Умира или Възкръсва Западът! Коя е причината за тежките противоречия в оценките на западните икономисти! Вижте Истината:

Знаете ли защо едни световни икономисти твърдят, че САЩ са на ръба на икономически колапс и на прага на нова и много по-тежка Голяма депресия от онази през 30-те години на миналия век… а други говорят, че страната е в икономически подем. Едните обясняват, че Европа е в рецесия, в системна криза и в невиждан икономически спад, а други провиждат „видимо възстановяване“.

Причината е много простичка – наука Икономика не съществува. Всичко, което доминиралият доскоро Запад и неговите икономически институти и финансови институции изнасят като икономически статистики е фейк и лъжа. Затова и в днешните „процеси“ се намира все по-малко логика.

А нещата са прозаични: За последните 80 години Западът колонизира планетата, а ненаситните западни олигарси зинаха ненаситните си усти с апетит за минимум 3 свята. Веднъж добили контрол върху почти цялата планета, алчността им ги накара да напечатат планини от хартийки, с които да грабят колкото се може повече ресурси от финансовите и икономическите си колонии – тоест от останалия свят. Но останалия свят постепенно се освободи и еманципира от западните си господари и последните потънаха до козирката в дългове, деривати и .т.н. За да излезе сметката отчаяно им трябват физически ресурси – не хартиени или цифрови, а реални неща – горива, метали, вода, храна… които да покрият хартийките, които притежават. Защото в момента западът е богат, но само на хартия. Толкова са затънали, че дори да разбомбят някоя и друга държава и да ограбят ресурсите й по познатата ни схема, сметката пак няма да им излезе, но имат ли избор? Затова са и войните – Русия е най-апетитната плячка, ако успеят да я покорят, разпарчатосат и колонизират, разбира се… А междувременно на Запад инфлацията е висока, и ще остане такава, доходите на населението изостават, и ще изостават все повече. Плебсът плаща сметката за игрите на глобалистката западна мафия. А пропагандата й ще продължи да ни залъгва с всевъзможни фейкове и коя от коя по-абсурдни икономически теории и обяснения за войната на „целия цивилизован свят“ срещу Русия.

И още – дори и да има в западните статистики някоя цифра или извод, които да не са фалшифицирани, те се представят по начин, който е неверен. Например обожественият БВП. По всички западни медии празнуват когато в някоя от западните страни БВП бил нараснал с 1%. Това се смята за много хубаво.

Но нека помислим:

1. – БВП се изчислява изчистен от инфлацията. Ами ако инфлацията се изчислява и докладва грешно? Колко години Еврозоната празнува ‘растеж’ от 0 – 2 % и докъде я докара днес?

2. Каквото и нараснало БВП да ви отчетат, никога нищо не се казва за това кой какво печели. А каква е истината: това че няколко огромни корпорации и олигарси джуркат помежду си едни пари 5 пъти в годината, за някакви надценени глупости, допринася ли с нещо за обществото като цяло? Повод за празник ли е ако са ги изджуркали 5.1 пъти тази година, вместо 5.0 през миналата година.

3. В някои страни БВП се формира от тонове добита руда, в други от тонове произведена стомана, в трети от милиони контейнери произведени и изнесени стоки… А в други страни БВП-то се формира от приложения за телефони, хазарт и маркетинг, финансови деривати (хазарт за нърдове), дори от продажба на секс по интернет. Постоянно ни се обяснява че най-богатите и развитите са тези страни, които формират БВП-то си от услугите, споменати в последната група. Това е цивилизованият свят към който всички трябва да се стремим и на когото безалтернативно да подражаваме.

Само че, има огромна разлика между това да произвеждаш храна и енергия, индустриални продукти от една страна и от друга – глупости за загуба на време. Това води и до много сериозни социални ефекти. Запознайте се с пирамидата на Маслоу. Характерно за нея е че нещата в основата й нямат алтернативи, те не подлежат на подмяна с нещо друго. Ако нямаш въздух, храна, вода, подслон, не е възможно да живееш. От друга страна нещата на върха на пирамидата са напълно заменяеми. Богатите западни държави произвеждат неща предимно от върха на пирамидата.

За някои себе-утвърждаването може да е добрият семеен живот, вярата в бог, традициите на предците, изкуството, творчеството и т.н. За други то може да е свързано с мастурбация и хазарт, с консумация и хедонизъм. Затова се и провалиха малоумните западни санкции – защото Русия и подобните й страни произвеждат истински блага – неща от жизнено важно значение и от първостепенна необходимост за живота на хората. Може да се живее пълноценно и щастливо без западните боклуци – фейсбуци, туитъри, инстаграми, тиндъри, грайндъри, фючърси, кока коли, бургери, парцали с логота, и т.н. Нищо от това не е необходимо за пълноценния човешки живот, дори някои от тях му вредят. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Наистина наука икономика няма а набор ико инструменти, икономикс пък с философия се занимава. БВП без златния резерв не е показател. И изход е войната, която доц.Вацев предрече, за 24.1 ще, а той винаги е познавал войните. Американците изведоха в космос квадроплан наверно за десетневнана война след която нато ще се сбогува със света и Тагарев безутешен ще реве, а още не видял е за насетне

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *