Унгария: Западът да даде гаранции за сигурност на Русия, а не членство на Украйна в НАТО

Ако искат прекратяване на войната, Западните държави трябва да предоставят гаранции за сигурност на Русия и да се откажат от идеята да приемат Украйна в НАТО. Това заяви ръководителят на кабинета на министър-председателя на Унгария Гергели Гуляш в своя реч пред студенти от летния университет във Вите (регион Фейер), предаде информационната агенция MTI.

Гергели Гуляш – ръководител на кабинета на унгарския министър-председател

Западният свят, който подкрепя Украйна, трябва да предостави гаранции за сигурност на Русия, което значи в никакъв случай да не приема украинците в НАТО“, категоричен бе Гуляш. Той също така повтори позицията на унгарското правителство, че преговорите за уреждане на украинския конфликт ще са ефективни само ако САЩ участват в тях заедно с Русия и Украйна.

Освен това, според MTI, ръководителят на кабинета на унгарския премиер е предупредил, че Украйна „вече няма реални шансове да си върне териториите“, които Русия вече обяви за част от своята федерация.

Унгарският премиер Виктор Орбан изрази сходно мнение в скорошно интервю пред американския телевизионен журналист Тъкър Карлсън. Той е убеден, че западните страни трябва да забравят за интеграцията на Украйна в НАТО и да преговарят с Русия за нова международна архитектура на сигурността. Що се отнася до разговорите за връщане на територии на Украйна, в частност Крим, Орбан ги смята за напразни. Според него „такива очаквания са напълно нереалистични“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ГОСПОДИНЕ НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ,РУСИЯ НЕ ВЯРВА НА ЛЪЖИ.
    ТОЗИ ЗАПАДАЩ ЗАПАД КОЛКО ГОДИНИ ЛЪГА НАЙБРУТАЛНО СЪЩАТА ТАЗИ РУСИЯ.
    МИСЛЯ ЧЕ ИЗНЕВИРЯВАШ НА ОРБАН.ДА НЕ БИ ДА СИ ТРОЯНСКИЯТ КОН В УНГАРИЯ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *