водят на орди да кажат че са праведни християни, защото вярват в аллах…
      Нали няма смисъл да обяснявам на един историк, че повечето хора, кой сам кой чрез пропагандата, или от мързел да мисли се поддават на облъчването? Все някой трябва да им показва пътя, а прогонването им от православната вяра, никой не може да ме убеди, че помага на българите и България.
      Хазарската мафия успя да направи от българите за нула време – гърци, сърби, румънци, молдовци, македонци, албанци, укри ….. та няма да се пробват ги върнат в езичеството.
      Приятен ден и чакам с нетърпение новите материали.

    • Уважаема Милена Върбанова, в настоящето, когато и да е то, светци няма. Има такава широко известна поговорка. Забелязал съм, че веднага след смъртта хората са склонни да правят едни изводи, а по-късно, виждайки и научавайки други факти, да си променят мнението. Когато човек бърза рязко да отсече, с убедеността на своето „знам“, „познавах“, „видях“, има голям шанс по-късно да се срамува, личен опит. За това истинската наука, не бърза да коментира фактите. Приемам Вашето виждане и всички емоции, които са го породили, даже много от тях споделям, но е рано за тежки думи. На жив бих се изплюл в лицето, с всичкото последващо продължение, но за мъртвец има Кой да съди. Готов съм да споря и с Фъки, за екзалтираните му разсъждения и защитата на нещо, което не е нищо, но не е това темата.

  18. Или по-точно – за мъртвите или добро или нищо, а за мъртвите „царе, папи, патриарси“ – само лицемерие и крокодилски сълзи. За да се върнем в точката, от която тръгнахме.Не можем да се отдалечим от тая матрица.

  19. За кой ли път ще кажа – примирените, бездейните, равнодушните , наплашените, нечулите,невиделите, не са добри хора. За мен те са съучастници на злото, необходимата му среда. Неслучайно се казва, че мълчанието е знак на съгласие. Но глупаво е да въртим едни и същи коментари. Аз млъквам, вие можете да продължавате.

  20. Техническа бележка. По-рано системата запаметяваше имената, оттам идва и моят сегашен пропуск да си пиша всеки път името. И двата коментара на Анонимен са мои.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *