Университетът „Браун“: От 2001 г. насам САЩ водиха Войни в 85 страни, Убиха 4 млн. души и прогониха 60 млн. от домовете им!

Мащабно изследване върху „Военните интервенции на САЩ по света през последните 20 години и финансовите разходи за тях“, направиха учени от авторитетния американски частен университет „Браун“. Целта на изследването е да очертае пълната картина от налаганата от САЩ „демокрация“ чрез войни. Какви са реалните резултати от милитаристичната външна политика на страната от 2011 година насам. Ето някои от основните факти, които учените са събрали и изследвали:

– От 2001 година насам САЩ са водили военни действия в 85 страни по света. В тази бройка са включени и т.нар. контра-терористични операции, 41 военни кампании, битки водени директно от американски военни, или техни проксита, атаки с дронове, и пр. Тази внушителна цифра (85) ясно показва ролята на САЩ като световен жандарм, която сами си присвоиха, без някой да ги е молил или искал помощта им.

-Поне 800 000 души са загинали от директни военни действия, покосени от бомби, ракети, снайпери и дронове. А още 4 пъти по толкова са косвените жертви на американските военни и техните проксита. Или общо – 4 млн. души.

– Над 330 000 са жертвите на директни удари с американско оръжие, насочено от американски войници – това са цивилни жертви, сред които деца и старци.

-Вследствие на американските войни след 11 септември между 37 и 59 милиона души са били прогонени от родните си места или принудени да напуснат страната си. Това е най- голямото преселение вследствие на войни или катастрофи от началото на 20 век, с изключение на Втората световна война. Ето кои са най- засегнатите народи: 5.3 млн афганистанци, 9.2 млн. иракчани, 7 млн. сирийци, 4.4 млн. йеменци, 4.2 млн. сомалийци, 3.7 млн. пакистанци, 1.2 млн. либийци. Тези миграционни вълни бяха поети основно от други страни в Близкия Изток и от Европа. В резултат на това, някои от най- големите европейски страни вече са с трайно променен етнически състав и религиозна и културна идентичност, което пък доведе до възход на националистите и крайните десни.

-Разходите за войните на САЩ след 11 семпември са стрували на страната над 6.4 трилиона долара. Друг е въпросът, че парите за това съвсем не са взети от американския данъкоплатец. САЩ е страна, която чрез перфидни финансови схеми и печатане на необезпечени с нищо долари – сраде от целия останал свят.

Не е обаче задължително обаче една страната да бъде превърната в арена на американски военни действия, за да пострада тежко демографски, като загуби голяма част от населението си заради емиграция. България е най- подходящият пример. 30 години след началото на „демократичните“ промени у нас, 2.5 млн. българи са напуснали трайно страната. Въпреки че от години е членка на ЕС и НАТО, България продължава да е най- бедната в ЕС, с най- ниска продължителност на живота, с най- лошо здравеопазване и социална политика. А резултатът от всичко това е тотална не само демографска, а и цивилизационна катастрофа. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *